Familiile care nu au reușit să se înregistreze pe site-ul compensații.gov.md vor beneficia de compensații pentru gaz, energie termică și electrică pentru luna noiembrie

Familiile care nu au reușit să se înregistreze în baza de date compensații.gov.md oricum vor beneficia de compensații pentru gaz, energie termică și electrică pentru luna noiembrie.

AGORA - Moldova a cumpărat un milion de metri cubi de gaze naturale de la  compania poloneză PGNiG

Acestea vor fi încadrate în categoria medie de vulnerabilitate. Precizările au fost făcute de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

„Familiile care nu s-au înregistrat în baza de date pentru a beneficia de compensații, oricum vor primi compensații medii pentru luna noiembrie, așa prevede regulamentul. Dar regulamentul poate fi schimbat pentru celelalte luni. Pentru luna decembrie, dorim să stimulăm familiile să se înregistreze și să acordăm compensații corecte atât cât se cuvine, dar nu e exclus ca această categorie să fie luată în calcul ca fiind categoria scăzută. Dar încă mai au loc discuții, decizia nu a fost luată”, a precizat ministrul.

Marcel Spatari a admis că și cei cu venituri mari care nu s-au înregistrat în sistemul informațional compensații.gov.md, se vor încadra automat în această categorie și vor primi compensația medie

„Dar sunt alte zeci de mii de familii care din motive obiective nu au reușit să se înregistreze pentru că nu au calculator acasă sau nu au fost niciodată la asistența socială. De aceea între a penaliza pe cei care nu au putut sau nu au reușit să se înregistreze și a tolera că cineva nu are suficientă responsabilitate civică, am ales prima variantă – să-i ajutăm pe cei care nu s-au înregistrat în prima lună deoarece nu au avut această posibilitate. Pe toți cei cu venituri mari, mai ales demnitari publici, noi îi îndemnăm să se înregistreze”, a mai spus ministrul.

Amintim că premierul Natalia Gavrilița a anunțat joi că Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, instituit în anul curent, prevede compensații de 5 miliarde de lei, dublu față de anul trecut.

Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, atribuirea categoriilor de vulnerabilitate va fi făcută automat în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică pe data de 25-27 noiembrie.

Pentru a avea categoria de vulnerabilitate atribuită pentru luna noiembrie termenul limită a depunerii cererilor pe compensații.gov.md este 24 noiembrie.

Compensațiile vor fi acordate de Guvern pe durata lunilor noiembrie 2022 – martie 2023.

Nouă deputați au anunțat crearea grupului parlamentar „Victoria”

Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al partidului „Renaștere”, a anunțat, astăzi, înființarea grupului parlamentar „Victoria-Победа”. În conformitate cu regulamentul Parlamentului, acest grup a fost constituit pentru a promova viziuni și obiective comune între deputații independenți și neafiliați, care nu sunt membri ai altor partide politice, scrie unimedia.info.

Grupul parlamentar „Victoria-Победа” este format din 9 deputați, printre care se numără Marina Tauber, Reghina Apostolova, Irina Lozovan, Vadim Fotescu, Denis Ulanov, Petru Jardan, Alexandr Suhodolskii, Alexandr Nesterovschii și liderul său, Vasile Bolea.

Grupul „Victoria-Победа” se angajează să aducă în prim-plan preocupările și nevoile cetățenilor, abordând diverse probleme sociale, economice și politice în cadrul legislativului. Prin unirea eforturilor acestor 9 deputați, grupul „Victoria-Победа” își propune să devină un actor influent în procesul decizional al Parlamentului Republicii Moldova și vor pleda pentru reforme și o guvernare mai transparentă și responsabilă.

”Astăzi anunțăm despre crearea grupului parlamentar ”Victoria- Победа”. În conformitate cu regulamentul Parlamentului, în vederea promovării unor viziuni și obiective comune, deputații independenți, cât și cei neafiliați, care nu fac parte din alte partide, pot constitui grupuri parlamentare din cel puțin 5 deputați.

Suntem 9 deputați care au sebsemnat și creat acest grup parlamentare.

Este vorba despre Marina Tauber, Reghina Apostolova, Irina Lozovan, Vadim Fotescu, Denis Ulanov, Petru Jardan, Alexandr Suhodolskii, Alexandr Nesterovschii și eu, Vasile Bolea”, a menționat deputatul Vasile Bolea.

Scandal în sportul moldovenesc! CNOS ar fi limitat numărul de antrenori pentru sportivii care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris

Scandal în sportul moldovenesc după ce Compitetul Național Olimpic Sportiv ar fi anunțat că va permite câte un singur antrenor pentru doi luptători ai R. Moldova care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris. Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) dezminte acuzațiile precum că ar fi lansat inițiativa prin care, va fi un singur antrenor pentru doi luptători ai Republicii Moldova care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris. Contactați de UNIMEDIA, reprezentanții comitetului au declarat că formula privind numărul de antrenori pentru fiecare probă a fost prezentată de comitetul organizatoric al Jocurilor Olimpice de la Paris. Totodată, președintele CNOS, Nicolae Juravschi, a refuzat să comenteze acuzațiile lui Ivan Gheorghiu, ex-secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), calificându-le drept aberații, scrie unimedia.info.

colaj foto: noi.md

CNOS dezminte acuzațiile că ar veni din partea sa inițiativa privind numărul de antrenori pentru luptătorii care vor reprezenta Moldova la JO de la Paris și afirmă că formula privind numărul de antrenori pentru fiecare probă a fost creată de comitetul organizatoric al JO.

„Există o formulă clară, care limitează numărul de antrenori pentru fiecare probă. Formula a fost creată de comitetul organizatoric al JO de la PARIS, nu este adevărat că la Paris va merge un singur antrenor la 2 luptători”, a declarat, pentru UNIMEDIA, Eugen Draganov, persoana responsabilă de relațiile cu mass media a Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

„Nicolae Juravschi nu dorește să răspundă la declarațiile și aberațiile lui Ivan Gheorghiu. În plus, lotul final pentru JO încă nu a fost definitivat. Numărul de antrenori depinde și de numărul total al delegației, cu cât mai mulți sportivi sunt calificați, cu atât mai mulți antrenori vor fi”, a mai precizat, pentru UNIMEDIA, Eugen Draganov.

Scandalul ar fi apărut după ce Compitetul Național Olimpic Sportiv ar fi anunțat că va fi un singur antrenor pentru doi luptători ai R. Moldova care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris. Anunțul a fost făcut de Ivan Gheorghiu, ex-secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), pe pagina sa de Facebook. În context, luptătoarea Anastasia Nichita, calificată la JO, a comentat: „Mă așteptam la diferite metode de dezorientare înainte de Jocurile Olimpice, dar chiar într-atât…”.

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice după o pauză de 100 de ani. În acest an, la JO vor participa cel puțin 13 sportivi din R. Moldova, care s-au calificat deja. Cu acest prilej, Comitetul Național Olimpic și Sportiv a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia au fost prezentați primii sportivi calificați la evenimentul care se va desfășura în Franța, începând cu 26 iulie.

Natalia Gordienko a strălucit pe covorul roșu de la Cannes: „M-am simțit o adevărată prințesă”

Natalia Gordienko a făcut senzație la Festivalul de film de la Cannes. Cu o apariție îndrăzneață și plină de stil, cântăreața a captat privirile tuturor pe covorul roșu într-o rochie roșie elegantă, ornamentată cu pene, scrie SHOK.md.

colaj foto: shok.md

Evenimentul, cunoscut pentru eleganța și prestigiul său, a găzduit o mulțime de celebrități și personalități importante din industria filmului. Natalia Gordienko a reușit să se evidențieze prin alegerea sa vestimentară elegantă.

Rochia roșie a artistei a fost o combinație perfectă de eleganță și senzualitate. Ornamentată cu pene, aceasta a adăugat un element de lux apariției sale.

„Momente de pe covorul roșu. Cu siguranță unul dintre cele mai memorabile momente din viața mea. M-am simți o adevărată prințesă”, a scris Natalia Gordienko.

Natalia Gordienko a confirmat încă o dată talentele sale multiple, reușind să fie în centrul atenției și să impresioneze într-un alt domeniu decât cel muzical.

Natalia Gordienko este o artistă din Republica Moldova născută la 11 decembrie 1987. Artist Onorat al Moldovei care a reprezentat Moldova la concursul Eurovision-2006 și Eurovision-2021. Natalia are un băiat pe nume Christian.

Vicepremierul Nicu Popescu salută inițiativa europarlamentarilor privind anularea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova
Articolul anterior
Italienii revin la sobe, de teama facturilor la energie
Articolul următor