Hram cu mare fast la Orhei

Sărbătoare mare pentru orheieni. Azi, 8 noimebrie, aceștia săbătoresc hramul localității cu ocazia împlinirii a 466 de ani.

separator

În pofida pandemiei, autoritățile locale au anunțat că au pregătit un concert de zile mari cu mai mulți interpreți autohtoni, dar și de peste hotare, potrivit jurnal.md.

Totodată, pe parcursul zilei sunt organizate iarmaroace.

Toate evenimentele sunt organizate de echipa lui Ilan Șor, care este condamnat la șapte ani de pușcărie pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei Orhei, autoritățile au anunțat că se organizează iarmaroace ale producătorilor locali, târguri ale meșterilor populari și concerte cu artiști din țară și de peste hotare, menționând că toate evenimentele sunt organizate de Primăria Orhei și Consiliul raional Orhei, conduse de echipa lui Ilan Șor

„Sărbătoarea va începe duminică, la ora 10:00, în piața Vasile Lupu din Orhei, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu. După asta, în centrul orașului, vom inaugura Iarmarocul „Toamna de aur”.

În cursul zilei vor avea loc câteva concerte cu participarea artiștilor din Moldova și din străinătate”, a menționat edilul Pavel Verejanu,

Potrivit programului de sărbătoare, între orele 13:00 și 15:00, în Parcul „Ivanos”, va avea loc un concert susținut de interpreții Igor Cuciuc, Olga Ciolacu și Gabriel Dorobanțu (România). Un alt concert va avea loc la „OrheiLand”, între orele 18:00 și 23:00.

Aici vor evolua interpreții Lia Taburcean, Olia Tira și Mihail (România).

Autoritățile vor asigura toate măsurile sanitare în contextul pandemiei. Organizatorii vor direcționat oamenii astfel ca nu să nu se formeze aglomerări, vor împărți gratuit măști de protecție și vor îi asigura cu dezinfectanți.

Hramul orașului va culmina, în seara de 8 noiembrie, cu un show de artificii la „OrheiLand”.

Astăzi este sărbătorit Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir. Tradiții și obiceiuri
Articolul anterior
Peste 1,2 milioane de oameni au murit din cauza Coronavirusului, în doar 10 luni de pandemie
Articolul următor
Alte articole interesante