Cum putem întârzia îmbătrânirea. Specialiștii dezvăluie care sunt alimentele care pot încetini acest proces natural

Este cunoscut faptul că femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Acest lucru ar putea fi cauzat de cei doi cromozomi X, din structura ADN-ului feminin. Conform unor cercetări recente ale oamenilor de știință canadieni, se pare că existența cromozomului X are o influență majoră în funcționarea sistemului imunitar și de aceea imunitatea femeilor este mai puternică. Această teorie, asociată cu spiritul conservator al femeii, ar putea explica de ce femeile trăiesc, în medie, cu 4 ani mai mult ca bărbații. 

Subiectul a fost dezbătut în cadrul unei conferințe dedicate femeii, organizată de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Tema conferinței a fost longevitatea feminină și noile perspective asupra întârzierii procesului natural de îmbătrânire.

Lăcrămioara Frăsineanu, manager de Proiect Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu: Prin acest eveniment ne dorim să le oferim femeilor un regal, arătându-le o nouă perspectivă asupra celei de-a doua etape a feminității. Alături de invitații noștri ne-am propus să dezbatem factorii care pot inflența creșterea speranței de viață, în contextul noilor descoperiri științifice privind longevitatea feminină.

75% din centenarii globului sunt femei

Ultimele studii arată că 75% din centenarii globului sunt femei. Specialiștii afirmă că această diferenţă este explicată, în mare parte, de stilul de viaţă mai sănătos al femeilor. Aceștia ne spun care sunt alimentele pe care, dacă femeile le consumă frecvent, este dovedit științific că pot încetini procesul de îmbătrânire.

Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, clinica Nutriscience: Alimentele favorite ar fi cele ale modelului alimentar mediteranean, adică vegetale, legume, fructe, carne de bună calitate, carne de pește, carne slabă, carne de pui, de curcan, mai puțină carne grasă, mai puțină carne roșie. Discutăm, după aceea, de toate variantele de alune, migdale, nuci, nesărate, neprăjite. Și de lactate, lactatele să fie cât se poate cu grăsime mai puțină, dar nu complet degresate. 

În cadrul conferinței „A doua etapă a feminității”, specialiștii au încercat să evidențieze cum poate fi abordată corect această etapă fiziologică din viața femeilor. Potrivit acestora, menopauza  poate fi anticipată prin teste genetice și trebuie asumată ca o etapă firească a feminității.

Dr. Gero Vasilika, medic obstetrică ginecologie, clinica MediPlus, prima clinică de menopauză din România: Menopauza este determinată genetic. Poate există un tratament, în momentul în care începe premenopauza. Dar oricum nu putem să o întârziem prea mult, față de cum suntem noi programați genetic. 

Oana Stoianovici, coach transformațional „The Feminine” USA: Menopauza, de fapt, reprezintă, în plan spiritual, o trezire a întregii puteri a femeii și accesarea înțelepciunii. De aceea este foarte important să le facem pe femei să conștientizeze că viața nu se oprește atunci când vine menopauza, că feminitatea, frumusețea, devin mult mai prezente prin calitățile pe care fiecare femeie începe să le arate, să prindă curaj să le exprime.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

sursa: www.observatornews.ro

Un băiat de 14 ani a făcut stop cardiorespirator și a murit după ce a mâncat chipsuri picante

Chipsurile ultra-picante produse de Paqui au ucis un băiat de 14 ani după ce a participat la o provocare cu acest produs care conținea un compus chimic extras din ardei iute, scrie evz.ro.

Biroul de medicină legală din Massachusetts a concluzionat că un adolescent care a mâncat un chips care conținea o concentrație mare de compus chimic extras din ardei iute, a murit în septembrie anul trecut în urma unui atac de cord.

Harris Wolobah, care avea o malformație cardiacă ongenitală, a răspuns unei provocări online „One Chip Challenge”, care implica ingerarea unui chips ultra-picant produs de Paqui, cu ardei din speciile Carolina Reaper și Naga Viper. Paqui a retras de la vânzare în mod voluntar produsul, care era ambalat într-o cutie în formă de sicriu (Foto), după moartea lui Wolobah.

Produsul este destinat doar adulților

Chipsurile ultra-picante sunt destinate doar adulților. Dar s-a constatat că tot mai mulți copii le consumă fără să țină cont de avertismente.

Biroul de medicină legală a confirmat joi pentru CNN că Wolobah a murit în urma unui stop cardiorespirator, după ce a consumat o substanță alimentară „cu o concentrație mare de capsaicină”.

Capsaicina este substanța chimică condimentată, naturală, din ardeiul iute. Ardeiul Carolina Reaper se clasează chiar sub spray-ul cu piper pe scara Scoville, care măsoară intensitatea de iute din ardei. Naga Viper este mai picant, ajungând la aproximativ 1,2 milioane de unități pe această scară.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Deserturi sănătoase și delicioase, în meniul unui local din Chișinău

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv în plus pentru a vizita localul Millor Cafe. Patiserul localului au introdus în meniu noi deserturi în combinații savuroase, fără prea mult zahăr și din ingrediente naturale!

Cei care sunt în cautare de experiențe noi, dar și gurmanzii, pot încerca mouse-ul cu coacăza, o combinație inedită. Mixul dintre mousul dulce și piureul de coacăză îți va aprinde spiritul și te va scoate din cotidianul culinar.

O altă surpriză pe care o vei putea găsi în noul meniu dulce Millor Cafe este desertul mouse din iaurt grecesc, făcut după o rețetă proprie. Cu siguranță gustul acestui mouse va satisface și cele mai exigente pofte.

Iar amatorii de torturi TIRAMISU au și ei o surpriză. Un altfel de desert, cu icre din cafea și cremă fină și ușoară. Iar gustul pișcotelor îmbibate în rom te vor cuceri!

Așadar dacă ți-e poftă de ceva dulce, cu siguranță vei gasi ceva pe gustul tău la Millor Cafe!

👉Te așteptăm pe Alecu Russo 16/1
👉Detalii:  0687 77 395


Autorităţile vor aplica noi metode pentru a preveni risipa de produse alimentare

 „Inovare și responsabilitate socială în industria alimentară prin colaborare cu Banca de Alimente” a fost genericul unei mese rotunde, desfășurată ieri, în cadrul expoziţiei internaţionale specializate de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora „FOOD&DRINKS”, cu participarea reprezentanților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Băncii de Alimente, a antreprenorilor din sectorul agroalimentar și a prestatorilor de servicii de cantină socială, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a avut drept scop prezentarea bunelor practici de parteneriat dintre sectorul de afaceri și Banca de Alimente din Moldova, care asigură redistribuirea la timp a surplusului de produse alimentare către cantinele sociale din țară, precum și către alte organizații ce oferă alimentație persoanelor vulnerabile. Totodată, în cadrul mesei rotunde au fost discutate noile modificări la cadrul normativ cu privire la prevenirea pierderii și risipei de alimente. „Participanții au avut oportunitatea să cunoască bune practici în materie de responsabilitate socială prin colaborarea cu Banca de Alimente, care sunt avantajele fiscale și de imagine pentru o afacere care donează la timp surplusul de produse alimentare în scop caritabil”, indică MAIA.

„Astăzi, fiecare aliment, fiecare produs pe care îl cumpărăm, trebuie să îl folosim cu responsabilitate. La nivel global, pierderile alimentare sunt uriașe și au un impact semnificativ asupra economiei și mediului. În această săptămână, la Roma, are loc o conferință importantă a FAO, la care participă și domnul ministru. Sunt sigur că și problema risipei alimentare va fi discutată acolo. Impactul nostru ca și consumatori, dar și ca agenți economici, este esențial”, a menţionat la eveniment Iurie Scripnic, secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Agenda forumului a inclus prezentarea de studii de caz despre impactul pe care îl au produsele donate către Banca de Alimente pentru asigurarea funcționării serviciilor de cantină socială care vin în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. „Colaborarea cu Banca de Alimente ne ajută foarte mult pentru a asigura activitatea cantinei sociale din localitatea noastră, deoarece circa 30% din produsele de care avem nevoie sunt oferite prin intermediul acestei organizații”, a estimat Natalia Doni, managera serviciului de cantină socială din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia.

În cadrul discuțiilor a fost abordate şi noile modificări la cadrul normativ privind prevenirea pierderii și risipei de alimente, precum și reglementarea mecanismului de colaborare dintre agenții economici din lanțul agro-alimentar și Banca de Alimente. „Modificările pe care le-am propus pentru cadrul normativ au fost elaborate în urma unui amplu proces de documentare și discuții cu sectorul de business, astfel încât anteprenorii să fie mai degrabă motivați să doneze surplusul de produse alimentare la timp către structurile caritabile, decât să le caseze la etapa când nu vor mai putea fi consumate. Astfel, din punct de vedere fiscal ne propunem să echivalăm donarea produselor alimentare cu casarea acestora, astfel încât pentru anteprenori să nu fie mai avantajos economic să arunce produsele alimentare, decât să le doneze”, a specificat în cadrul evenimentului Dumitru Dîrul, jurist IRMS Diaconia.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Parteneriate pentru servicii de cantină sociale incluzive și durabile” finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de IP Keystone Moldova, IRMS „Diaconia”, AO „CONCORDIA. Proiecte sociale”. Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea serviciilor de cantină socială din țară și să îmbunătățească mecanismul de colectare a surplusului de produse alimentare din lanțul agroalimentar pentru a fi redirecționat către serviciile sociale în scop caritabil.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ikea anunță că va reduce prețurile produselor pe toate piețele, la nivel global. În România a anunțat scăderi de până la 30%
Articolul anterior
Emilian Crețu vine cu o noutate senzațională pentru copiii din Negureni
Articolul următor