Durere fără margini la Echimăuți. Femeia decedată în accidentul din Cluj urma să împlinească mâine 30 de ani. Copilul de 10 ani încă nu știe că a rămas orfan

Durere fără margini în satul Echimăuţi din Rezina în urma tragicului accident din judeţul Cluj, România, în care a murit o familie de moldoveni, inclusiv un copil de șapte ani, din această localitate, scrie publika.md.

Nadejda Buga este sora femeii de 29 de ani care a decedat în teribilul accident. Ea a povestit că familia era stabilită de mai mulţi ani în Italia.

„Şapte ani a împlinit acum pe 19 mai şi sora mea mâine trebuia să împlinească 30 de ani, cumnatul pe 4 iulie 29 de ani. Se întorceau din Italia, au muncit acolo un an, s-au stabilit în Italia au dat copiii la şcoală şi veneau în vacanţă. Din câte am înţeles a adormit la volan”, a spus sora victimei, Nadejda Buga.

Celălalt copil al familiei, un băieţel de zece ani a rămas în viaţă ca prin minune. Bunicul acestuia a plecat vineri în ţara vecină pentru a ajuta la repatrierea victimelor.

„De persoană mi s-a cerut 700 de euro de sicriu. Foarte greu nu suntem noi din ăştia să cerşim, dar pentru băiatul care a rămas este o tragedie mare, vă daţi seama nu putem să ne imaginăm. Trebuie să îi facem o terapie la psiholog şi după asta nu ştiu”, a menţionat sora victimei, Nadejda Buga.

Femeia mai spune că a vorbit cu băieţelul de zece ani. Acesta nu ştie că a rămas orfan.

„Nana Nati când ne-am lovit am strigat la mama şi la Betty şi nu mă auzea şi nu vorbeau, dar unde sunt ei şi am spus că sunt în spital cu tine, dar pe urmă îi aducem, pe tine întâi şi pe urmă pe ei”, a povestit sora victimei, Nadejda Buga.

Oamenii din sat sunt profund îndureraţi.

„Trăiau bine. Aveau gospodărie. E o tragedie mare”.

„Îi cunoaştem locuim aici aproape. E o tragedie. Nu am cuvinte. A rămas un băieţel singur. Tot satul plânge. Oameni gospodari. Când au auzit părinţii, vai de capul lor”.

„De o aşa tragedie nici nu am putut să dorm”.

„Nici vorbă nu-i. Nu am cuvinte. Îi ştiu de mici”.

Cumplitul accident rutier a avut loc miercuri după-amiază în oraşul Huedin din judeţul Cluj. Maşina în care se aflau victimele s-a ciocnit violent cu un camion.   Potrivit presei de peste Prut, şoferul automobilului a intrat pe contrasens pe linia continuă. Conducătorul camionului, care circula pe acea direcţie, l-a atenționat cu semnale sonore să renunţe la manevră, dar acesta nu ar fi avut nicio reacţie.

Poliţiştii români au deschis un dosar penal în acest caz şi urmează să audieze martorii. Anchetatorii nu exclud faptul că şoferul moldovean ar fi adormit la volan. 

Cei care doresc să ajute financiar familia îndurerată pot suna la numerele de telefon  069246313 sau 060589702.


În România sunt înregistrate primele cazuri de miocardită la copii vaccinaţi anti-Covid
Articolul anterior
Doi tineri de 18 și 17 ani și-au ucis bebelușul de 4 luni. Ce i-au pus în biberon
Articolul următor
Alte articole interesante