Istorii emoționante! World Press Photo a desemnat fotografiile câștigătoare în cadrul concursului de anul acesta!

Celebra fundație World Press Photo a ales candidații la premiile mondiale de fotojurnalism pentru anul 2019. Iată câteva dintre imaginile finaliștilor, în categorii, de la mediul înconjurător până la sport. Câștigătorii vor fi anunțați în aprilie.

separator

Petronella Chigumbura, în vârstă de 30 de ani, membră a unei asociații anti-braconaj, numită Akashinga, este supusă unei instruiri de stealth și ascundere în parcul din Phundundu, Zimbabwe. (Fotografie de Brent Stirton / Getty Images / World Press Photo 2019)Victimele unui presupus atac cu gaz primesc tratament în estul Ghoutei, Siria. (Foto de Mohammed Badra / EPA / World Press Photo 2019)Yorladis este însărcinată pentru a șasea oară, după ce alte cinci sarcini au fost întrerupte în timpul anilor Farc din Columbia. Spune că a reușit să ascundă a cincea sarcină de la comandantul ei până în a șasea lună, purtând haine largi. Yorladis și partenerul ei locuiesc într-o casă într-o tabără temporară din Colinas. (Foto de Catalina Martin-Chico / Panos / World Press Photo 2019)Un băiat orfan din Ciad parcurge peretele cu desene ce prezintă lansatoare de grenade cu rachete, în Bol, Ciad. (Foto de Marco Gualazzini / Contrasto / World Press Photo 2019)Yanela, din Honduras, plânge în timp ce mama ei, Sandra Sanchez, este verificată de un agent de patrulare al frontierei americane, în McAllen, Texas, SUA. (Fotografie de John Moore / Getty Images / World Press Photo 2019)Dispariția lui Jamal Kashoggi. Un om neidentificat încearcă să rețină presa, în timp ce anchetatorii din Arabia Saudită ajung la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, Turcia, pe fondul unei reacții sporite la adresa internațională împotriva uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi. (Foto de Chris McGrath / Getty Images / World Press Photo 2019)Bob, un flamingo salvat în Caraibe, trăiește printre oameni pe insula Curaçao. Rănit rău când a intrat într-o fereastră de hotel, a fost îngrijit de Odette Doest, care conduce o asociație de salvare a lumii sălbatice. Bob s-a obișnuit cu oamenii în timpul reabilitării astfel încât nu ar supraviețui dacă ar reveni în sălbăticie. Bob o însoțește pe Odette la vizitele obișnuite la școală. (Foto de Jasper Doest / World Press Photo 2019)Lupta Irlandei de a elimina legile anti-avort. Un referendum din 1983 a dus la un amendament la constituția irlandeză, consolidând interzicerea avorturilor, chiar și în cazul sarcinilor care rezultă din viol sau incest. La 25 mai 2018, Irlanda a votat cu o mare majoritate să răstoarne aceste legi privind avortul, aflate printre cele mai restrictive din lume. (Foto de Olivia Harris / World Press Photo 2019)

Educația patriotică, adesea cu subtext militar, formează baza multor programe de tineret atât în ​​Rusia, cât și în SUA. Elevii se angajează să se antreneze la o tabără istorică de război din Borodino, Rusia. Declarația proiectului spune că scopul este „trezirea în generația tânără a unui interes deosebit pentru istoria Patriei”. (Foto de Sarah Blesener / World Press Photo 2019)

Rochii Fallera pentru festivalul Fallas de Valencia din Spania – inspirate de hainele purtate de secole în urmă de femeile care lucrau în câmpurile de orez, rochiile sunt acum creații care pot costa mai mult de 1.000 de euro. Emma Xifeng Abril și Eva Lanhan Abril au fost adoptate de aceeași familie și mama lor adoptivă, Maria, a cumpărat o bucată de material din țara lor de naștere pentru a face aceste rochii. (Foto de Luisa Dörr / World Press Photo 2019)

Criza din Yemen. O femeie în vârstă se află în fața unui magazin alimentar din satul Azzan, Yemen, aflat sub controlul lui Al-Qaida, până când forțele de elită Shabwani au eliberat zona în decembrie 2017. În ultimul an, războiul din umbră dintre al-Qaida și luptătorii iemeni locali s-a intensificat. (Foto de Lorenzo Tugnoli / The Washington Post / Contrasto / World Press Photo 2019)

Nominalizat pentru categoria sport. Plângând pentru libertate, de Forough Alaei. În Iran, fanele de sex feminin sunt interzise să intre pe stadioane de fotbal. Pe 20 iunie 2018, o hotărâre a permis stadionului Azadi din Teheran să admită grupuri selectate de femei pentru meciuri internaționale. O femeie urmărește meciul Cupa AFC, deghizată în bărbat. Fotograful, care a trebuit să se îmbrace ca bărbat, a spus: „Ca fotograf de sex feminin, nu mi se permite să-mi iau camera la stadion. Prin urmare, trebuia să mă fac un bărbat și să folosesc iPhone-ul pentru a face această fotografie „. (Foto de Foreu Alaei / World Press Photo 2019)

Pura se plimbă în jurul cartierului său, într-un vehicul roz din anii 1950, în timp ce comunitatea se adună pentru a sărbători cea de-a 15-a aniversare a tinerei, în Havana, Cuba. (Fotografie de Diana Markosian / Magnum Photos / World Press Photo 2019)

Mierea lui Dumnezeu. Un grup de apicultori lucrând la stupi în Tinun, Mexic. Fermierii din Campeche, peninsula Yucatán, afectează negativ albinele. Producătorii de miere afirmă că introducerea soiei modificate genetic și utilizarea agrochimicelor periclitează sănătatea, contaminează culturile și diminuează valoarea de piață a mierii, amenințând eticheta ecologică. (Foto de Nadia Shira Cohen / World Press Photo 2019)

Dakar fashion. Oamenii rezidenți curioși și un vânzător de stradă de materiale se uită la modelele Diarra Ndiaye, Ndeye Fatou Mbaye și Malezi Sakho care poartă costume create de către designerul senegalez Adama Paris din cartierul Medina din capitala Senegalului, Dakar. (Foto de Finbarr O’Reilly / World Press Photo 2019)

Sursa

Angelina Jolie, dezvăluiri emoționante: ”Puteți să-mi luați totul. Nimic altceva nu contează”

Rolul favorit din viața Angelinei Jolie este cel de mamă. În noul ei film, „Maria”, câștigătoarea de Oscar o interpretează pe Maria Callas, una dintre cele mai apreciate soliste de operă din secolul XX. Întrebată ce ar putea compara cu dragostea pentru operă a Mariei Callas, Angelina a răspuns fără să stea pe gânduri: „maternitatea”, scrie peroz.ro.

Într-un interviu pentru Good Morning America, actrița de 49 de ani a vorbit, așa cum o face rareori, despre copiii ei. Să fie mamă e cel mai important pentru ea. „Este fericirea mea. Puteți să-mi luați totul. Nimic altceva nu contează”, a spus ea.

Jolie are șase copii, trei adoptați, Maddox (23), Pax (21) și Zahara (19), și trei biologici, Shiloh (18) și gemenii Knox și Vivienne (16), cu fostul ei soț, Brad Pitt, cu care e într-o luptă de opt ani pentru custodie și bunuri.

Angelina a lucrat cu Maddox și Pax la filmul „Maria”. Actrița spune că a fost o experiență extraordinară să-i aibă și pe ei în spatele camerelor. Recent, a colaborat și cu Vivienne pentru un show pe Broadway.

Copiii Angelinei Jolie și ai lui Brad Pitt, în atenția întregii lumi de când s-au născut

Deși arată implicare în aceeași lume artistică în care activează părinții lor, niciunul dintre cei șase nu ar vrea să fie staruri în fața camerelor de filmat. „Sunt destul de privați”, a spus Jolie, menționând că Shiloh e campioană la acest capitol: „e extrem de privată”. „Nu s-au născut cu intimitate, așa că sper să pot avea parte de asta pe măsură ce cresc”, a mai menționat Jolie, care oferă rar detalii despre viața ei de familie.

Copiii au început, însă, să prindă gustul showbizz-ului. Shiloh e pasionată de dans, Vivienne, Maddox și Pax, de lumea producției de film și teatru. De asemenea, ceilalți doi copii, Zahara și Knox, au apărut de câteva ori pe covorul roșu alături de mama lor. Cel mai recent a fost rândul lui Knox. Îmbrăcat la patru ace și părând a fi în largul lui, a fost partenerul celebrei lui mame la Governors Awards.

Scandal în Italia din cauza bradului de Crăciun care va fi instalat în capitală

Un brad de 200 de ani dintr-un oraş italian de pe malul Lacului Garda a fost tăiat pentru a fi dus la Roma şi a deveni tradiţionalul brad de Crăciun din Piaţa Sfântul Petru, în pofida unui îndelungat şi înflăcărat protest local, informează agenţia italiană ANSA, scrie Agerpres.

Bradul, situat în Val di Ledro, a fost tăiat în ciuda unei serii de proteste la lumina lumânărilor organizate de localnici pentru ”salvarea dragului nostru Gigant Verde”.

”Regretăm foarte tare tăierea bradului de 31 de metri”, a spus Lorenzo Vescovi, unul dintre primii localnici care a protestat împotriva doborârii bradului.

”Ceea ce va ajunge la Roma va fi o fiinţă vie muribundă. Lupta noastră nu se opreşte, vrem să împiedicăm tăierea arborilor în această vale şi pretutindeni pentru un obicei crud şi anacronic”, a mai spus el.

Vaticanul a spus că ”alegerea de a tăia arborele a fost una ecologică”. ”Copacul a fost tăiat pentru a prioritiza dezvoltarea corectă a pădurii”, a mai spus Vaticanul

Municipalitatea scoate la licitație mai multe încăperi și spații din Chișinău

Primăria municipiului Chișinău scoate la licitație diverse tipuri de încăperi și spații de pe 21 de adrese, informează unica.md cu referire la un comunicat al Primăriei.

Pe data de 27 noiembrie 2024, ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43, va avea loc licitația pentru obținerea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, proprietatea Municipiului Chișinău.

Organizator: Direcția Generală Economie, Comerț și Turism

Descriere eveniment: La concurs sunt expuse diverse tipuri de încăperi și spații de pe 21 de adrese, cu suprafețe cuprinse între 4,7 m² și 355 m², fără drept de privatizare, cu amplasare la etaj, la subsol, la parter, etaj tehnic, soclu, garaje etc.

Cuantumul inițial al chiriei anuale pentru încăperile expuse la licitație variază de la 500 lei până la 250 000 lei, iar termenul de locațiune este de 5-7 ani.

La concurs pot participa persoane fizice și juridice din Republica Moldova, dar și investitori străini.

Persoanele interesate urmează să prezinte, nu mai târziu de 24 de ore până la desfășurarea licitației, organizatorului – Agenția „Capitalimobil” SRL, următoarele acte:

  • cererea în forma stabilită;
  • extras din Registrul de Stat al persoanelor juridice și al întreprinzătorilor individuali (pentru persoanele juridice);
  • procura (în cazul participării prin reprezentant);
  • copia actului de identitate;
  • documentul bancar ce confirmă achitarea acontului în mărime de 10 la sută din prețul inițial și a taxei de participare.

Olesea Sveclă este însărcinată!
Articolul anterior
Poze din vacanța Kătălinei Rusu la Paris!
Articolul următor