Cei care pleacă în Bulgaria ar putea petrece mai multe ore în trafic. Începând din 10 iulie vor fi demarate lucrările de reparație pe Podul Prieteniei la trecerea din Romînia spre această țară. Acestea vor viza partea bulgară, unde vor fi instalate semafoare provizorii, scrie evz.ro.
Turiștii care pleacă spre Bulgaria se vor confrunta cu acest impediment. Lucrările de reparații se vor întinde pe o durată de 10 luni. Anunțul vine din partea Agenţiei de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria.
Podul Prieteniei va intra în reparații începând din 10 iulie. Conform anunțului făcut de autoritățile bulgare, timpul de lucru estimat pentru fiecare secțiune este de patru luni, ceea ce înseamnă că acestea nu se vor încheia până la finalul verii.
Se vor instala semafoare provizorii
„Lucrările pe partea bulgară a Podului Prieteniei (Giurgiu – Ruse) încep de pe data de 10 iulie 2024, a comunicat astăzi Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria”.
Pe parcursul derulării lucrărilor autoritățile bulgare vor instala semafoare provizorii. Potrivit anunțului făcut prin CNAIR, drumarii vor lucra timp de 10-12 ore zilnic. Totodată, autoritatea bulgară a dat asigurări că circulația nu va fi oprită din cauza acestora.
Lucrările la Podul Prieteniei se vor întinde pe durata a patru luni
Conform anunțului făcut de bulgari, activitatea drumarilor va fi structurată astfel încât mașinile să aibă acces pe două sensuri eșalonate, pe banda care nu se află în lucru. Aceștia anticipează că lucrările se vor realiza în șase etape. În prima parte se va realiza reparația suportului instalației podului. Pentru această parte a procesului, o secțiune de 400 de metri va fi închisă.
„Pentru o mai bună organizare a traficului, reglarea traficului se va realiza cu semafoare adaptive. Acesta va fi relocabil şi poate fi amplasat în partea relevantă a podului în curs de reparare”, spun bulgarii, potrivit CNAIR.
Pe porțiunea bulgară, Podul Prieteniei are o lungime de 1.057 kilometri. Potrivit autorităților bulgare, acesta a fost dat în folosință în anul 1954, iar de atunci nu a fost supus reparațiilor majore.