Fostul rege al Malaeziei a făcut un test de paternitate și a cerut divorțul de rusoaica Oksana Voevodina

Fostul rege al Maleziei a divorțat de Miss Moscova 2015, rusoaică Oskana Voevodina, în vârstă de 27 de ani, la puțin timp după venirea pe lume a copilului lor. Sultanul din Keltan renunțase la tron pentru fosta Miss Moscova, în urmă cu doar 6 luni.

separator
Oskana Voevodina a născut un băiețel în mai, dar a fost forțată de sultanul Muhammad al V-lea să efectueze un test de paternitate. Se pare că fostul rege al Maleziei a fost influențat de avocații lui, care i-au spus că „nu există nicio dovadă obiectivă că el este tatăl copilului”. S-a scris că cei doi au divorțat la începutul lunii iulie, însă Oskana Voevodina nu a vrut să recunoască separarea de soțul ei drept validă, relatează tabloidul britanic The Sun, citat de click.ro.

„Încearcă să mă provoace. Nu am divorțat niciodată”, a declarat fosta Miss Moscova pentru o publicație malaeziană. Recent, bruneta a publicat pe Instagram o imagine în care își ține fiul în brațe, alături de un mesaj emoționant:  „Scriu în timp ce încerc să mă abțin din plâns. N-ar trebui să îmi stăpânesc lacrimile, pentru că ele sunt lacrimi de fericire. Vreau să le spun tuturor malaezienilor următoarele cuvinte: Cu toții sunteți niște suflete minunate, pentru că m-ați primit și m-ați acceptat pe mine, o femeie dintr-o țară străină, care a crescut într-o cultură diferită. Sunt foarte mândră că fiul meu are sânge malaezian. În viața mea, am avut de înfruntat tot felul de necazuri și înșelăciuni, dar voi mi-ați demonstrat că încă există bunătate pe lumea aceasta”.

Cei doi s-au căsătorit anul trecut, în Moscova, însă mariajul a durat foarte puțin. Deși zvonurile divorțului au fost negate de tatăl rusoaicei, Andrei Ivanovich Gorbatenko, ele au fost cât se poate de adevărate. Căsnicia cu fostul rege al Malaeziei s-a încheiat oficial pe 1 iulie.

Divorțul lor este considerat un păcat extrem de sever în religia islamică. Al Jazeera l-a numit un divorț „talak tiga”, care înseamnă că un bărbat musulman poate divborța de soția lui rostind de trei ori „talaq”. Potrivit presei locale, divorțul este irevocabil. Cuplul nu se poate recăsători, decât dacă femeia se mărită cu un alt bărbat, iar acela divorțează sau moare. Palatul Kelentan nu a vrut să comenteze acest scandal, însă a rugat presa să nu numească „anumite persoane” drept Regina Kelantanului.

Sportivele Daniela Cociu și Maria Olărașu, întâmpinate cu flori la frontieră

Sportivele Daniela Cociu și Maria Olărașu, care au obținut o performanță remarcabilă la Cupa Mondială de canoe de la Szeged, au fost întâmpinate cu flori la revenirea în Republica Moldova.

Sportivele din Moldova au cucerit medalia de argint pe distanța 200 de metri, cu un timp de 43.66.

„De menționat că Daniela este polițistă de frontieră, iar la revenirea în Moldova, echipa a fost călduros întâmpinată la PTF Leușeni de către colegii polițiști de frontieră. Aceștia le-au oferit flori și le-au urat succese în toate competițiile sportive”, comunică Poliția de Frontieră.

Tandemul Daniela Cociu – Maria Olărașu va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, având deja calificarea în caiac-canoe.

Parlamentari germani propun ca NATO să apere spațiul aerian ucrainean

Parlamentari germani, atât din partidele aflate la putere, cât și din opoziție, au susținut ideea ca țările europene din cadrul NATO să apere spațiul aerian deasupra vestului Ucrainei de pe teritoriul alianței, scrie publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citată de The Kyiv Independent.

Parlamentari germani propun ca NATO să apere spațiul aerian ucraineanFoto: libertatea.ro

Publicația germană notează că unii experți, precum Nico Lange de la Conferința de Securitate de la München, sau generalul-locotenent Heinrich Brauss, fost secretar general adjunct al NATO, au sugerat doborârea rachetelor rusești deasupra regiunilor de frontieră ale Ucrainei de către forțele antiaeriene ale Poloniei și României, transmite libertatea.ro.

Oficialii polonezi au menționat, de asemenea, această posibilitate, dar nu au fost prezentate decizii concrete. 

„Apărarea spațiului aerian deasupra Ucrainei dinspre Polonia și România nu ar trebui exclusă pe termen lung”, a declarat Anton Hofreiter, din partea Partidului Verzilor, aflat la guvernare. Parlamentarul german a adăugat totuși că, în prezent, această chestiune „nu este în discuție”, deoarece aliații se concentrează pe furnizarea de ajutor suplimentar pentru apărarea Kievului.

Berlinul s-a dovedit a fi un lider în ceea ce privește sprijinul pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei, lansând o inițiativă care vizează asigurarea unor sisteme suplimentare de apărare aeriană și promițând Kievului cel de-al treilea Patriot al său. 

Agnieszka Brugger, colega lui Hofreiter din partea Partidului Verzilor, a declarat, de asemenea, că ar fi corect „să fie amplasate sisteme de apărare antiaeriană la granițele țărilor vecine, astfel încât și părțile vestice ale Ucrainei să poată fi protejate”.

Roderich Kiesewetter, de la Uniunea Creștin-Democrată (CDU, de opoziție), a comentat că țările occidentale ar putea doborî avioanele rusești fără pilot lansate spre Ucraina.

„Acest lucru ar ușura povara asupra apărării antiaeriene ucrainene și i-ar permite să protejeze frontul”, a spus Kiesewetter, comparând acest lucru cu momentul în care SUA și alte țări occidentale au protejat spațiul aerian al Israelului fără a deveni parte la conflict. 

Marcus Faber, de la Partidul Liber-Democrat (FDP) din coaliția de guvernare, a fost și el de acord că, în principiu, „spațiul aerian deasupra regiunilor de frontieră ucrainene” ar putea fi „protejat de apărarea aeriană de pe teritoriul NATO”.

Cu toate acestea, Faber a remarcat că sistemele de apărare antiaeriană și rachetele sunt deja deficitare, iar aprovizionarea cu muniție pe termen lung trebuie asigurată. „În aceste condiții, cred că este posibil”, a adăugat Faber. 

Orice formă de implicare a forțelor occidentale în războiul ruso-ucrainean rămâne foarte controversată. Atunci când președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că desfășurarea de trupe occidentale nu ar trebui exclusă, mai mulți lideri, inclusiv cancelarul german, Olaf Scholz, au respins categoric această opțiune.

Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Atleta din Republica Moldova Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba aruncarea ciocanului. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la ParisFoto: Mec.gov.md

Potrivit MEC, sportiva a reușit această performanță în cadrul Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, unde a înregistrat rezultatul de 75.95 metri și a ocupat locul I. Normativul de calificare la Olimpiada de Vară este de cel puțin 74 de metri.

De asemenea, la competiția din Bulgaria, Zalina Marghieva a doborât și recordul național la această probă, pe care îl deținea tot ea din 2019, cu rezultatul de 74.74 metri.

Pentru Zalina Marghieva va fi a cincea participare consecutivă la Jocurilor Olimpice de Vară, un record pentru atletismul din Republica Moldova.

Participarea sportivei la Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Până acum Republica Moldova și-a asigurat 13 cote de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Foto: Mec.gov.mdgallery images

Dima Bilan s-a făcut blond. Vezi cum arată acum artistul!
Articolul anterior
Circa 25.000 de moldoveni au obținut cetățenia portugheză
Articolul următor