Epidemiolog: Franța ar putea reveni la o viață normală post-Covid în toamna anului viitor, în condițiile unui program major și eficient de vaccinare a populației

Epidemiologul francez Arnaud Fontanet, care este și consilier guvernamental pe probleme științifice, a declarat că oamenii ar putea reveni la o viață normală post-COVID-19 în toamna anului viitor.

separator

Arnaud Fontanet a precizat că acest lucru va fi posibil în Franța în condițiile în care un program major de vaccinare a populație se va desfășura cu bine, transmite libertatea.ro.

Epidemiologul a declarat la postul de televiziune BFMTV că trebuie vaccinată 80-90% din populație pentru ca o oarecare normalitate să revină în toamna lui 2021.

Arnaud Fontanet a avertizat însă că vaccinarea nu reprezintă o garanție că persoana respectivă nu se va îmbolnăvi.

În context, expertul francez a spus că s-ar putea ca purtarea măștii de protecție să fie necesară atâta vreme cât virusul continuă să se răspândească. „Trebuie să fim vigilenți”, a avertizat Fontanet.

Franța este cea mai afectată țară din Uniunea Europeană de pandemia de coronavirus.

Până joi, Franța a raportat 2.170.097 de cazuri de coronavirus și 50.618 decese asociate COVID-19, conform worldometers.info.

Un medic povestește experiența pe care a avut-o în calitate de pacient Covid
Articolul anterior
Foto. Bradul de Crăciun din Capitală a fost instalat în spatele Arcului de Triumf
Articolul următor
Alte articole interesante