Grecia se aşteaptă la venituri record din turism în 2022

Turismul în Grecia, un pilon vital al economiei ţării, este în grafic pentru a înregistra venituri record anul acesta, depăşind nivelul de dinaintea pandemiei, susţin oficialii locali, experţi din industrie şi analişti, transmite Xinhua.

Grecia se aşteaptă la venituri record din turism, în 2022

„2022 a fost extraordinar pentru turism, sunt foarte încântat să spun că atât destinaţiile celebre, cât şi cele alternative, Grecia continentală sau insulele, au fost pline de călători şi de turişti anul acesta, urmând să depăşim în 2022 numărul de vizitatori străini înregistrat în 2019, care până acum a fost un an record în domeniul turismului”, a afirmat Vassilis Kikilias, ministrul elen al Turismului, într-un interviu acordat recent Xinhua, transmite Agerpres.ro.

În 2019, au sosit 32 milioane de turişti iar veniturile s-au situat la 18 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), potrivit datelor publicate de Banca Centrală a Greciei (BoG).

Datele de până acum indică o revenire solidă. Veniturile din turism au urcat cu 224,5% în iunie şi cu 329,3% în perioada ianuarie-iunie 2022, faţă de perioadele similare din 2021. Faţă de 2019, veniturile din turism au urcat cu 2,3% în iunie 2022.

Creditorul elen Alpha Bank se aşteaptă ca veniturile Greciei din turism să ajungă la 20 miliarde de euro anul acesta, în urma reluării călătoriilor după pandemie.

„După doi ani foarte dificili pentru turism, anul acesta avem o redresare robustă, care va sprijini semnificativ economia Greciei. În condiţiile în care în mod obişnuit turismul este responsabil pentru 25% din Produsul Intern Brut al Greciei, evoluţia foarte bună a turismului este importantă pentru economie”, a apreciat Alexandros Vassilikos, preşedintele Asociaţiei hotelierilor eleni (HCH).

Turismul a reprezentat motorul creşterii economiei Greciei cu 7,7% în trimestrul doi din 2022, faţă de perioada similară din 2021, conform datelor Oficiului elen de statistică (ELSTAT).

Performanţa impresionantă a turismului din Grecia – în pofida dificultăţilor legate de pandemie, războiul din Ucraina şi criza energiei – este rezultatul unei bune planificări, a muncii intense şi a colaborării în rândul tuturor celor implicaţi, a explicat Kikilias. 

O nouă rută feroviară între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată în decembrie

Între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată ruta feroviară Lvov-Chișinău, din 15 decembrie, informează presa ucraineană citată de radiomoldova.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al companiei „Ukrzalizniția”, Oleksandr Pertsovskyi.

„Funcționează cu succes ruta Kiev-Chișinău. Acum adăugăm și Lvov la această conexiune. A fost o cerere populară”, a remarcat el.

Trenul va porni din Lvov la ora 15:00 și va ajunge la Chișinău a doua zi, la ora 11:30.

Potrivit șefului „Ukrzalizniția”, acesta este un timp convenabil pentru cei care doresc să facă un zbor din aeroportul local, care este destul de activ, în special pe rutele sudice populare, cum ar fi Turcia.

Acum Lvov va avea o conexiune directă cu Chișinăul”, a subliniat Oleksandr Pertsovskyi.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 20 de zile înainte de data plecării.

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen în ianuarie 2025

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.

Pinter a anunțat că un pachet de măsuri de securitate va fi prezentat la reuniunea miniștrilor de interne din UE din 11 decembrie, între care aranjamente pentru cel puțin 100 de polițiști de frontieră pentru a proteja granița dintre Turcia și Bulgaria.

România și Bulgaria se află pe rute majore pentru comerțul ilegal cu arme și droguri, precum și pentru traficul de persoane, dar Comisia Europeană a declarat, după o investigație amănunțită, că cele două țări au îndeplinit toate cerințele Schengen.

România a descris opoziția Austriei ca fiind nejustificată, citând date de la agenția de frontieră Frontex care arată că migranții ilegali au intrat în UE în principal din Balcanii de Vest, nu din România.

Gata cu restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând cu data de 23 noiembrie 2024, ora 08.00, restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău vor fi eliminate complet. Această decizie a fost luată de Grupul managerial de risc, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis tuturor persoanelor, fie că sunteți pasageri, fie că doriți să întâmpinați sau să petreceți pe cineva drag.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Securitatea și siguranța fiecărui participant la traficul transfrontalier sunt priorități absolute.”, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

Ucraina a eliberat în 5 zile mai mult teritoriu decât au reușit să cucerească rușii în 6 luni
Articolul anterior
Turnul Eiffel, luminat cu porția, pentru a reduce consumul de energie
Articolul următor