În SUA, clădirile de birouri au început să se transforme în blocuri de apartamente

Pe măsură ce prețurile imobiliare în creștere au remodelat proprietățile rezidențiale din întreaga țară, peisajul comercial a trecut și el printr-o schimbare drastică, în special în New York City, confom unui reportaj mai amplu realizat de abs.news.

Odată aglomerat cu zgârie-nori de sticlă plini cu etaje de cuburi pentru instituții financiare de prestigiu, start-up-uri tech și alte companii din Fortune 500, districtul financiar al orașului își reevaluează acum imaginea pentru a fi mai primitor pentru rezidenți, pe măsură ce munca hibridă și o schimbare în preferințele imobiliare comerciale au lăsat multe proprietăți goale.

Această scenă devine tot mai obișnuită și în alte zone metropolitane, cum ar fi San Francisco, Washington D.C. și Chicago, nu doar din cauza schimbărilor în peisajul muncii, ci și din cauza tendințelor recente în imobiliarele comerciale care determină proprietarii de spații comerciale să-și reconsidere proprietățile.

Aceasta a dus la o soluție pe care unii experți spun că va deveni tot mai frecventă în întreaga țară: transformarea acestor spații de birouri în apartamente rezidențiale.

Pentru unele orașe, aceasta nu este o fenomen nou

În urma atacurilor de la 11 septembrie, New York a început să remodeleze mai multe proprietăți în districtul financiar, pe care agenții imobiliari l-au rebranduit ca „FiDi” pentru a atrage noi rezidenți. Dar experții spun că există o presiune mai mare încă de la sfârșitul pandemiei.

John Cetra, un arhitect cunoscut din New York, lucrează în prezent la un plan de transformare a clădirii de la 55 Broad St., care odinioară a fost sediul Goldman Sachs, în aproape 600 de apartamente la preț de piață, în cadrul unui acord de dezvoltare de 172 de milioane de dolari aprobat în iulie.

În apropiere, el transformă și o clădire de birouri care odinioară găzduia J.P. Morgan Chase într-un bloc cu 1.300 de apartamente.

„Ceea ce vedem acum este o accelerare a transformării acestor clădiri din anii ’50, ’60 și ’70”, a declarat Cetra pentru „Start Here” în timpul unei vizite a șantierului de construcție.

Cu toate că experții afirmă că randamentul investițiilor pentru clădirile transformate este mai mare în comparație cu o clădire de birouri goală, există totuși o problemă majoră de cost care se repercutează asupra chiriașilor.

În același timp, cartierele care au fost supuse conversiilor comerciale în rezidențiale s-au adaptat, de asemenea. Districtul financiar din New York, de exemplu, a cunoscut o creștere a restaurantelor, magazinelor, locurilor de evenimente și altor afaceri care se adresează acum noii populații.

Cel mai tânăr soldat rus mort în Ucraina a fost înmormântat în satul natal. Danil încă nu împlinise 18 ani

Soldatul Danil Ermolenko, născut în 2006, a fost înmormântat în regiunea Sverdlovsk. Potrivit jurnaliştilor ruși, el este cel mai tânăr dintre soldaţii ruşi ucişi în Ucraina, scrie site-ul independent de știri Meduza, preluată de Libertatea.

În satul Verhnii Bugaliș din regiunea Sverdlovsk, a fost înmormântat un tânăr de nici 18 ani din batalionul motorizat de pușcași, Danil Ermolenko, care a murit în Ucraina. Administrația raionului a publicat o fotografie de la înmormântare pe VKontakte, iar Mediazona a atras atenția asupra postării.

După cum notează jurnaliștii, Ermolenko s-a dovedit a fi cel mai tânăr de pe lista victimelor, care este realizată de Mediazona împreună cu Serviciul de limbă rusă al BBC și de voluntari. Mediazona clarifică faptul că au mai fost anunțate decesele unor soldați de 18 ani care au murit în Ucraina, dar Ermolenko este cel mai tânăr dintre ei, fiind născut pe 1 august 2006, deci, practic, nici nu împlinise 18 ani.

În mai, canalul de Telegram „Nu mă aștepta din Ucraina” ar fi publicat apeluri de la rudele decedatului. Aceștia spuneau că Ermolenko a fost repartizat într-un detașament de asalt, iar pe 6 aprilie a plecat într-o misiune de luptă în satul Berdichi, regiunea Donețk, după care n-au mai avut niciun semn de la el. La începutul lunii mai, Ministerul Apărării a anunțat capturarea acestui sat de către armata rusă.

Începând cu 17 mai, jurnaliştii de la Mediazona şi BBC Russian Service, împreună cu o echipă de voluntari, au confirmat din date deschise identităţile a 53.586 de militari ruşi care au murit în timpul războiului din Ucraina.La doi ani de la începutul războiului, Meduza și Mediazona au estimat bilanțul morților, folosind metode matematice și datele de mortalitate în exces. Autorii studiului au concluzionat că până în decembrie 2023, cel puțin 75.000 de oameni au murit în Ucraina.

Țara europeană care va interzice zborurile pe timp de noapte. De ce s-a ajuns la o astfel de decizie

Guvernul olandez a decis să reducă zborurile de noapte pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, una dintre cele mai aglomerate rute aeriene din Europa. Începând cu anul 2025, vor fi interzise cele mai zgomotoase curse de noapte, măsură menită să diminueze poluarea fonică.

Cum s-a ajuns la această decizie

Mark Harbers, ministrul Infrastructurii, a anunțat această decizie printr-o scrisoare adresată Parlamentului, conform Reuters. Măsura vine în urma unei hotărâri din luna martie a unui tribunal local, care a ordonat guvernului de la Haga să ia măsuri pentru reducerea zgomotului provocat în special de zborurile de noapte.

În cadrul acestei inițiative, numărul curselor de noapte va fi redus de la 32.000 la 27.000 pe an. De asemenea, avioanele cele mai zgomotoase, cum ar fi Boeing 747-400, vor fi interzise pe Aeroportul Schiphol între orele 23:00 și 07:00. În plus, o parte dintre avioane vor fi înlocuite cu modele mai puțin zgomotoase.

Măsuri pentru liniștea oamenilor

Ministrul Harbers a mai precizat că guvernul analizează posibilitatea închiderii parțiale sau totale a aeroportului pe timp de noapte, începând din 2026. În același timp, aeroportul Schiphol intenționează să crească costurile pentru companiile aeriene care folosesc avioane zgomotoase, încurajând astfel utilizarea aparatelor de zbor mai silențioase.

În 2023, autoritățile olandeze, cu sprijinul Aeroportului Schiphol, au încercat să reducă numărul total de zboruri la 450.000, cu 10% sub nivelul din 2019. Cu toate acestea, guvernul de la Haga a fost nevoit să reevalueze aceste planuri și să exploreze alte opțiuni pentru reducerea poluării fonice. La sfârșitul anului 2023, oficialii aeroportului au anunțat că aerogara va avea capacitatea de a gestiona 483.000 de zboruri în anul curent.

sursa

Caz șocant în România. O fetiță de 8 ani ar fi fost ucisă

Fetiţa de 8 ani dispărută dintr-o localitate din judeţul Botoşani a fost găsită decedată, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Trupul neînsuflețit al copilei a fost găsit într-o lizieră de salcâmi de la marginea satului. Se presupune că a fost ucisă. În prezent, peste o sută de persoane îl caută pe suspect.

”Minora a fost găsită în cursul nopţii, decedată. Aceasta se afla la marginea localităţii de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi. Sunt desfăşurate activităţi specifice pentru identificarea autorului, fiind angrenate peste 100 de forţe de ordine, poliţiştii, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, IPJ Botoşani, conform Realitatea.net.

Potrivit sursei citate, au sosit în sprijin jandarmil din Suceava şi lucrăroti de la Biroul de Operaţiuni Speciale Suceava.

”Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”, a mai transmis sursa citată.

Chică Roşa Maria Silvia, în vârstă de 8 ani, a plecat de acasă, vineri, în jurul orei 20:00, pentru a se deplasa la o rudă din apropiere, dar nu a mai revenit. Căutările au fost demarate imediat.

Cine a fost cea mai bine plătită sportivă din lume în 2023
Articolul anterior
UE va interzice distrugerea hainelor care nu sunt vândute de companii
Articolul următor