India confirmă că cetățeni de-ai săi s-au alăturat armatei ruse. Aceștia au fost păcăliți cu salarii mari și pașapoarte rusești

Autorități de la New Delhi a confirmat că unii cetățeni indieni s-au înscris pentru „joburi de sprijin” în cadrul armatei ruse. Guvernul indian spune că lucrează cu Moscova pentru a asigura eliberarea acestora din funcții și revenirea lor acasă. Este știut că Rusia recrutează străini, pe lângă mobilizarea propriilor cetățeni, pentru a ajută în efortul sau de război împotriva Ucrainei, după cum relatează Deutsche Welle (DW).

Ministerul indian de Externe a declarat, vineri, că unii dintre cetățenii țării s-au înscris pe liste pentru locuri de muncă care să ajute Rusia în războiul împotriva Ucrainei. Ministerul nu a confirmat dacă unii dintre cei care s-au înscris s-au și încadrat în armata rusă, în mod activ, pentru luptă.

Într-o declarație, ministerul a comunicat că este „conștient de faptul că câțiva cetățeni indieni s-au înscris pentru locuri de muncă, de sprijin, în armata rusă”. „Ambasada indiana a abordat în mod regulat această chestiune cu autoritățile ruse relevante pentru a-i elibera (returna) la timp”, se arată în declarație.

„Îi îndemnăm pe toți cetățenii indieni să dea dovadă de prudență necesară și să stea departe de acest conflict”.

Ce se știe despre indienii care lucrează pentru Rusia?

Ziarul indian „Hindu” a relatat miercuri că aproximativ 18 indieni au rămas blocați în diferite localități de pe linia frontului. Cel puțin trei dintre ei fuseseră „forțați” să lupte alături de ruși, a relatat ziarul.

Potrivit publicației, indienii au fost păcăliți de recrutori cu sediul în Dubai, care le-au promis salarii mari și pașapoarte rusești.

După ce au ajuns la Moscova, potrivit ziarului, aceștia ar fi fost instruiți de către armata rusă să utilizeze „arme și muniții” și au fost trimiși direct pe front luna trecută.

Ziarul amintit scrie că aproximativ 100 de indieni au fost recrutați de ruși, în ultimul an, în baza unor contracte cu o durata de cel puțin un an.

Luna trecută, Nepalul a încetat să mai elibereze permise pentru că cetățenii săi să lucreze în Rusia și Ucraina până la noi ordine. Această și fiindcă cel puțin 10 soldați nepalezi au fost uciși în timp ce serveau în armata rusă.

sursa

Încă o fetiță, internată în spital după ce a mâncat prăjitură otrăvită în parc

Încă o fetiță din stânga Nistrului a fost internată la Institutul Mamei și Copilului cu suspiciuni de otrăvire. Presa din regiunea tranistreană spune că mama s-a adresat la spital după ce a văzut filmulețul în care așa-numita miliție de acolo deschide punga femeii pentru verificări. Copila ar fi gustat din prăjitura care ar fi otrăvită de o femeie, reținută ieri la Tiraspol.

Purtătorul de cuvânt de la Institutul Mamei și Copilului ne-a confirmat că două fetițe de doi, și respectiv patru ani, sunt internate în spital. Au fost preluate probe care urmează să stabilească exact cu ce s-au otrăvit acestea. 

Incidentul a avut loc ieri, într-un parc de la Tiraspol. Potrivit presei transnistrene, o femeie le oferea copiilor brioșe, iar una din mame ar fi simțit un miros puternic de acetonă, iar când a verificat-o a găsit în interiorul prăjiturii niște granule albastre. Potrivit așa-numitului minister de Interne de la Tiraspol, părinții au imobilizat-o pe femeia de 34 de ani și au chemat polițiștii. Femeia s-ar afla la evidența medicului psihiatru și narcolog, scrie tv8.md.

Astăzi este sărbătorită Ziua fraţilor şi a surorilor

Pe 10 aprilie, în diferite ţări ale lumii este marcată o sărbătoare de familie – Ziua fraţilor şi a surorilor (Siblings Day). În SUA această sărbătoare este numită Ziua naţională a fraţilor şi surorilor (National Siblings Day) şi este menită să continue tradiţia de celebrare a legăturilor de familie şi de rudenie şi să consolideze relaţiile dintre persoanele apropiate, aşa cum sunt relaţiile dintre fraţi şi surori.

separator
Trebuie să menţionăm că tradiţia de celebrare a legăturilor de sânge dintre fraţi şi surori, a relaţiilor apropiate dintre ei pe parcursul vieţii, există la mai multe popoare. De exemplu, în India, unde există o sărbătoare naţională intitulată Raksha Bandhan, care se marchează în a doua jumătate verii şi este însoţită de diverse ritualuri. Unul dintre acestea este momentul în care sora îi leagă fratelui său o brăţară sau un şnur sfinţit, care ar urma să-l apere de forţele malefice. La rândul său, fratele îi oferă surorii un cadou şi îi promite că o va apăra şi o va ajuta toată viaţa. Această sărbătoare naţională stă la baza valorilor familiale şi are menirea de a aminti permanent rudelor dragi sufletului de necesitatea iubirii şi a ajutorului reciproc.

Tradiţia marcării, la 10 aprilie, a Zilei fraţilor şi a surorilor a venit din SUA, iniţiatoarea spirituală a acestei noi sărbători fiind Claudia Evart. Ea şi-a pierdut fratele şi sora la vârstă fragedă şi a suferit foarte tare din această cauză. În memoria lor, Claudia a decis să organizeze o sărbătoare, iar ca dată a ales 10 aprilie – ziua naşterii surorii sale. Ea s-a adresat oamenilor cu apelul de a nu-şi uita persoanele dragi: fraţii şi surorile, şi de a preţui posibilitatea de a simţi căldura, bunătatea, grija şi înţelegerea rudelor apropiate, subliniind că o astfel de persoană este o minune şi un dar de la Dumnezeu.

Sărbătoarea a fost marcată pentru pentru prima oară în anul 1998, dar a început să capete rapid popularitate, întâi în SUA, iar apoi şi în alte state ale lumii. În această zi se obişnuişte să se ofere cadouri fratelui sau surorii, să se trimită felicitări, să se stabilească întâlniri, fie într-o cafenea, fie acasă cu întreaga familie, fraţii şi surorile dăruindu-şi căldură și bucurie unul altuia.

SursaUn nou atac al rușilor asupra regiunii Odesa: Cel puțin 4 oameni au murit, inclusiv o fetiță de 10 ani

Trupele ruse au lansat un nou atac cu rachete asupra regiunii Odesa, pe 10 aprilie. În rezultat, patru persoane au fost ucise. Printre victime este și o fetiță de 10 ani, spun autoritățile ucrainene, conform Newsmaker.

Șeful administrației militare regionale Odesa, Oleg Kiper, a declarat că infrastructura de transport și camioanele din apropiere au fost avariate în urma bombardamentelor.

„Patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil, o fetiță de 10 ani, încă șapte persoane au fost rănite. O persoană era în stare gravă, membrele inferioare i-au fost amputate. Medicii fac tot posibilul”, a scris Kiper pe Telegram.

Rusia nu a comentat, deocamdată, atacul asupra Odesei.

Moldoveanca Gabriella Nastas i-a sucit mințile interpretului din România Kamara. Cei doi îndrăgostiți s-au căsătorit ,,pentru o zi”
Articolul anterior
Alegeri în Belarus: Au loc rețineri, arestări și percheziții, spun organizațiile neguvernamentale
Articolul următor