Doi părinți au ținut trei ani cadavrul copilului lor într-un borcan. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă detenție pe viață

Un bărbat și o femeie din Coreea de Sud au îndesat cadavrul copilului într-un borcan în care aveau kimchi, o garnitură coreeană, și l-au ținut acolo timp de trei ani.

urgenta general america

Conform polițiștilor, copilul ar fi murit când avea 15 luni, dar părinții nu au anunțat autoritățile despre deces. Lucrurile au început să pară suspicioase după ce copilul nu a fost înscris pe listele preșscolare. Și lipsa controarelor medicale au ridicat, de asemenea, semne de întrebare, notează Daily Star. 

După descoperirea șocantă, mama copilului, în vârstă de 34 de ani, a fost arestată sub suspiciunea de încălcarea legilor privind bunăstarea copilului. Dar chiar și după arestare, femeia a negat că fetița sa a murit, susținând că a fost abandonată pe stradă.

Tatăl, un tânăr de 29 de ani, a fost arestat la două zile după ce anchetatorii au găsit cadavrul copilului într-un recipient de plastic de doar 34 de centimetri lungime.

După mai multe interogatorii, femeia a recunoscut că, împreună cu soțul său, a ascuns cadavrul copilului.

Autoritățile cred că bebelușul a murit în timp ce tatăl se afla în închisoare și după eliberare cei doi au decis să ascundă cadavrul copilului.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă între minim cinci ani de închisoare și detenție pe viață.

sursa

Grav accident rutier în Ucraina: 14 oameni au murit, inclusiv un copil

Un grav accident rutier a avut loc în nord-vestul Ucrainei şi s-a soldat cu moartea a 14 persoane, inclusiv un copil de şase ani, a anunţat ministrul ucrainean de interne Igor Klimenko sâmbătă, pe canalul său de Telegram, informează dpa.

Grav accident rutier în Ucraina: 14 oameni au murit, inclusiv un copil

O autocisternă s-a ciocnit cu un microbuz în regiunea Rivne, a precizat ministrul ucrainean, transmite stirileprotv.ro.

Poliţia şi serviciile de urgenţă s-au deplasat la faţa locului, a adăugat Klimenko.

Potrivit lui Klimenko, medici luptă pentru a salva viaţa singurului supravieţuitor, o femeie grav rănită.

Microbuzul a fost distrus aproape total în coliziune, după cum arată fotografiile făcute de serviciile de urgenţă.

Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Sfântul Ioan Botezătorul sau Sânzienele

Ceștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Nașetrea Sfântului Ioan Botezătorul, această sărbătoare mai este numită în popor și Drăgaica sau Sânzienele.

separator
106580_1

Vezi cine a fost Ioan Botezătorul și ce obiceiuri, tradiții presupune această zi sfântă din calendar.

Naşterea lui Ioan Botezătorul a avut loc cu şase luni înainte de cea a lui lisus Hristos. Sărbătoarea apare atestată documentar în secolele IV – V, când se fixează definitiv şi data Crăciunului.

Nașterea sa a fost vestită de către îngerul Gavriil lui Zaharia, în timp ce acesta slujea la templu. Pentru ca nu va da crezare celor vestite de îngerul Gavriil, Zaharia va rămâne mut pănă la punerea numelui fiului său.

Ziua de Sanziene este considerată sfântă: nimeni nu are voie să lucreze în această zi, când soarele joacă pe cer sau stă în loc la amiază. Legate de această zi sunt diverse obiceiuri, dar cele mai importante sunt cele dedicate dragostei.

Se spune că, în noaptea de Sânziene se deschid porțile cerului și lumea de dincolo vine în contact cu lumea pământeană. Cu acest prilej, în foarte multe zone din țară, se fac pomeni pentru morți, de moșii de Sânziene.

446751

Imaginaţia populară a închipuit Sânzienele ca pe nişte fete foarte frumoase, care trăiesc îndeobşte prin păduri sau pe câmpii, cel mai adesea, jucând.

„Ele sunt socotite zâne ale câmpului, dând puteri deosebite florilor şi buruienilor, astfel încât acestea, în preajma sărbătorii devin plante de leac. Nu întâmplător, după sărbătoarea Sânzienelor, toate plantele dau îndărăt, adică nu mai cresc deloc” a adăugat Lutic.

Creştinii care ţin postul Sfinților Apostoli Petru şi Pavel au dezlegare la vin şi la peşte.

Sursa

 




România, țara cu cea mai tânără bunică. Are 23 de ani

România este ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani, cu minore însărcinate la 12 ani şi fete de 14 ani cu câte doi copii, scrie presa de peste Prut.

Potrivit Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), inclusiv din acest motiv, printre prevederile noului contract-cadru, intrat în vigoare la 1 iulie, figurează şi o serie de capitole care privesc adolescentul.

„Printre prevederile pe care le anunţ în acest nou contract, în această prelungire, pentru că este o prelungire a contractului de la 01.07.2023, avem şi prevederi care privesc adolescentul. Putem consilia adolescentul împotriva bolilor cu transmitere sexuală, împotriva riscului de dependenţă de alcool, dependenţă de droguri, dependenţă de jocuri de noroc, dependenţă de jocuri video.

Avem, din păcate, fetiţe care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii. Suntem ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani. Este cutremurător să vezi la ce sunt supuşi copiii noştri! Şi atunci, refuzul de a discuta despre sănătatea acestor fetiţe şi acestor copii, care îşi încep viaţa sexuală foarte devreme, rămâne încă sub semnul întrebării, încă rămâne sub semnul stigmei sociale”, a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

„Ascultaţi-i pe tineri. Haideţi să încercăm să-i prevenim”

Experta a făcut un apel la părinţi şi la bunici să vorbească cu tinerii, să îi încurajeze pe copii să spună ce gândesc. „Vorbiţi cu ei pentru că noi, cei care poate că am fost altfel crescuţi, avem nevoie să ne aplecăm spre ei. Este ceea ce vă rog cel mai mult: Ascultaţi-i pe tineri!

Haideţi să încercăm să-i prevenim şi să prevenim îmbolnăvirile. Haideţi să recunoaştem că există nişte probleme. Nu pot să concep secolul 21 fără să vorbeşti cu copiii tăi. Sexualitatea nu este o ruşine, dar este o ruşine să nu vorbim despre sănătatea dentară, să nu vorbim despre sănătatea corpului, să nu vorbim despre ceea ce este normal fiziologic în organismul nostru.

E normal să avem cultură medicală în şcoli şi îmi menţin părerea fermă. Este obligatoriu să avem educaţie medicală în şcoli. Este obligatoriu să vorbim şi să ne asumăm să fim un exemplu pentru copiii noştri”, a mai declarat preşedintele CNAS, potrivit Agerpres.

Un băieţel de 5 ani a supravieţuit atacului unui piton de 3 metri, după o luptă ca-n filme
Articolul anterior
Viața extravagantă a familiei regale din Qatar: cum trăiește una dintre cele mai bogate dinastii din lume
Articolul următor