Donald Trump este tratat cu anticorpi monoclonali, un tratament nou experimental pentru Covid-19

De pe patul de spital, Donald Trump îşi linişteşte susţinătorii: „Mă simt bine, cred. Mulţumesc tuturor şi vă iubesc!”. Preşedintele american a fost internat ieri, la câteva ore după ce a anunţat că are coronavirus.

separator

Medicii spun că pentru moment nu necesită oxigen. Totuşi, din precauţie, i-au administrat un tratament experimental şi îl ţin sub monitorizare. Donald Trump face parte din categoria de risc.

Potrivit medicului său personal, Donald Trump are simptome moderate, febră şi tuse uşoară şi a fost tratat cu o doză de 8 grame de Regeneron. Un cocktail experimental de anticorpi monoclonali, care se administrează în doză unică.

Tratamentul preşedintelui mai include şi Remdesivir, singurul medicament a cărui eficienţă în lupta cu noul coronavirus a fost testată.

Surse din anturajul preşedintelui, citate de CNN şi NBC, spun însă că preşedintele este foarte obosit şi are şi dificultăţi de respiraţie. Vârsta şi greutatea sunt factori agravanţi.

Dr. David Boulware, Professor of Medicine, University of Minnesota: „Sunt 20, 25 la sută şanse crescute să dezvolte simptome mai severe. Asta ar putea însemna dificultăţi de respiraţie şi o saturaţie de oxigen mai mică în sânge ceea ce ar indica o pneumonie şi probleme pulmonare mai grave”.

În spital, Donald Trump are la dispoziţie un întreg etaj, iar echipa lui susţine că munceşte mai intens chiar decât la Casa Albă.

Dacă boala va evolua, Donald Trump îi va preda atribuţiile vicepreşedintelui Mike Pence care a anunţat că testul lui este negativ.

Este neclar ce se va întâmpla cu alegerile dacă starea lui Donald Trump nu se va îmbunătăţi. În unele state, votul prin corespondenţă este în plină desfăşurare, anunță presa de peste Ocean.

sursa: www.observatornews.ro

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Reputatul jurnalist american Ken Beckley: ,,Soția mea s-a stins singură pe un pat de spital”
Articolul anterior
Fetiţă de 8 ani, abandonată de părinţi la o benzinărie pentru că „nu e ascultătoare”
Articolul următor