Hârtia igienică, un nou instrument pentru prevenirea suicidului în rândul tinerilor, în Japonia

Hârtie igienică cu mesaje în vederea prevenirii sinuciderii – aceasta este iniţiativa originală implementată recent în universităţile din departamentul japonez Yamanashi (la vest de Tokyo), transmite AFP.

Cum se pune corect rola de hârtie igienică. Acum s-a stabilit în mod  oficial - IMPACT.ro

„Dragul de tine, îţi este greu să te prefaci că totul este în regulă”, scrie cu litere albastre pe aceste role albe. „Nu trebuie să ne spui totul… dar de ce nu doar puţin?”, continuă mesajul.

Pe lângă aceste tipuri de mesaje, scrise de un specialist în sănătate mintală şi însoţite de numere de telefon pentru prevenirea sinuciderii, pe aceste role de hârtie igienică există şi imagini liniştitoare, precum o pisică care stă tolănită.

Autorităţile din Yamanashi au distribuit luna trecută 6.000 de astfel de role către 12 universităţi locale.

„La toaletă eşti singur. Am simţit că în astfel de momente îţi pot veni în minte gânduri supărătoare”, a explicat luni pentru AFP Kenichi Miyazawa, responsabil local din Yamanashi.

La fel ca în multe alte ţări, în Japonia a fost observată o creştere a numărului de sinucideri odată cu pandemia de COVID-19, care a accentuat sentimentul de izolare a numeroase persoane.

În 2020, aproape 500 de copii şi adolescenţi s-au sinucis în Japonia, un record naţional. Cifra este aproape dublă comparativ cu 2016, potrivit ministerului nipon al Sănătăţii.

Un bărbat a murit la volanul mașinii, după un stop cardiac. Automobilul s-a oprit într-un copac, la intrarea în Susleni

Astăzi, în jurul orei 09:00, poliția din Orhei a fost sesizată despre producerea unui accident rutier pe traseul G-68, la intrarea în satul Susleni, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Bărbatul de 57 de ani, aflat la volanul unui Volkswagen, a pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un copac.

Medicii au stabilit, preliminar, că decesul șoferului ar fi survenit în urma stop cardiac.

Inspectoratul de Poliție Orhei a inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele care au dus la producerea accidentului.

Accident grav la Căușeni provocat de un angajat al MAI: O femeie a ajuns la spital

O femeie a ajuns al spital, după ce malina cu care se deplasa a fost implicată într-un accident. Cazul a avut loc sâmbătă, 4 ianuarie, în jurul orei 10:50, pe traseul R-30 din raionul Căușeni, iar la volan se afla un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, scrie PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, este vorba despre un polițist de frontieră în vârstă de 23 de ani, care se afla în afara orelor de serviciu și se deplasa la volanul unui automobil de marca Renault Scenic.

Din motive încă nestabilite de anchetă, acesta ar fi pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat e pe traseu și s-a răsturnat pe acostament.

În urma accidentului, o femeie în vârstă de 56 de ani, care se afla în automobil în calitate de pasageră, s-a ales cu mai multe traumatisme și a fost transportată la spital pentru a-i se acorda ajutorul medical necesar.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Escrocheriile bancare iau amploare în perioada sărbătorilor: Poliția îndeamnă la prudență maximă!

Escrocheriile bancare iau amploare în timpul sărbătorilor. Poliția atenționează cetățenii să dea dovadă de prudență maximă, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pentru a nu cădea în capcana infractorilor, respectați următoarele măsuri de protecție, simple, dar efective:

# Fiți precauți cu mesajele suspecte: Nu răspundeți niciodată la mesaje sau e-mailuri care solicită informații sensibile (cum ar fi parolele, numerele de cont sau PIN-ul).

Instituțiile financiare NU solicită astfel de date prin telefon, mesaje sau e-mail.

# Verificați sursa: Înainte de a oferi informații personale sau bancare, asigurați-vă că sunteți în contact cu un reprezentant autentic al băncii sau al unui alt serviciu financiar. Apelați numărul oficial al băncii sau organizației respective.

Pentru a spori credibilitatea schemelor infracționale, escrocii folosesc logo-urile instituțiilor bancare.

# Nu răspundeți la apeluri telefonice suspecte: Dacă cineva vă solicită informații bancare sau personale telefonic, nu furnizați nimic. Apelați banca sau instituția respectivă folosind un număr oficial și verificați dacă este o solicitare legitimă.

# Verificați activitatea contului: Monitorizați regulat conturile bancare pentru a detecta orice tranzacție neautorizată.

# Evitați ofertele prea bune pentru a fi adevărate: Escrocii pot propune oferte atractive, cum ar fi premii mari, împrumuturi ușoare sau reduceri semnificative. Fiți sceptici și verificați sursa oricărei oferte dubioase.

# Informați-vă constat și educați-i pe cei din jur: Dacă aveți prieteni sau membri ai familiei care nu sunt familiarizați cu pericolele internetului, informați-i despre riscurile escrocheriilor și cum să se protejeze.

Prin respectarea acestor recomandări, cetățenii își pot reduce semnificativ riscul de a deveni victime ale escrocheriilor bancare.

Important! În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția la 112 și unitatea bancară.

Un cunoscut artist anunţă că va candida la alegerile prezidenţiale din SUA din 2024: ,,E simplu”
Articolul anterior
Jennifer Lopez, superbă declarație de dragoste pentru soțul ei, Ben Affleck
Articolul următor