În Rusia a fost înregistrat primul deces din cauza coronavirusului

O femeie în vârstă de 79 de ani cu coronavirus a murit la Moscova, anunță presa din Rusia. Pacienta a fost internată pe 13 martie, dar la insistența personală a rudelor a fost transferată la o clinică medicală privată.

separator
După ce a primit un rezultat pozitiv al analizei pentru infecția cu coronavirus, a fost transferată imediat la spitalul de boli infecțioase nr. 2, din cauza instalării insuficienței respiratorii. Modul în care femeia s-a infectat nu este specificat.

Potrivit spitalului, cauza decesului a fost pneumonia pe fondul unei patologii concomitente: diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială, starea după stentarea arterelor coronare, boală coronariană, hipertensiune pulmonară cronică, urolitiază, boală cerebrovasculară.

Membrii familiei se află sub observație, nu au simptome severe. Miercuri, 147 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost înregistrate oficial în Rusia. În Moscova, numărul total de cazuri detectate constituie 86 până în acest moment. Persoanele de peste 60 de ani trebuie să reducă cât mai mult riscul de infecție și să încerce să reducă la minimum contactele și vizitele în locuri aglomerate, spun experții ruși.

Un cămin din Chișinău, în carantină. O studentă a fost depistată pozitiv pentru Covid-19
Articolul anterior
Lista medicamentelor folosite pentru tratarea coronavirusului, în România
Articolul următor
Alte articole interesante