Viața merge mai departe: povestea lui Cristian!

Luna trecut

separator
ă am scris despre Anișoara, fetița care trăiește împreună cu mama sa la Centrul Maternal „În braţele mamei”, iar acesta a devenit pentru ele o a doua casă. Din păcate însă în situaţii asemănătoare se află alte 8 cupluri mamă-copil, care au nevoie de susţinere.

Ceea ce îți voi povesti luna aceasta s-ar putea să-ţi folosească pe viitor, deoarece povestea acestui copil te face să înțelegi că realitatea nu este chiar atât de roză pentru unii.

Este povestea lui Cristian, care la doar cele 7 săptămâni, are deja o istorie cât un film de lung metraj. Nu este nevoie de prea multe cuvinte, doar privind în ochii săi înțelegi totul.

“Este o istorie despre viața mea, iar viitorul ei s-ar putea să depindă şi de tine.

M-am născut într-o zi specială – de Crăciun, de aceea, probabil am fost numit Cristian. Îmi amintesc și acum că atunci când am deschis ochişorii pentru prima dată, am văzut cel mai dulce zâmbet de pe lume și cei mai triști și frumoși ochi– ai mamei.

Era tristă, deoarece rămasă fără loc de muncă şi locuinţă, credea că nu va putea rămâne alături de mine.

Însă norocul a fost de partea noastră, deoarece împreună am ajuns la Centrul Maternal „În braţele mamei”. Aici mami îmi zâmbeşte mai des, mă sărută cu gingașie, iar ochii nu mai sunt atât de triști- asta mă face să cresc mai repede și mai fericit.

DSC00019 DSC00020 DSC00050

Deși tatăl meu nu a  apărut în viaţa noastră, iar bunicii nu doresc să mă vadă, nu suntem singuri- eu o am pe mama şi ea mă are pe mine.

Acum mami e optimistă, știe că atunci când voi fi mare o să merg la grădiniţă, iar ea o să-şi găsească un serviciu, pentru a putea rămâne mereu împreună.

Iar eu, deşi încă sunt mic de tot, ştiu foarte bine, sunt unicul sprijin al ei. Asta mă face să fiu mai cuminte şi ascultător și chiar dacă nu mereu îmi reușește acest lucru, îi zâmbesc dulce mămicii şi îi spun  în limba mea specială- totul o să fie bine.

Şi cu siguranţă aşa va fi”, această poveste o spun ochii lui Cristian.

Dacă ai posibilitatea şi dorinţa de a susţine acest proiect, te invităm să faci o donaţie prin intermediul terminalelor de plată QIWI şi MMPS. Centrul Maternal „În braţele mamei”, care se află în Chişinău, pe strada  Criuleni, nr.22, tel. 022 46 32 28.

Text: Iulia Arnaut

Mai multe informații citești pe: http://inbratelemamei.wordpress.com/

Telefon: (022) 92-28-29; 46-32-28
Adresa: Mun. Chisinau, str. Criuleni 22, Cartierul Poşta Veche
Cont bancar:
c/f: 40246014
Cont curent: 225100000186757
Cont special: 225110000186757
BC VictoriaBank S.A. filiala nr. 3

Alertă! Peste 60 de copii au murit după ce au băut un sirop de tuse produs în India

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis miercuri o alertă privind unele siropuri pentru copii împotriva tusei şi răcelii produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals care ar fi putut provoca decesul a 66 de copii în Gambia şi care au fost distribuite şi în alte ţări, transmite AFP, conform ziare.com.

„Analiza de laborator a eşantioanelor” de produse a confirmat o contaminare cu dietilen glicol şi etilen glicol în cantităţi inacceptabile”, anunţă OMS într-o alertă cu privire la aceste produse medicale. Conform OMS, aceste produse au fost identificate în Gambia dar ar putea fi distribuite şi în alte părţi ale lumii.

Medicamentele contaminate cu aceste substanţe toxice „ar putea avea o legătură cu leziunile renale acute şi decesul a 66 de copii”, conform directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

AFP precizează că este vorba despre patru produse: Promethazine Soluţie Orală, siropurile de tuse pentru copii Kofexmalin şi Makoff, şi siropul pentru răceală Magrip N Cold. Toate acestea sunt fabricate de aceeaşi companie, Maiden Pharmaceuticals Limited.

OMS investighează cele întâmplate împreună cu compania şi autorităţile de reglementare din India”, conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Creşte numărul de intoxicaţii cu ciuperci. 16 oameni, printre care doi copii, au ajuns la spital

16 oameni, printre care doi copii, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Statistică ingrijorătoare se referă doar la primele trei zile ale lunii octombrie. Pacienţii sunt din Bălți, Căușeni, Chișinău, Dondușeni şi Florești. 

În context, medicii îndemnă populaţia să cumpere ciuperci doar din locuri autorizate. În cazuri suspecte de intoxicații, oamenii trebuie să apeleze de urgenţă la 112.

Printre simptomele unei intoxicaţii cu ciuperci sunt greaţa, durerile abdominale, diareea, deshidratarea, scăderea tensiunii arteriale, convulsiile.

Potrivit Serviciul Naţional Unic Pentru Apelurile de Urgenţă, de la începutul anului, 115 persoane au solicitat îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu ciuperci. 

sursa

Planta care încetineşte procesul de îmbătrânire și fortifică organismul slăbit

În unele țări, rozmarinul se cultivă ca plantă medicinală, condimentară şi ornamentală. Această plantă este energizantă, fortifică organismul slăbit şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Rozmarinul este recomandat pentru activarea şi îmbunătăţirea funcţiilor digestive şi în special pentru facilitarea funcţiei vezicii biliare. Este un antispastic şi are o acţiune stimulantă asupra sistemului nervos, fiind indicat în tratamentul diverselor cazuri de astenie.

Pe cale externă este folosit pentru reducerea durerilor reumatice sau pentru tratarea problemelor legate de circulaţia sanguină periferică. Se aplică sub formă de comprese cu decoct de rozmarin sau sub formă de creme, geluri sau loţiuni ce conţin ulei esenţial de rozmarin.

O baie în care se adaugă ulei de rozmarin este un mod excelent de combatere a reumatismului sau a oboselii, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Cel mai simplu mod de folosire este sub forma de infuzie sau decoct. Pentru tratamente de lungă durată se pot folosi capsulele cu rozmarin.

Uleiul de rozmarin se poate folosi pentru masaj, pentru baie, sau se poate lua pe cale orală, sub formă de picături

Ceaiul de rozmarin accelerează tranzitul intestinal, fortifică organismul slăbit, încetineşte procesul de îmbătrânire şi este energizant. De asemenea, calmează tulburările gastrice şi ajută funcţionarea optimă a ficatului.

În cosmetică, extractele pe bază de rozmarin sunt utilizate pentru obţinerea loţiunilor care ajută la regenerarea părului şi previn căderea excesivă a acestuia.

Cum păstrezi rozmarinul în ghiveci

Pe timpul iernii, rozmarinul în ghiveci va fi păstrat într-o încăpere luminoasă, dar rece. Temperatura potrivită pentru iernare este de 10-15 grade Celsius. De asemenea, spaţiul trebuie aerisit constant. Ghiveciul se udă rar în perioada de iernare.

Rozmarinul poate fi păstrat şi în grădină, planta trebuie însă să fie suficient de maturizată, tulpina să fie lemnoasă. În acest caz, pregătirea pentru iernare se face prin acoperirea plantei cu un strat gros de paie şi frunze.

sursa: www.frunza-verde.ro

Fostul soț al Kseniei Novikova cere de la ea un milion de ruble rusești!
Articolul anterior
Sufletul folcorului românesc omagiat astăzi!
Articolul următor