Fostul soț al Kseniei Novikova cere de la ea un milion de ruble rusești!

Fostul soț al solistei trupei «Блестящие», Andrei Sereda,

separator
 cere de la cântăreața Ksenia Novikova 1 milion de ruble. Potrivit lui, anume această sumă a fost cheltuită de el pentru întreținerea copiilor.

Cu doi ani în urmă Andrei Sereda i-a luat cântăreței copii și a plecat cu ei în Anglia. Pe tot parcusul șederii bissnesmenul nu răspundea la telefon și nu-i permitea acesteia să vorbească cu ei. Astfel cântăreața l-a denunțat la poliție iar copii au ajuns la mama lor după 9 luni de despărțire.

Lui Andrei i-a fost interzis să se apropie de copii și este nevoit să plătească pensie alimentară în sumă 120 000 ruble. Actrița însă nu a primit nici un ban de la acesta, plus că fostul soț a dat-o în judecată cu pretextul ca aceasta să-i plătească un milion de ruble.

Sursa: people.ru

„Slava Ukraini”. Estonia a pus în circulație două milioane de monede dedicate Ucrainei

Eesti Pank, Banca Centrală a Estoeniei, a emis marți 2 milioane de monede de doi euro cu un design special dedicat Ucrainei prin intermediul băncilor și al punctelor de vânzare cu amănuntul. De asemenea, moneda poate fi cumpărată în scopuri caritabile că produs comemorativ pe un card de monede, veniturile obținute din vânzarea cardurilor de monede urmând să fie destinate sprijinirii luptei ucrainene pentru libertate.

Estonia a emis monede de 2 euro dedicate Ucrainei

„Moneda de doi euro dedicată Ucrainei va începe de astăzi să ajungă la oamenii din Estonia și din alte părți ale Europei prin intermediul magazinelor. Această moneda le reamintește oamenilor că libertatea este cea mai mare valoare și că această are un preț foarte mare.

În prezent, Ucraina duce un război cu prețul vieții propriului popor pentru valorile comune ale spațiului cultural european și depinde de noi să continuăm să ii susținem în acest sens”, a declarat guvernatorul Eesti Pank, Madis Muller.

Acesta a adăugat că Eesti Pank a decis să emită moneda de doi euro dedicată Ucrainei și Libertății  în primul rând pentru a oferi sprijin financiar băncii centrale ucrainene, astfel încât această să își poată direcționa propria asistență acolo unde este mai mare nevoie.

„Dorim să le mulțumim tuturor celor care și-au adus contribuția prin cumpărarea cardului cu moneda care a fost lansat în vara. Susținătorii au venit din întreagă lume, iar prima donație de 350.000 de euro pentru Ucraina a fost deja făcută. Cu siguranță vor urmă și altele, pe măsură ce vânzările în scop caritabil vor continuă”, a mai spus el.

Moneda de doi euro pentru Ucraina și Libertate conține cuvintele „Slavă Ukraini” și prezintă o față că simbol al tandreței, care protejează o pasăre în mâna. Desenul prezintă, de asemenea, un spic de grâu.

Moneda a fost concepută de o tânăra refugiată din Harkov, Daria Titova, care studiază la Academia de Arte din Estonia. Un total de 2.000.000 de monede au fost bătute de Monetaria din Finlanda.

De acum înainte, monedele de doi euro cu design special vor putea fi primite că mărunțiș din magazine, dar pot fi cumpărate și individual sau în fisicuri de 25 de monede de la magazinul Muzeului Eesti Pank.

Ukrainale ja vabadusele pühendatud 2eurone erikujundusega käibemünt
Ukrainale ja vabadusele pühendatud 2eurose käibemündi ühine külg
Ukraina münt

sursa

Un brad de Crăciun din Budapesta e alimentat cu energie de locuitori care pedalează pe o bicicletă

Locuitorii Budapestei pedalează pe o bicicletă amplasată de autorităţi pentru a alimenta luminile de pe bradul de Crăciun. Este o măsură luată de Primărie pentru a reduce cheltuielile cu energia electrică.

Un brad de Crăciun din Budapesta e alimentat cu energie de locuitori

O bicicletă fixă, amplasată lângă brad, alimentează instalaţia de lumini a pomului de Crăciun în Budapesta. Astfel, primăria aplică tehnologia sustenabilă şi economiseşte bani în condiţiile crizei energetice, transmite mediafax.ro.

Instalaţia din brad se aprinde complet doar dacă utilizatorii bicicletei pedalează foarte tare, ceea ce încurajează familiile cu copii să se implice.

„În fiecare an, această piaţă este decorată frumos. Am fi fost trişti dacă nu le-am fi avut anul acesta, dar cred că acesta este un compromis excelent”, a declarat o locuitoare.

De asemenea, bicicleta încarcă o baterie care, împreună cu panourile solare, alimentează restul luminilor din jurul pieţei din Budapesta.

„Pe de o parte, continuăm să ne mişcăm în această vreme rece. Pe de altă parte, putem experimenta cât de mult trebuie să pedalăm pentru a aprinde o decoraţiune de pom de Crăciun de şase metri înălţime”, a declarat Gergely Orsi, reprezentantul autorităţilor din Budapesta.

Primăria din Budapesta a decis să nu folosească majoritatea decoraţiunilor luminoase de Crăciun din cauza crizei energetice.

Olena Zelenska, aplaudată în picioare de parlamentarii britanici după un discurs puternic

Prima Doamnă a Ucrainei a fost la Palatul Buckingham, unde a participat la o recepție dedicată luptei împotriva violenței împotriva femeilor, găzduită de Regina Consoartă a Marii Britanii, Camilla.

Olena Zelenska, aplaudată în picioare de parlamentarii britanici: Vrem dreptate

Olena Zelenska a vorbit despre abuzurile sexuale comise de ruși în Ucraina. Fac parte din arsenalul lor și le folosesc sistematic, a spus aceasta, transmite Digi24.ro.

Procuratura de la Kiev investighează peste 100 de cazuri de crime sexuale comise de soldații ruși, care ar fi doar o mică parte din numărul real.

Olena Zelenska li s-a adresat și parlamentarilor britanici, care au aplaudat-o în picioare. 

În discursul ei, a comparat războiul din Ucraina cu raidurile aeriene ale naziștilor asupra Marii Britanii, în cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Zelenska: „Ucrainenii trec acum printr-o teroare care ar putea rezona cu istoria voastră. Insula voastră a supraviețuit unor raiduri aeriene identice cu cele prin care Rusia vrea să îngenuncheze poporul nostru. Nu v-ați predat și nu ne vom preda nici noi. Dar victoria nu este singurul lucru de care avem nevoie. Avem nevoie de dreptate.

Iar când sirenele acestui război vor fi reduse la tăcere, când ocupanții vor fi alungați de pe pământul ucrainean, când poporul nostru se va putea întoarce acasă, lumea va putea mulțumi Marii Britanii nu numai pentru că a ajutat la oprirea răului pe câmpul de luptă, ci și pentru că a ajutat la restabilirea dreptății prin condamnarea și pedepsirea acestui rău. Cred că se va întâmpla, mulțumesc!”.

Ce fuste purtăm în 2013?
Articolul anterior
Viața merge mai departe: povestea lui Cristian!
Articolul următor