În Moldova au fost înregistrate primele cazuri de falsificare a certificatelor de vaccinare

Oamenii legii au identificat deja primele cazuri de falsificare a certificatelor de vaccinare. Anunţul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului Unic de Comandă a Stării de Urgență.

„Constatăm şi o majorare a cazurilor de falsificare a testelor PCR COVID-19 la intrarea în Republica Moldova. Precum şi surprinzător au început să fie depistate şi falsuri în ceea ce priveşte certificatele de vaccinare cu vaccin anticovid. Deja se ridica cifra asta la 164 de cazuri”, a spus Ciocoi, conform  Publika.md

Aureliu Ciocoi a mai precizat că Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia de Frontieră este deja în contact cu autorităţile din România şi Ucraina pentru a identifica sursele acestor falsuri.

Toţi cei care vor să intre în Republica Moldova trebuie obligatoriu să prezinte testul negativ la prezenţa virusului SARS-СOV-2, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de călătorie. Astfel, aceştia vor fi scutiţi de carantină. 

Cei care nu vor deţine testul negativ, vor completa fişa epidemiologică şi vor semna pe propria răspundere că vor sta 14 zile în autoizolare. 

Nu vor sta în autoizolare cei care prezintă certificatul de vaccinare, în care este specificat că persoana au luat cele două doze de vaccin împotriva COVID-19.

Ina Terescenco, fericită în brațele noului iubit
Articolul anterior
Italienii se tem că mafia s-a infiltrat în campania de vaccinare și direcționează vaccinurile către anumite persoane
Articolul următor
Alte articole interesante