Încă o țară impune restricții de călătorie cetățenilor români

Autorităţile au anunţat că de joi cetăţenii statelor membre, inclusiv românii, vor fi nevoiţi să prezinte, la graniţă, un test negativ Covid-19, efectuat în ultimele 48 de ore, pentru a li se permite accesul, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Este vorba despre Bosnia şi Herţegovina.

separator

Regimul de tranzit rămâne neschimbat în cazul Bosniei, nefiind necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul şederii, transmite Mediafax.

„Cetăţenii români pot tranzita Bosnia şi Herţegovina numai în scopul revenirii în România/ în statul de reşedinţă, cu condiţia să nu se cazeze / să înnopteze pe teritoriul Bosniei și Herțegovinei. Tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croaţia-Bosnia şi Herţegovina-Croaţia). În ceea ce priveşte transportatorii de mărfuri, au fost ridicate toate restricţiile de circulaţie pentru această categorie”, se arată în comunicatul transmis, joi, de Ministerul Afacerilor Externe.

MAE reaminteşte că pentru a intra pe teritoriul Bosniei şi Herţegovina rămâne în vigoare obligativitatea folosirii paşaportului şi nu a cărţii de identitate, ca document de călătorie.

O doctoriță, angajată a unui spital din Capitală, s-a stins la doar 40 de ani. Colegii de breaslă îi aduc un omagiu
Articolul anterior
Un băiețel de 6 ani și-a salvat sora mai mică de atacul unui câine. Povestea sa a emoționat publicul și a devenit virală pe internet
Articolul următor
Alte articole interesante