Interpreții se unesc într-un cântec de dragul copiilor!

942353_378400988946830_1527668661_nLuna copilărie a început foarte frumos. Soare, zâmbete de copii și multe gânduri frumoase. Interpreții, cei care sunt deja părinți sau care urmează să devină, se reunesc în acestă lună pentru a dărui copiilor o speranță sau un vis, așa cum știu ei mai bine – prin cântec.

separator

Acum 2 ani, Cristy Rouge și-a adunat colegii și a dăruit copiilor un cântec care să-i încurajeze, iar anul acesta pe 1 iunie, Alexandru Vdovicenco și-a adunat prietenii într-un cântec cu vise de copii.

”Vis de copil” (2013)

Un produs muzical al companiei „Art Bis” în parteneriat cu Direcția Sănătate a Primariei Chișinău, în persoana Doamnei Luminița Suveică.

” Să zbori” (2011)

Clipul „Să zbori” face parte din proiectul „Împreună vom izbuti!” care a aut drept scop centrarea atenţiei oamenilor asupra copiilor, care au nevoie de ajutor imediat.

Natalia Bodiu

Ce înseamnă „alo”, de fapt. Cum am ajuns să folosim mereu cuvântul când răspundem la telefon

Când sunăm pe cineva sau când răspundem, auzim în foarte multe dintre situații cuvântul „alo”.

Alexander Graham Bell a fost cel care a creat în 1876 un dispozitiv capabil să emită şi să recepţioneze cuvintele rostite și și-a dorit ca formula de deschidere a unei discuţii la distanţă să fie cuvântul „ahoe”, care era folosit de marinari pentru a opri un vas. Totuși, nu aceasta a rămas, evident, varianta finală.

După un an, Thomas Edison primea de la directorul unei companii locale de telegraf din Pittsburg următoarea întrebare: „Care ar fi un salut adecvat pentru a începe o convorbire telefonică?”. Atunci, celebrul inventator a folosit apelativul utilizat de englezi la vânătoarea de vulpi: „Alooo”.

Ulterior, vreme de aproape cinci ani, istoricul englez pe nume Allen Koenigsberg a cercetat prin volumul uriaş de materiale găsit în depozitul AT&T din New York pentru a vedea dacă informaţia era veridică.

Și a dat peste o epistolă scrisă chiar de Edison în care spunea: „Alo este salutul telefonic de utilizat pe distanţe mari, fiind cel mai uşor de auzit”, conform Playtech.ro.

Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima. Ce se află dincolo de moarte

Kevin Hill, 55 de ani, scriitor din Anglia, suferă de o boală gravă și neobișnuită caracterizată de acumularea de calciu în vasele mici de sânge ale țesuturilor grase și ale pielii.

Diferența dintre comă și moarte clinică - Doftoria.ro

În timpul unei crize, iar inima i s-a oprit brusc. Din fericire, medicii au reușit să-l readucă la viață.

Cel căruia i se spune „Omul miracol“ a făcut dezvăluiri uluitoare din viața de dincolo, scrie Adevarul, conform Mirror.

„Eram separat de trupul meu. Parcă mă aflam pe tărâmul spiritelor. Eram conștient de ceea ce se întâmplă, dar simțeam foarte multă pace“, a povestit Kevin.

„Știam că sângerez. Știam că este grav. Personalul medical continua să intre și să iasă în încercarea de a opri sângerarea. Știam că am murit. Eram separat de trupul meu“, a continuat el să le spună tuturor ceea ce a simțit.

Coșmarul lui Kevin a început în vara anului 2021, când picioarele au început să se umfle pentru că rețineau excesul de apă. În cele din urmă, a aflat că retenția de apă a fost cauzată de o problemă cardiacă, fiind supus unei intervenții chirurgicale.

„După această operație m-am ale cu calcifilaxie. Luni la rând m-am luptat cu boala. Pielea mă mânca. Timp de trei zile picioarele mi-au sângerat. Pur și simplu sângerarea nu se oprea“, a mărturisit bărbatul. Acum, este în faza de recuperare.

Cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona Los Angeles. Vântul a suflat cu până la 180 de km/h, zeci de clădiri au fost distruse

Cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona oraşului Los Angeles, din SUA. Cel puţin o persoană a fost rănită, iar 17 clădiri au fost avariate. 11 dintre ele nu mai pot fi locuite. Vântul a bătut cu până la 180 de kilometri pe oră. Maşini şi ambarcaţiuni au fost distruse de furtuna devastatoare, relatează Observator.

Cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona Los Angeles. Este un fenomen rar care a provocat pagube importante, au anunțat autoritățile, potrivit CNN.

Zona Los Angeles a fost lovită de o tornadă rară, cea mai puternică care a apărut în regiune din 1983.

Serviciul Național de Meteorologie a confirmat că tornada ”a ajuns pentru scurt timp” într-un parc industrial și într-un depozit din orașul Montebello. 

Tornadele sunt rare în California, fiind în medie 10 pe an. Cele mai multe sunt mici și de scurtă durată.

Etalonul frumuseții feminine de-a lungul anilor
Articolul anterior
Educație și dezvoltare timpurie pentru copii între 3 și 5 ani
Articolul următor