Durerea unei femei din Călărași, după ce singurul fiu i-a fost spulberat de o mașină

O femeie își duce viața în lacrimi, după ce fiul ei a fost spulberat de o mașină. Impactul a fost fatal pentru Nicolae, care avea 29 de ani. ”Fără fiu am rămas ca fără mâini”, spune Zinaida Cebotari din satul Onișcani, raionul Călărași.

Lacrimile o copleșesc de fiecare dată pe Zinaida Cebotari, când aude numele fiului său. Nenorocirea s-a întâmplat acum un an.

„Eu îl așteptam de la lucru pe dânsul, cu borș, și încă mă sunase. ”Mamă, dacă ai făcut borș, pune un pic să se răcească”. Îl aștept, dar parcă ceva nu-mi ajunge. Mă sună: El e mort. Vă spun drept, am început a tremura. Mă bâlbâiam, parcă muțisem, nu știam ce e cu mine”, își amintește femeia.

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 31 ianuarie 2022.

„M-au sunat din băieții lui, care erau cu dânsul, că ei veneau de la lucru, ei veneau pe partea aceea pe la Strășeni. La pod la Bravicea s-a întâmplat chestia asta. Lui i-a fost rău, a ieșit din mașină. Dumnezeu știe cum acolo, și au auzit numai „Bah!” și când au ieșit el era deja însângerat și mort deja”, povestește Zinaida Cebotari.

Cu Nicolae, femeia nu ducea lipsă de nimic. Grija lui era mare, așa cum îi era și sufletul. Continuare pe www.jurnal.md.

Cinci cetățeni români au murit într-un accident la Strasbourg, după ce s-au urmărit cu mașinile prin oraș și au transmis cursa pe Facebook

Două familii din Timișoara s-au urmărit cu mașinile prin orașul francez Strasbourg, luni, 27 martie, provocând un accident cu 5 morți și 4 răniți, relatează portalul Vocea Timișului și France Info.

Cinci români au murit într-un accident, la Strasbourg, după ce s-au urmărit cu mașinile prin oraș și au transmis cursa pe Facebook

Urmărirea, transmisă live, pe rețelele sociale, s-a declanșat după ce două familii, una din Strasbourg, cealaltă din Kiel, nordul Germaniei, s-au luat la ceartă în plină stradă, pe fondul unui conflict mai vechi, scriu cele două publicații.

Capul uneia dintre familii, Saban Stancu, a reproșat că a executat doi ani de închisoare „degeaba”, în urma unei „afaceri” cu autoturisme, și i-ar fi cerut cumnatului său, Banari Cârpaci, o sumă de bani ca despăgubire. Înțelegerea a fost refuzată și a început urmărirea.

Accidentul s-au produs în cartierul Port-du-Rhin din Strasbourg, după ce mașinile de lux s-au ciocnit, pe fondul vitezei excesive. La locul accidentului au fost trimise 26 de vehicule de salvare și 57 de pompieri.

„Una dintre mașini se îndrepta spre granița german. A fost ajunsă din urmă de cealaltă familie. Apoi s-au ciocnit, provocând accidentul”, a transmis poliția. 

Poliția a intervenit pentru a menține calmul. „Am desfășurat un sistem de securitate important pentru a încerca să stăpânim violența și tensiunile la fața locului”, a declarat unul dintre polițiști la France 3 Alsacia. 

Împușcături, după accident?

Potrivit Derniere Nouvelles Alsace, la locul accidentului s-ar fi auzit împușcături.

Până să ajungă personalul de prim-ajutor, două femei muriseră deja, iar un bărbat, aflat în stop cardio-respirator, a decedat la scurt timp, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Ulterior, la spital au mai murit două persoane. Alte patru persoane au fost rănite.

Parchetul Strasbourg a deschis o anchetă, încredințată direcției zonale a poliției judiciare, pentru a încerca să se stabilească circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Înregistrarea dintre oligarhi care face valuri în Rusia. ”Lui Putin nu-i pasă de nimic. E satana. Ne-a nenorocit pe toți”

În Rusia face valuri înregistrarea unei convorbiri telefonice despre care se presupune că a avut loc între producătorul rus de muzică Iosif Prigojin și miliardarul Farhad Ahmedov, transmite protv.ro.

As Putin gets desperate, US & allies should remember attack on Pearl Harbor

Discuție între Prigojin și Ahmedov: ”Lui Putin nu-i pasă de nimic. E Satana. Ne-a nenorocit pe toți. Pe toți și totul. Întreaga țară, la naiba”.

Prigojin: ”Ai văzut ce a făcut (Putin)? I-a asmuțit pe toți unul împotriva celuilalt pe tabla de șah. Doar ca să se salveze pe el”.

Ahmedov: ”(Putin) e un nimeni. Un nimeni. Sunt instabili amândoi (Putin și Medvedev). Niște liliputani. Mici și nesiguri. Urăsc pe toată lumea și toată lumea îi urăște. Întrebarea e, când se va termina totul? Cum se va termina totul?”

Dacă este confirmată drept autentică, înregistrarea oferă o rară perspectivă asupra stării de spirit a elitelor ruse.

Ruşii sunt bulversaţi şi de condamnarea la 2 ani de închisoare a unui bărbat, căruia i-a fost retrasă custodia fiicei sale din cauza unei caricaturi anti-război desenată de aceasta.

Problemele au început după ce Maria, în vârstă de 13 ani, a desenat la școală rachete îndreptându-se spre o femeie și un copil care fluturau un steag ucrainean. Directorul școlii a alertat imediat poliția. Într-o abordare demnă de regimul stalinist, fata a ajuns la orfelinat şi i-a fost interzis orice contact cu tatăl ei, despre care autorităţile au stabilit că urmarea conturile unor activişti anti-razboi. În vârstă de 54 de ani, Alexei Moskaliov, din orăşelul Efremov, a fost acuzat de discreditarea armatei, cazul fiind relevant pentru amploarea represiunii necruțătoare practicată de Kremlin.

Chiar înainte de pronunţarea sentinţei, bărbatul a reuşit să fugă din arestul la domiciliu şi acum e dat în urmărire.

În altă ordine de idei, ministerul apărării de la Moscova anunţa că marina militară rusă a lovit cu rachete supersonice anti-navă Moskit o ţintă de antrenament din Marea Japoniei. Concepute în perioada sovietică, rachetele Moskit pot distruge o navă aflată la o distanţă de până la 120 de kilometri.

Dubiță furată din Olanda, găsită la un român în Iași. Ce le-a spus bărbatul polițiștilor

O dubiță căutată de autorităţile olandeze a fost descoperit de polițiștii de frontieră ieșeni la un bărbat din Cluj, în urma unui control.

dubita furata

„În data de 28 martie a.c., în jurul orei 01.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un clujean, în vârstă de 38 de ani, conducând un autovehicul, înmatriculat în România. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Olanda la data de 10 martie a.c.”, informează, marți, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iași.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că în anul 2019 a achiziţionat autovehiculul plătind suma de 3.700 de euro şi nu știa că mijlocul de transport este implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar mijlocul de transport, în valoare de 35.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Noi echipamente pentru scafandrierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență
Articolul anterior
Europa a crescut producția de electricitate din surse regenerabile. Eoliană şi hidroelectrică, peste două treimi din total
Articolul următor