Imagini senzaționale din Japonia. Premierul britanic Rishi Sunak îi arată șosetele omologului japonez, Fumio Kishida

Imagini senzaționale vin din Japonia. Premierul britanic Rishi Sunak îi arată șosetele omologului japonez, Fumio Kishida. Totul s-a petrecut în cadrul vizitei oficiale a liderului britanic pentru summitul G7, găzduit de țara niponă.

După ce a respectat eticheta japoneză scoțându-și pantofii, premierul Sunak a făcut semn în jos și a spus: „Sper că echipa ta de baseball a avut un sezon mai bun decât echipa mea de fotbal, care a avut un sezon foarte prost”. Premierul este un fan al lui Southampton, care urmează să fie retrogradat din Premier League ca club pe ultimul loc.

Imagine

În chestiuni mai serioase, Rishi Sunak i-a mai spus premierului japonez: „Cred cu adevărat că relația dintre cele două țări nu a fost niciodată mai puternică decât este astăzi. „Tu și cu mine am semnat acum Acordul de la Hiroshima pentru a consolida și a aprofunda și mai mult parteneriatul nostru”.

Ca parte a legăturilor mai strânse de apărare, securitate și cibernetică, Sunak s-a angajat să desfășoare o flotă navală în Pacific, parteneriat pentru semiconductori pentru a reduce dependența de Beijing și dublarea trupelor britanice în exerciții comune.

sursa

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Celebrul manuscris medieval scris cu litere de aur, Codex Aureus, aflat la Alba Iulia, a fost inclus pe lista UNESCO
Articolul anterior
„Rusia a început acest război și noi îi putem pune capăt”. Liderii mondiali reafirmă sprijinul pentru Ucraina
Articolul următor