Europa, afectată de caniculă și furtuni. Maxime de 43 de grade Celsius în Grecia la umbră

Unii europeni se perpelesc sub soarele năucitor. Alții nu știu cum să mai scape de ploi și răcoare. Grecia rămâne sub imperiul caniculei, în timp ce țări din centrul Europei sunt răvășite de furtuni.

După Germania și Franța a venit rândul Belgiei și al Poloniei să se confrunte cu inundații, transmite Stirileprotv.ro.

Zăpușeala instalată în Grecia de vreo 10 zile a atins apogeul, cu maxime de 43 de grade Celsius la umbră în anumite zone din sudul și estul țării.

Localnicii și turiștii îndură cu mare dificultate urgia. Umbreluțele, sticlele de apă, înghețata și evantaiele fac parte din recuzita de supraviețuire.

Cum pe alocuri bate puternic și vântul, pompierii greci sunt în alertă maximă pentru eventualitatea unor incendii de vegetație.

În Olanda, Institutul de meteorologie a anunțat că țara tocmai a avut cea mai călduroasă lună iunie din ultimii 120 de ani.

Media de temperatură a fost de 18,2 grade, cu 2 grade mai mult decât limita normală. În multe zone au fost zile la rând cu peste 30 de grade, cu un record de 34 de grade pe 17 iunie, în provincia Gelderland.

În schimb, belgienii se plâng de ploi și frig. Gradina zoologică din Brugelette a fost inundată după ce mai multe râuri din regiune s-au revărsat. Unele animale au fost evacuate, iar îngrijitorii curăță cuștile și perimetrul.

Situația a fost de-a dreptul dramatică în Varșovia, unde s-a impus închiderea mai multor stații de metrou după 90 de minute de ploaie susținută. Cantitatea enormă de apă a inundat capitala Poloniei, iar traficul a fost complet dat peste cap.

#monolog despre nașterea care a adus-o la un pas de moarte: ”Moașa a urcat pe mine”
Articolul anterior
Daria Cerneavschi, eleva cu patru de 10 la Bacalaureat
Articolul următor
Alte articole interesante