Festivalul de Film de la Cannes 2018: ce ținute au purtat vedetele pe covorul roșu

Ieri a început cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Unele dintre cele mai mari staruri ale industriei mondiale a filmului și-au făcut apariția ieri pe covorul roșu pentru a vedea filmul Everybody Knows, care a deschis festivalul de pe Croazetă. Filmul regizat de Asghar Farhadi îi are în rolurile principale pe Javier Bardem și Penélope Cruz. Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes 2018 va avea loc între 8 și 19 mai.

separator

Iată în ce ținute și-au făcut apariția vedetele pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes, în ziua deschiderii evenimentului.

Mai jos, vezi selecția oficială a celei de-a 71-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes:

Competiție
„At War”, Stéphane Brizé
„Dogman”, Matteo Garrone
„The Picture Book”, Jean-Luc Godard
„Asako I & II”, Ryusuke Hamaguchi
„Sorry Angel”, Christophe Honoré
„Girls of the Sun”, Eva Husson
„Ash Is Purest White”, Jia Zhang-Ke
„Shoplifters”, Kore-Eda Hirokazu
„Capernaum”, Nadine Labaki
„Burning”, Lee Chang-Dong
„BlacKkKlansman”, Spike Lee
„Under the Silver Lake”, David Robert Mitchell
„Three Faces”, Jafar Panahi
„Cold War”, Pawel Pawlikowski
„Lazzaro Felice”, Alice Rohrwacher
„Yomeddine”, A.B Shawky
„Summer”, Kirill Serebrennikov

Un Certain Regard
„Border”, Ali Abbasi
„Sofia”, Meyem Benm’Barek
„Little Tickles”, Andréa Bescond & Eric Métayer
„Long Day’s Journey Into Night”, Bi Gan
„Manto”, Nandita Das
„Sextape”, Antoine Desrosières
„Girl”, Lukas Dhont
„Angel Face”, Vanessa Filho
„Euphoria”, Valeria Golino
„Friend”, Wanuri Kahiu
„My Favorite Fabric”, Gaya Jiji
„The Harvesters”, Etienne Kallos
„In My Room”, Ulrich Köhler
„The Angel”, Luis Ortega
„The Gentle Indifference of the World”, Adilkhan Yerzhanov

În afara competiției
„Solo: A Star Wars Story”, Ron Howard
„Le Grand Bain”, Gilles Lellouche

Proiecții speciale
“10 Years in Thailand”, Aditya Assarat, Wisit Sasanatieng, Chulayarnon Sriphol & Apichatpong Weerasethakul
“The State Against Mandela and Others”, Nicolas Champeaux & Gilles Porte
“Le Grand Cirque Mystique”, Carlo Diegues
“Dead Souls”, by Wang Bing
“To the Four Winds”, Michel Toesca
“La Traversee”, Romain Goupil
“Pope Francis – A Man of His Word”, Wim Wenders

Midnight Screenings
„Arctic”, Joe Penna
„The Spy Gone North”, Yoon Jong-Bing

sursa

Sportivele Daniela Cociu și Maria Olărașu, întâmpinate cu flori la frontieră

Sportivele Daniela Cociu și Maria Olărașu, care au obținut o performanță remarcabilă la Cupa Mondială de canoe de la Szeged, au fost întâmpinate cu flori la revenirea în Republica Moldova.

Sportivele din Moldova au cucerit medalia de argint pe distanța 200 de metri, cu un timp de 43.66.

„De menționat că Daniela este polițistă de frontieră, iar la revenirea în Moldova, echipa a fost călduros întâmpinată la PTF Leușeni de către colegii polițiști de frontieră. Aceștia le-au oferit flori și le-au urat succese în toate competițiile sportive”, comunică Poliția de Frontieră.

Tandemul Daniela Cociu – Maria Olărașu va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, având deja calificarea în caiac-canoe.

Parlamentari germani propun ca NATO să apere spațiul aerian ucrainean

Parlamentari germani, atât din partidele aflate la putere, cât și din opoziție, au susținut ideea ca țările europene din cadrul NATO să apere spațiul aerian deasupra vestului Ucrainei de pe teritoriul alianței, scrie publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citată de The Kyiv Independent.

Parlamentari germani propun ca NATO să apere spațiul aerian ucraineanFoto: libertatea.ro

Publicația germană notează că unii experți, precum Nico Lange de la Conferința de Securitate de la München, sau generalul-locotenent Heinrich Brauss, fost secretar general adjunct al NATO, au sugerat doborârea rachetelor rusești deasupra regiunilor de frontieră ale Ucrainei de către forțele antiaeriene ale Poloniei și României, transmite libertatea.ro.

Oficialii polonezi au menționat, de asemenea, această posibilitate, dar nu au fost prezentate decizii concrete. 

„Apărarea spațiului aerian deasupra Ucrainei dinspre Polonia și România nu ar trebui exclusă pe termen lung”, a declarat Anton Hofreiter, din partea Partidului Verzilor, aflat la guvernare. Parlamentarul german a adăugat totuși că, în prezent, această chestiune „nu este în discuție”, deoarece aliații se concentrează pe furnizarea de ajutor suplimentar pentru apărarea Kievului.

Berlinul s-a dovedit a fi un lider în ceea ce privește sprijinul pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei, lansând o inițiativă care vizează asigurarea unor sisteme suplimentare de apărare aeriană și promițând Kievului cel de-al treilea Patriot al său. 

Agnieszka Brugger, colega lui Hofreiter din partea Partidului Verzilor, a declarat, de asemenea, că ar fi corect „să fie amplasate sisteme de apărare antiaeriană la granițele țărilor vecine, astfel încât și părțile vestice ale Ucrainei să poată fi protejate”.

Roderich Kiesewetter, de la Uniunea Creștin-Democrată (CDU, de opoziție), a comentat că țările occidentale ar putea doborî avioanele rusești fără pilot lansate spre Ucraina.

„Acest lucru ar ușura povara asupra apărării antiaeriene ucrainene și i-ar permite să protejeze frontul”, a spus Kiesewetter, comparând acest lucru cu momentul în care SUA și alte țări occidentale au protejat spațiul aerian al Israelului fără a deveni parte la conflict. 

Marcus Faber, de la Partidul Liber-Democrat (FDP) din coaliția de guvernare, a fost și el de acord că, în principiu, „spațiul aerian deasupra regiunilor de frontieră ucrainene” ar putea fi „protejat de apărarea aeriană de pe teritoriul NATO”.

Cu toate acestea, Faber a remarcat că sistemele de apărare antiaeriană și rachetele sunt deja deficitare, iar aprovizionarea cu muniție pe termen lung trebuie asigurată. „În aceste condiții, cred că este posibil”, a adăugat Faber. 

Orice formă de implicare a forțelor occidentale în războiul ruso-ucrainean rămâne foarte controversată. Atunci când președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că desfășurarea de trupe occidentale nu ar trebui exclusă, mai mulți lideri, inclusiv cancelarul german, Olaf Scholz, au respins categoric această opțiune.

Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Atleta din Republica Moldova Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba aruncarea ciocanului. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la ParisFoto: Mec.gov.md

Potrivit MEC, sportiva a reușit această performanță în cadrul Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, unde a înregistrat rezultatul de 75.95 metri și a ocupat locul I. Normativul de calificare la Olimpiada de Vară este de cel puțin 74 de metri.

De asemenea, la competiția din Bulgaria, Zalina Marghieva a doborât și recordul național la această probă, pe care îl deținea tot ea din 2019, cu rezultatul de 74.74 metri.

Pentru Zalina Marghieva va fi a cincea participare consecutivă la Jocurilor Olimpice de Vară, un record pentru atletismul din Republica Moldova.

Participarea sportivei la Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Până acum Republica Moldova și-a asigurat 13 cote de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Foto: Mec.gov.mdgallery images

Ambasada României în Republica Moldova organizează un concert dedicat Zilei Europei. Intrarea este liberă
Articolul anterior
Melania Trump, mai populară decât Președintele Statelor Unite. L-a depășit în sondaje pe soțul său
Articolul următor