Ikea anunță că va reduce prețurile produselor pe toate piețele, la nivel global. În România a anunțat scăderi de până la 30%

Compania suedeză de mobilă Ikea a redus prețurile în mai multe țări, pe măsură ce inflația globală s-a atenuat, în timp ce își sporește investițiile în reducerea prețurilor.

Compania își extinde în continuare reducerile de prețuri în 2024 pe toate piețele sale la nivel global, urmărind să atenueze creșterile de prețuri care au fost introduse în 2022. Această măsură vine pe măsură ce costurile pentru transport și materii prime scad.

Compania intenționează să investească în prețuri mai mici, alocând 47 de milioane de euro pentru a absorbi costurile și a asigura prețuri cât mai mici. Reducerea prețurilor este prioritară pentru IKEA, care își propune să continue această tendință și pe viitor. De asemenea, IKEA a majorat salariile angajaților din Europa de Sud-Est, inclusiv în România, scrie presa română.

“Facem acest lucru pe toate piețele pe care operăm”, a declarat pentru CNBC Tolga Öncü, șeful departamentului de retail al Inkga Group, cel mai mare proprietar de magazine Ikea.

“Acesta este momentul pentru companii precum Ikea să investească în prețuri mai degrabă decât în profitabilitate”, a spus el, adăugând că mulți oameni au acum “portofele mai subțiri”. Reducerile de prețuri, care au început în Europa în septembrie, au dus la o creștere a numărului de clienți, precum și la o creștere a articolelor vândute de retailer, potrivit lui Öncü.

Între septembrie și noiembrie, Ingka a investit peste 1 miliard de euro în reduceri de prețuri pe piețele pe care operează, potrivit Reuters.

În Canada, prețul popularei sale biblioteci Billy a scăzut cu 20% de când compania a investit 55 de milioane de euro pentru a reduce prețurile la peste 1.500 de produse, a declarat Ingka în ianuarie. Angajamentul de a continua reducerea prețurilor vine la câteva luni după ce retailerul suedez a avertizat asupra unor întârzieri, în urma unei perturbări majore a transportului comercial în Marea Roșie.

Mărfuri în valoare de miliarde de dolari au fost deviate din cauza preocupărilor legate de siguranță în legătură cu un val de atacuri are grupăriii Houthi începând din decembrie 2023.

În ciuda faptului că ne confruntăm cu riscuri geopolitice în Marea Roșie, “suntem mai mult și mai bine echipați decât am fost vreodată, așa că ne vom respecta promisiunea de a continua să scădem prețurile în toate țările în care operăm”, a declarat Öncü la CNBC.

“La Ikea, totul se rezumă la a-i servi pe cei mulți”, a mai spus el. “Visele și dorințele multor oameni de a avea o casă mai bună nu s-au schimbat din cauza provocărilor de atingere economică, așa că mă bucur că putem contribui la furnizarea de produse mai accesibile și mai durabile pentru cei mulți.”

Ingka Group are, de asemenea, planuri de creștere a portofoliului său de centre comerciale prin ancorarea centrelor sale comerciale cu magazine Ikea. Holdingul caută să transforme magazinele Ikea în destinații prin încorporarea de spații de co-working, restaurante și multe altele, potrivit The Wall Street Journal.

”Clasă de detenție”, introdusă în școlile din România pentru elevii care deranjează orele

Ministerul Educației din România a propus o nouă măsură disciplinară pentru elevii care perturbă orele: aceștia ar putea fi reținuți într-o sală specială sub supravegherea unui profesor, unde vor trebui să citească sau să rezolve fișe de lucru, scrie presa română.

Propunerea este inclusă în proiectul de Statut al Elevului 2024, publicat pentru consultare publică miercuri seară, 12 iunie, informează edupedu.ro.

Conform acestui proiect, profesorii vor avea posibilitatea de a trimite elevii deranjanți într-o sală dedicată, chiar în timpul orei respective. Acolo, activitățile pe care elevii le vor desfășura, precum „lectura suplimentară” și „completarea de fișe de lucru”, vor fi stabilite de profesorul sau cadrul didactic auxiliar responsabil de supravegherea lor. Încă nu este clar dacă elevilor reținuți li se va consemna absență.

Propunerea acestei măsuri a fost inițiată pe 11 aprilie 2023 de sindicatele angajaților din Învățământ. La acel moment, cu o lună înainte de marea grevă a profesorilor, FSE „Spiru Haret” a sugerat și reintroducerea exmatriculării elevilor, amenzi pentru părinți, și includerea notei la purtare în calculul pentru admiterea la liceu sau la Bacalaureat.

Reprezentanții FSE „Spiru Haret” au explicat anul trecut că această formă de detenție ar presupune ca elevii să petreacă timp într-o sală după ore, sub supravegherea unui cadru didactic, pentru a reflecta asupra comportamentului lor.

Ministerul Educației a invitat publicul să își exprime opiniile și sugestiile cu privire la proiectul de Statut al Elevului 2024, subliniind importanța participării comunității la procesul de îmbunătățire a sistemului educațional.

UPDATE

Ministerul Educației a emis următoarea precizare, după ce Edupedu.ro a scris că aceasta sală ar fi de detenție:

„Având în vedere folosirea eronată, în spațiul public, a sintagmei „sală de detenție”, cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului, vă comunicăm că sintagma respectivă nu se regăsește în cuprinsul documentului și este o asociere cu un concept care, în proiectul propus de Ministerul Educației, are alt scop.

sursa

O companie aeriană de la noi a inaugurat cursa directă spre Praga

Data de 17 iunie 2024 este marcată de un eveniment important pentru Republica Moldova și Cehia. În această zi a fost inaugurată cursa directă Chișinău – Praga, operată de către compania aeriană Flyone, scrie unimedia.md.

Ambasadorul Republicii Moldova în Cehia, Alexandru Codreanu, care a participat la evenimentul de lansare a cursei aeriene directe Chișinău-Praga, a salutat inaugurarea cursei aeriene directe Chișinău – Praga, subliniind că noile oportunități de călătorie vor spori contactele inter-umane și de afaceri între statele noastre, contribuind astfel la consolidarea cooperării bilaterale moldo-cehe în domeniile comercial-economic și turism și facilitând călătoriile cetățenilor Republicii Moldova, iar țara noastră urmând a fi mai accesibilă și mai atractivă pentru turiștii și oamenii de afaceri din Cehia.

Directorul General FLYONE, Mircea Maleca, a declarat: “De acum ne putem mândri de faptul că solicitările oamenilor au fost îndeplinite și am reușit să lansăm zboruri directe. În viitor, intenționăm să lansăm și alte destinații atractive, consolidând astfel rețeaua noastră de zboruri și oferindu-le pasagerilor opțiuni potrivite pentru a conecta cele mai importante orașe din Europa.”

La bordul aeronavei, pasagerii au fost avut parte de o serie de surprize și cadouri speciale, într-o atmosferă festivă. Echipajul de cabină a fost pregătită să ofere o experiență de neuitat, iar la aterizarea în Aeroportul din Praga, aeronava a fost întâmpinată cu turnuri de apă.

Cu o frecvență de 2 ori pe săptămână, orarul va fi organizat astfel:

Luni:

Chișinău (RMO) 13:40 – Praga (PRG) 14:40

Praga (PRG) 15:40 – Chișinău (RMO) 18:30

Vineri:

Chișinău (RMO) 07:10 – Praga (PRG) 08:10

Praga (PRG) 09:10 – Chișinău (RMO) 12:10

Pentru mai multe informații despre orarul zborurilor și rezervări, accesați flyone.eu sau în aplicația mobilă FLYONE.

O maşină a luat foc într-o benzinărie din sectorul Buiucani. Automobilul era staționat

Un automobil care staționa într-o stație peco a fost cuprins de flăcări. La fața locului au intervenit 2 echipaje de pompieri și ambulanța. Totul s-a întâmplat în sectorul Buiucani al Capitalei, scrie stiripesurse.md.

Potrivit Lilianei Pușcașu, ofițerul de presă al IGSU, a ars secțiunea motorului a autovehicului, din acest motiv s-a declanșat incendiul.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Declarațiile lui Vladimir Putin, cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale: ”Rusia este pregătită pentru un război nuclear”
Articolul anterior
Cum putem întârzia îmbătrânirea. Specialiștii dezvăluie care sunt alimentele care pot încetini acest proces natural
Articolul următor