Ducii de Sussex sărbătoresc 5 ani de căsnicie. O frumoasă poveste de dragoste și fotografii care au topit internetul

Meghan Markle și Prințul Harry au sărbătorir ieri cea de-a cincea aniversare a nunții lor, iar uniunea dintre cei doi va trebui să fie mai puternică ca niciodată pentru a rezista criticilor exterioare, spune Fox News citat de alephnews.ro.

Meghan și Harry s-au logodit în noiembrie 2017, la un an după ce s-au cunoscut în vara anului 2016.

Actrița americană, care a jucat în drama juridică „Suits”, a devenit ducesă de Sussex când s-a căsătorit cu prințul britanic, pe 19 mai 2018, la Castelul Windsor. A fost un moment special pentru întreaga monarhie britanică, dar și pentru Meghan Markle care a pășit în familia regală.

Cu toate acestea, visul s-a năruit rapid atunci când cuplul a decis ieșirea regală în anul 2020. La acea vreme, ei au susținut că oficialii palatului au fost insensibili cu privire la sănătate mintală a lui Markle în timp ce încerca să se acomodeze cu viața regală. De asemenea, cuplul a susținut că ducesa, în vârstă de 41 de ani, s-a confruntat cu atitudini rasiste din partea presei britanice, ceea ce a contribuit la decizia lor de a părăsi țara.

Parcursul căsniciei ducilor de de Sussex

Cuplul a realizat și a experimentat multe pe parcursul căsniciei lor de până acum. Au împreună doi copii, prințul Archie, 4 ani, și prințesa Lilibet, 1 an. Au considerat oportună îndepărtarea de monarhie, astfel că s-au mutat în Statele Unite și au început o nouă carieră în industria de divertisment.

Prințul Harry și Meghan Markle au produs cărți, seriale TV și podcast-uri și au luat parte la diverse evenimente. Cu toate acestea, Meghan a declarat într-un interviu acordat în 2022 revistei Variety că în „povestea lor de dragoste” stă unicitatea și iubirea adevărată.

Prințul Harry este cel de-al doilea fiu al regelui Carol al III-lea și al regretatei prințese Diana. El a cunoscut-o pe actrița Meghan Markle prin intermediul unui prieten comun în timpul vizitei de vară a acesteia la Londra în 2016. Ei au început o relație serioasă la scurt timp după aceea.

Locul de desfășurare a nunții lui Harry și Meghan a fost capela istorică St. George’s Chapel de la Castelul Windsor. Capela a fost fondată în 1475 și a găzduit o serie de nunți regale, inclusiv cea a viitorului rege Edward al VII-lea și a reginei Alexandra în 1863.

Pentru nunta regală, Harry și Meghan au primit în folosință capela sâmbătă, 19 mai 2018. Aceasta a fost decorată cu flori de primăvară, iar camerele de televiziune au fost amplasate în puncte din jurul naosului, altarului și corului pentru a permite transmiterea în direct a înregistrărilor ceremoniei în întreaga lume.

Johannes Hahn consideră că Moldova poate deveni membră a UE până în 2030

Comisarul european pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, este convins că Republica Moldova poate deveni membră a UE până în anul 2030.

Oficialul european a făcut această declaraţie răspunzând joi la întrebările jurnaliştilor în cadrul unei vizite la Chişinău, transmite infotag.md.

„Bineînţeles (Moldova poate deveni membră a UE până în 2030 – „I”). Mai este încă de lucru, dar trebuie să spun că „însoţesc” Moldova de mai bine de un deceniu, am văzut „ascensiuni şi declinuri”, dar acum văd doar o tendinţă pozitivă…. Mai este încă de lucru, dar dacă se face la timp, putem începe negocierile reale şi atunci totul este posibil…. Sunt mai mult decât sigur că totul este posibil”, a spus oficialul.

Hahn este încrezător că Moldova va reuşi să facă munca necesară şi să obţină aprobarea Consiliului UE pentru a putea începe negocierile oficiale. El a spus că „temele” pe care Moldova trebuie să le facă se referă la sistemul de justiţie şi la respectarea principiilor statului de drept.

Moldovenii care au muncit în Spania vor putea beneficia de pensii

Moldovenii care au muncit în Spania vor avea dreptul să solicite diferite tipuri de pensii și indemnizații precum pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de o afecțiune generală, pensii şi indemnizații de dizabilitate cauzată de un accident de muncă sau o boală profesională, precum și pensii de urmaş.

Moldovenii care au muncit în Spania vor putea beneficia de pensii

Acordul în domeniul securității sociale între cele două țări, semnat la Madrid pe 21 iulie 2022, va intra în vigoare pe 1 iunie curent, transmite ziar.md.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), fiecare stat va calcula și va achita pensia proporțional perioadei de asigurare realizate pe teritoriul său, în conformitate cu legislația națională.

„Pentru a beneficia de pensii și alte prestații sociale prevăzute de acordurile internaţionale în domeniul securităţii sociale la care R. Moldova este parte, persoanele îndreptățite vor depune o cerere la Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) sau la instituția competentă a celuilalt stat contractant”, a notat MMPS.

Informații cu privire la țările cu care R. Moldova a încheiat Acorduri de securitate socială, tipurile de prestații stabilite și instituțiilE responsabile de implementarea acestora din partea celuilalt stat contractant, pot fi găsite aici. Totodată, informații utile pentru lucrătorii migranți sunt disponibile pe pagina CNAS, la rubrica Relaţii internaţionale.

Conform datelor oficiale, în prezent în Spania sunt stabiliți circa 22 mii de cetățeni ai R. Moldova. Țara noastră a încheiat acorduri de securitate socială cu 18 țări: Republica Austria, Republica Bulgaria, Portugalia, România, Luxemburg, Estonia, Cehia, Belgia, Polonia, Ungaria, Lituania, Germania, Turcia, Belarus, Italia, Letonia, Grecia, Spania, dintre care 17 sunt deja în vigoare.

Primarul Ion Ceban a lipsit de la evenimentele organizate cu ocazia zilei de 9 mai, fiindcă e plecat în vacanță cu familia

Primarul Ion Ceban lipsește de la evenimentele organizate cu ocazia zilei de 9 mai, fiindcă e plecat în vacanță cu familia. Asta a spus viceprimarul Ilie Ceban, venit să depună flori la Memorialul „Eternitate”, împreună cu echipa de la Primăria Chișinău.

Astăzi, municipalitatea organizează activități tematice și distractive în toate sectoarele Capitalei. Ilie Ceban nu a putut însă da nicio sumă a cheltuielilor suportate, subliniind doar că sunt argumentate în corespundere cu bugetul municipal, transmite tv8.md.

Oficialii de la primărie au venit să depună flori, în memoria celor căzuți în al Doilea Război Mondial, abia după ce Maia Sandu, Igor Grosu și un comisar european plecau de la Memorialul „Eternitate”.

Jurnalista TV8, Viorica Tătaru, a surprins-o pe mama primarului Ion Ceban, Eugenia, care a răspuns evaziv, întrebată de ce fiul ei lipsește de la eveniment: „Eu răspund de mine, nu-s la curent, eu sunt prezentă, o zi bună”.

Iar viceprimarul de Chișinău, Ilie Ceban, ne-a spus că Ion Ceban nu se află în țară, ci în vacanță peste hotare: „Este plecat cu familia într-o vacanță”.

Edilul Capitalei a transmis un mesaj text pe rețelele de socializare, în contextul zilei de 9 mai: „Împreună pentru pace! Suntem poporul care dorește pace acasă și în toată lumea. Suntem pentru unitate și nu dorim să fim divizați. Avem prezentul pentru care trebuie să ne implicăm cu toții, să dezvoltăm țara noastră și, avem viitorul care este în puterea fiecăruia de a-l schimba spre bine. Recunoștință tuturor veteranilor, tuturor celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă și să păstrăm în memorie curajul și devotamentul de care au dat dovadă. Astăzi suntem determinați, deschiși și implicați pentru ca parcursul european al țării noastre să unească poporul nostru”. Citește tot articolul pe tv8.md.

Avertisment ONU! Un miliard de oameni sunt expuși riscului de a avea holeră
Articolul anterior
Situație tristă! O cameră a surprins momentul în care o bătrânică fură masa unei cafenele din Chișinău
Articolul următor