Donald Trump este tratat cu anticorpi monoclonali, un tratament nou experimental pentru Covid-19

De pe patul de spital, Donald Trump îşi linişteşte susţinătorii: „Mă simt bine, cred. Mulţumesc tuturor şi vă iubesc!”. Preşedintele american a fost internat ieri, la câteva ore după ce a anunţat că are coronavirus.

separator

Medicii spun că pentru moment nu necesită oxigen. Totuşi, din precauţie, i-au administrat un tratament experimental şi îl ţin sub monitorizare. Donald Trump face parte din categoria de risc.

Potrivit medicului său personal, Donald Trump are simptome moderate, febră şi tuse uşoară şi a fost tratat cu o doză de 8 grame de Regeneron. Un cocktail experimental de anticorpi monoclonali, care se administrează în doză unică.

Tratamentul preşedintelui mai include şi Remdesivir, singurul medicament a cărui eficienţă în lupta cu noul coronavirus a fost testată.

Surse din anturajul preşedintelui, citate de CNN şi NBC, spun însă că preşedintele este foarte obosit şi are şi dificultăţi de respiraţie. Vârsta şi greutatea sunt factori agravanţi.

Dr. David Boulware, Professor of Medicine, University of Minnesota: „Sunt 20, 25 la sută şanse crescute să dezvolte simptome mai severe. Asta ar putea însemna dificultăţi de respiraţie şi o saturaţie de oxigen mai mică în sânge ceea ce ar indica o pneumonie şi probleme pulmonare mai grave”.

În spital, Donald Trump are la dispoziţie un întreg etaj, iar echipa lui susţine că munceşte mai intens chiar decât la Casa Albă.

Dacă boala va evolua, Donald Trump îi va preda atribuţiile vicepreşedintelui Mike Pence care a anunţat că testul lui este negativ.

Este neclar ce se va întâmpla cu alegerile dacă starea lui Donald Trump nu se va îmbunătăţi. În unele state, votul prin corespondenţă este în plină desfăşurare, anunță presa de peste Ocean.

sursa: www.observatornews.ro

Reputatul jurnalist american Ken Beckley: ,,Soția mea s-a stins singură pe un pat de spital”
Articolul anterior
Fetiţă de 8 ani, abandonată de părinţi la o benzinărie pentru că „nu e ascultătoare”
Articolul următor
Alte articole interesante