Edward Sanda, iubitul Cleopatrei Stratan, a lansat piesa ,,Primul dans”

După „Scântei în mintea mea”, prima piesă de pe EP-ul cu același nume, Edward Sanda lansează o nouă melodie. „Primul dans” este piesa despre dragostea la prima vedere. Aceasta a fost compusă de artist împreună cu Irina Kupco.

„Cu toții am trăit sentimentul atracției la prima vedere și acea dorință de a te apropia de persoana care te-a captivat din primul moment. În această piesă spun exact povestea de început, aceea în care mai este doar un pas până la… primul dans și până la o poveste de dragoste mai îndrăzneață, mai sexy. Colaborarea cu Irina Kupco a fost extraordinară și sper să vă placă și vouă acest nou sound cool, fresh, urban”,  spune Edward.

Artistul lucrează la încă două piese pentru a definitiva EP-ul care marchează o schimbare în cariera sa. „Cu acest EP voi face trecerea într-o nouă etapă a carierei mele, atât ca stil muzical, cât și ca imagine. Simt că este un pas firesc, de maturizare și aștept cu nerăbdare să vă prezint toate piesele”.

Cât costă cea mai ieftină mașină din lume. Poate fi comandată online și ajunge acasă într-o cutie

Mașinile electrice par a fi în acest moment direcția către care evoluează industria auto la nivel mondial. Odată cu încălzirea globală, reglementările care duc gradual la dispariția automobilelor care au motoare cu combustie internă. Producători concurează între ei pentru a scoate pe piață modele cu o autonomie mai mare și care costă mai puțin. O companie din China reușește să ofere cea mai ieftină mașină electrică din lume. Această poate fi comandată online și ajunge la cumpărător într-o cutie, conform El Motor.

Producătorii asiatici fac progrese impresionante semnificativ în domeniul mașinilor electrice. În plus, experții susțin că ei modele pentru din toate categoriile de automobile cu prețuri mai competitive decât cele ale rivalilor occidentali. Acesta este cazul firmei Changli, specializată în fabricarea de vehicule ușoare și piese de schimb, care oferă unul dintre modelele sale la un preț neobișnuit de mic. Este vorba despre un vehicul urban mic, cu 100% mecanică electrică, de numai 2,4 metri lungime, dar capabil să transporte trei persoane, inclusiv șoferul, scrie Observator.

Modelul S1-Pro este conceput pentru a călători pe distanțe scurte, iar în China este folosit în principal ca taxi în orașe. Modelul poate fi cumpărat de pe Alibaba, platforma de cumpărături online, la un preț de numai 1.025 de euro. Prețul poate scădea și mai mult, asta dacă cineva decide să comande mai multe unități. Astfel,  Changli aplică reduceri care aduc prețul la aproximativ 903 de euro la cursul de schimb actual. Aceste cifre fac din S1-Pro cea mai ieftină mașină din lume,  atât în cazul automobilelor electrice și cu combustie internă.

O mașină livrată de curier

Perioada de livrare este de aproximativ o lună de la comandă, iar clientul primește mașina ambalată într-o cutie ca orice alt produs comercializat de platformele de comerț online.

Changli S1-Pro este capabil să atingă o viteză de 40 km/h și, cu o singură încărcare a bateriei, are o autonomie de până la 50 km. Suficient pentru a ajunge la cele mai apropiate destinații, fără probleme și cu costuri foarte mici.

În plus, compania care produce această mașină pune la dispoziția clienților o serie de accesorii pentru personalizare, cum ar fi faruri suplimentare pentru a îmbunătăți iluminarea și un suport de acoperiș pentru transportul obiectelor sau mărfurilor.

Acest tip de mașini electrice este extrem de popular în Asia datorită fiabilității sale și a costurilor reduse de achiziționare și folosire. Cu toate acestea, aceste costuri sunt atât de reduse deoarece nu respectă aceleași standarde de siguranță și operare ca în Europa, ceea ce înseamnă că ar putea apărea unele probleme legate de folosirea lor pe drumurile de pe continentul nostru. În plus, europenii amatori de astfel de chilipiruri trebuie să ia în calcul faptul că prețul redus al acestui model poate fi crescut de taxele de transport și de import din China înainte de a da o astfel de comandă.

Lacul din Moldova pe care plutesc aproape 200 de lebede. Este privit de localnici ca o binecuvântare!

Imagine de poveste în satul Putineşti din raionul Floreşti. Pe lacul din sat plutesc aproape 200 de lebede. Fenomenul este privit de localnici ca o binecuvântare. Păsările grațioase, dar și zeci de rațe sălbatice, bucură ochii sătenilor deja de cinci ani și sunt o adevărată atracție pentru turiști.

Pe lacul din Putinești plutesc aproape 200 de lebede. Ce zic localnicii

Dacă iarna nu este prea friguroasă, lebedele rămân pe râu. S-a întâmplat și în acest an. Pentru ele au fost create toate condițiile necesare, doar că oamenii nu renunță la tradiția de a le hrăni cu pâine, în loc de semințe, fructe sau pomușoare, transmite nordnews.md.

„Le hrănim cu pâine când vin mai aproape. De frica noastră nu prea vin, poate doar la câțiva metri distanță.”

„Anul acesta sunt mult mai multe. Nu știu de ce.”

„E o frumusețe mare. Le-am admirat toată iarna. Le hrănim, le privim. Servim o ceașcă de cafea sau ceai și admirăm lebedele”, au spus oamenii.

Minodora Chilari este proprietara unei săli de petreceri, situată chiar pe malul râului. Pentru ea, fiecare dimineață începe cu o cafea, servită privind peisajul naturii.

„Când vina la noi la sală, lebedele le atrag atenția în primul rând. Mai întâi își fac poze cu ele, le admiră, vor să le hrănească. Ele pot veni aproape. Alaltăieri au fost vizitatori din Orhei, curioși să vadă lebedele din Putinești. Vin și consătenii, copiii, pentru a sta pe malul lacului.”

În acest an, numărul lebedelor aproape că s-a dublat. Primarul intenționează să amenajeze aici o zonă de agrement.

„Ele depun aici ouă. Spre iarnă pleacă, dar revin în localitatea noastră. Sunt vreo 185 de lebede. O spun sătenii care le-a numărat”, a declarat Ghenadie Chefu, primarul satului Putinești.

Lebăda este inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova. Lebedele albe sunt un simbol al iubirii eterne și al devotamentului. Se crede că lebedele, la fel ca porumbeii, formează perechi pe viață și pot trăi împreună până la 100 de ani. Reportajul video poate fi urmărit aici.

Alla Pugaciova, după moartea designerului Veaceslav Zaițev: ,,Adio, prietenul meu”

Artista poporului rus, cântăreața Alla Pugaciova a publicat pe Instagram o postare dedicată decesului creatorului de modă Veaceslav (Slava) Zaițev. El i-a creat o rochie hanorac care a devenit mai târziu a devenit ținuta scenică distinctivă a acesteia. Creatorul de modă a murit pe 30 aprilie 2023, la vârsta de 85 de ani.

Alla Pugaciova, după moartea designerului Zaițev: Adio, prietenul meu

„Adio, prietenul meu. Mulțumesc pentru tot”, a scris ea, postând o fotografie cu Veaceslav Zaițev, transmite realitatea.md

Sub postarea de mai sus internauții au început să comenteze și pe subiectul războiului pornit de Rusia în Ucraina, fiind cunoscută poziția negativă a artistei. Pe de o parte, este învinuită pentru ea și arsă pe rug, iar pe de alta – i se scrie că rușii îi duc dorul și se simt orfani fără ea, acasă.

Zaițev a creat ținute memorabile pentru Alla Pugaciova la cerința ei.

„Alla Borisovna mi-a cerut să vin cu ținute atât de confortabile, care să nu constrângă mișcările”, a spus el. „Nu-i place să se schimbe în timpul spectacolelor, iar hanoracul îi permite să se transforme rapid și să ia fie o imagine lirică, fie una plină de umor”.

O sursă a ziarului Izvestia a spus că în ziua în care s-a stins designerul a fost internat la terapie intensivă. A avut ulcer de stomac, care a provocat sângerări interne în tractul gastrointestinal. Komsomolskaya Pravda a scris că, din 2016, suferea și de boala Parkinson.

Actrițele și surorile gemene Arntgolts au devenit mame la o diferență de 18 zile
Articolul anterior
Filmul documentar „Grădina Sovietică”, în regia lui Dragoș Turea, participă la BEAST Internațional Film Festival din Porto
Articolul următor