Drama unei femei care și-a pierdut fiul în catastrofa avia din Ucraina

O femeie din Ucraina și-a pierdut și fiul, și soțul, în accidente aviatice. Familia unui tânăr care s-a stins în nenorocirea aviatică din Ucraina, petrecută vineri, 25 septembrie, nu e la prima tragedie de acest fel. Tatăl lui Oleksandr Skocikov, Igor, murise pe 14 iunie 2014, după ce aeronava pe care o pilota, tip Il-76, a fost doborâtă în apropiere de Lugansk.

separator

Tânărul de 20 de ani, care se pregătea să devină și el pilot militar, a murit, alături de alte 26 de persoane, după ce avionul Antonov An-26 a căzut, vineri, în apropiere de Harkov, relatează Hromadske și Unian, conform libertatea.ro.

Acum, avionul militar Antonov An-26, în care se afla și tânărul Oleksandr Skocikov, student la Academia Forțelor Aeriene din Ucraina, la fel ca majoritatea celor care au murir, s-a prăbușit lângă Harkov, în estul Ucrainei.

Au murit 26 de persoane, una dintre ele la spital. O a 27-a a supraviețuit.

Acum 4 ani, tatăl lui Skocikov, Igor, a pierit tot în estul Ucrainei, însă lângă Lugansk. Avionul pe care îl pilota, un Antonov An-26, a fost doborât de o rachetă inamică.

Cei doi erau din Melitopol, oraș din oblastul Zaporojie, vecin Donețkului, aproape de Marea Azov.

În locul lor de baștină a fost declarată, sâmbătă, zi de doliu. Și alt cadet din zonă, Evgheni Skorobogatko, a decedat în accidentul de acum 5 zile.

Autoritățile ucrainene au adus noi detalii referitoare la accidentul de vineri. Pilotul ar fi forțat aterizarea cu un singur motor funcțional, iar tragedia s-a produs chiar la aterizare, la ora 20:45.

La fel, acum 6 ani, avionul Iliușin Il-76, care transporta 49 de persoane, alimente și muniție, a fost doborât chiar la aterizarea lângă aeroportul din Lugansk.

Autoritățile ucrainene au stabilit că de vină pentru catastrofa din 14 iunie 2014 o poartă doi bărbați care acționau la comanda fostului lider al așa-zisei Republici Populare Lugansk, Igor Plotnițki.

La doar o lună după catastrofă, pe 17 iulie, în Donbas a fost doborâtă și cursa de linie Malaysia Airlines Flight 17.

Bloggerița Marinela Bezer, despre logodnicul ei care i-a oferit un inel fabulos: ,,Nu i-a plăcut niciodată să ia bani de la părinți și nici să împrumute”
Articolul anterior
Video! The Motans lansează o nouă piesă, cu un mesaj puternic
Articolul următor
Alte articole interesante