Iulian Bercu va alerga 270 de km în 7 zile, în campania Run for Children, pentru a-i ajuta pe copiii afectați de sărăcie! Alătură-te și tu inițiativei!

Anual, în luna septembrie CCF Moldova, mobiliza alergători profesioniști, dar și pasionați de un mod activ de viață într-o echipă numită Run for Children. Scopul echipei de alergători este de a colecta bani pentru a susține copii cu care lucrează organizația. Anul trecut 155 de alergători (persoane individuale și companii cu echipe corporative) s-au alăturat Run For Children Team, iar în rezultat circa 60 de copii au fost ajutați să revină în medii familiale, părăsind pentru totdeauna orfelinatul.

separator

În acest an, când criza provocată de pandemie, a complicat și mai mult viața familiilor deja vulnerabile și afectate de sărăcie, CCF Moldova lansează apel de solidaritate și mobilizarea echipei Run for Children, înaintea începerii noul an școlar. Așa cum 48% din copii care ajung în vizorul organizației nu au avut acces la educația de la distanță pe timpul pandemiei, iar alte 50 % dintre familii și-au pierdut veniturile sau acestea au fost micșorate drastic, copiii riscă să nu aibă acces, în noul an de studii, la educație.

270, nu este un număr aliator, este un număr exact, în spatele căruia stau 270 destine de copii, care au nevoie de sprijin urgent. Astfel organizația alături de una dintre porta vocile misiunii, ambasadorul CCF Moldova, Iulian Bercu, au lansat provocarea #DoipuntȘapte 2.7, prin care provoacă oamenii să alerge în perioada 20-27 august în fiecare zi începând de la 2.7 km și să doneze pentru înscrierea în cursă. Donația constituie 500 lei, persoanele fizice, iar pentru companiile responsabile social sunt oferite pachete de sponsorizare.

”Ziua de 1 septembrie este o zi deosebită și o sărbătoare pentru majoritatea copiilor îndeosebi pentru cei care merg în clasa I. Cu părere de rău sărăcia, atentează să le fure acest prilejul de sărbătoare a 270 de copii, de care se ocupă CCF Moldova. Pentru ei voi alerga în aceste 7 zile 270 de km. Voi alerga eu și vă încurajez și pe voi să o faceți! ” susține Iulian Bercu.

Înregistrările au fost deschise, pot fi accesate la acest link https://bit.ly/2DUoAjT, iar pentru ca acest mesaj să fie și mai auzit, Iulian Bercu alături de alți 10-15 alergători organizează o cursă de promovare a acțiunii #DoipunctȘapte în dimineața zilei de 18 august.

”Suntem cutremurați zilnic de riscul medical și de sănătate, prin datele în creștere a noilor cazuri de infecție prezentate, dar nici nu ne imaginăm ce ravagii lasă această pandemie în familiile infectate de ani buni cu virusul sărăciei. Cei cu care lucrează echipa CCF Moldova, erau săraci și plini de necazuri și până aici, iar de acum încolo amenințările acestei pandemii lasă efecte colaterale pentru ani întregi” susține Tatiana Codreanu, reprezentant CCF.

Împreună, astăzi, le încurajăm speranțele și le oferim acces la educație lor, iar nouă ne pregătim o societate prosperă, în care ne vom trăi acel viitor visat.

Andrei Spînu: ,,În următorii trei ani vor apărea mai multe instalații eoliene”

„Încă președintele Maia Sandu a anunțat interesul Republicii Moldova pentru a fi parte acestor proiecte.

Astfel, ca pe termen lung să ne asigurăm suficientă energie electrică”, a declarat Andrei Spînu, vicepremierul Republicii Moldova la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

„Este din punctul meu de vedere regretabil că am mai avut o șansă la începutul independenței, dar care nu s-a materializat. Discuțiile au loc la nivel foarte înalt. Maia Sandu știu că este în discuții permanente pe acest subiect. Noi am continuat să discutăm la nivel tehnic, să vedem care sunt reglementările pe care trebuie să le avem. Colegii de la nucleara electrică au propus ca în perioada următoare să ofere niște burse pentru studenții de la UTM care să meargă în România și să învețe, să preia acea experiență pentru că în R. Moldova nu o avem aproape deloc. Și, încet-încet să ajungem ca să fim pregătiți pentru astfel de proiecte”, a adăugat Spînu.

Totodată, vicepremierul Republicii Moldova a menționat că aceste investiții și tipuri de parteneriate nu se vor întâmpla repede și că este nevoie de acțiuni astăzi pentru a asigura viitoarele generații, țara cu resurse energetice sigure și care să nu mai depindă de anumite voințe politice dăunătoare statului nostru. 

„La începutul verii suntem gata să lansăm licitațiile pentru proiectele mari de resurse regenerabile. Obiectivul nostru este ca până în 2025 să avem minim 30 la sută din energia consumată de țara noastră, să fie produsă din resurse regenerabile. Pasul mare va fi făcut anul acesta, noi vom da avize și schema cea de sprijin din partea statului pentru proiecte mari. Vom ajunge să semnăm contracte de peste 120 de Megawați de producere de energie din resurse regenerabile. În următorii trei ani vom merge pe câmpurile din R. Moldova si vom vedea mai multe instalații eoliene și panouri fotovoltaice,” a mai spus ministrul Infrastrcuturii.

TIR-uri blocate în zăpadă, în Moldova. Salvatorii au intervenit în 11 situații de urgență

Unsprezece autovehicule de tonaj din sudul țării au fost tractate de pompieri și polițiști după ce au rămas blocate.

Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate

Astfel, pe parcursul zilei de azi, 28 ianuarie, 11 tiruri au fost tractate de pompierii și polițiștii din sud, după ce acestea s-au împotmolit în apropiere de punctul de trecere a frontierei Reni – Giuirgiulești.

La fața locului angajații IGSU și IGP au acordat tot sprijinul necesar pentru ca conducătorii de tiruri să-și poată continua drumul. Mai mult, angajații IGSU în comun cu cei de la IGP și IGPF au deblocat traseul spre punctul de frontieră Giurgiulești – Galați pentru ca transportul să nu rămână împotmolit. 

De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și în Taraclia, unde o ambulanță care venea de la pacient a rămas blocată pe traseu. 

La fața locului au intervenit angajații IGSU, care au reușit să scoată ambulanța din nămeți. 

În acest context IGSU amintește că de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat a fost emisă o avertizare meteo de precipitații, izolat în sud puternice, predominant sub formă de ninsori. 

Astfel salvatorii atenționează oamenii despre riscul consecințelor condițiilor complicate ale vremii.

Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate
Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate
Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate
Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate
Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate
Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate

Un bărbat de 35 de ani a fost bătut și jefuit în propriul apartament din sectorul Ciocana

Un bărbat de 35 de ani a fost bătut și jefuit în propriul apartament din sectorul Ciocana.

Suspecții de 29 și 35 de ani, cunoscuți de-ai victimei, ar fi pătruns în locuinţa bărbatului de 35 de ani, fiind ușa apartamentului descuiată.

Ulterior i-au aplicat victimei mai multe lovituri  în regiunea capului și abdomenului, după care i-au sustras 1.500 de lei.  

La moment bănuiții sunt reținuți pentru 72 de ore. Unul dintre ei a fost judecat anterior pentru infracțiuni similare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

Studiu: Covid-19 stimulează formarea de anticorpi chiar și la pacienții cu forme ușoare de boală
Articolul anterior
Tragedie în Capitală. Un copil de doi ani a căzut de la etajul 5 al unui bloc de locuit
Articolul următor