Șeful statului a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru familia taximetristului ucis în accident

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe pentru familia taximetristului ucis în cumplitul accident din centrul Chișinăului.

separator
Despre aceasta șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook, după întrevederea la Președinție cu soția taximetristului și cei doi feciori de 9 și 18 ani, transmite stiri.md.

„Alexandru Usatîi a lăsat în urmă soția și doi feciori, de 9 și 18 ani, care nu au o casă proprie, ci locuiesc la bunei într-un apartament cu o odaie din comuna Stăuceni. Familia trebuie să returneze mai multe credite, inclusiv cel accesat pentru procurarea taxi-ului, care le asigura o sursă de venit.

Am oferit familiei Usatîi un suport financiar pentru achitarea datoriilor și am decis să lansez o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe în localitatea de baștină, comuna Stăuceni. Rog persoanele cu posibilități să se alăture acestei inițiative și să ajute această familie pusă la o grea încercare.

Totodată, am dat asigurări că voi face tot posibilul ca vinovatul de această tragedie să fie atras la răspundere. Am menționat necesitatea înăspririi dure a sancțiunilor pentru şoferii care încalcă viteza şi regulile de circulație rutieră, care generează accidente grave, inclusiv soldate cu deces”, a scris Igor Dodon.

Rechizite bancare:

Beneficiar: Rovena Usatii
Cod fiscal: 0992010025134
IBAN MDL: MD81ML0000002259A5897821
Codul Băncii: MOLDMD2X358
BC „Moldindconbank” S.A.; Sucursala „Ceucari”

Un taximetrist și pasagerul său au murit în urma accidentului groaznic din Chișinău. Cel care a provocat accidentul, soferul unui ,,Audi”, a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al poliţiei Chişinău.

Italia încurajează cu bani deplasarea cu bicicleta. Bonus până la 500 de euro pentru o bicicletă nouă
Articolul anterior
Olga Mitreanu, medicul român care a revenit la baștină pentru a ajuta Moldova în lupta cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante