La mulţi ani! Maestrul Gheorghe Urschi împlineşte astăzi 71 de ani

Regele Umorului moldovenesc, Maestrul Gheorghe Urschi este astăzi sărbătorit. Unul dintre cei mai iubiți pământeni de către publicul de-acasă împlinește 71 de ani.

separator
Gheorghe Urschi s-a născut în data de 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari, din raionul Şoldăneşti. A absolvit Şcoala de teatru „Boris Șciukin” din Moscova. A jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole.

Actorul care a încântat cu umorul său inegalabil zeci de generaţii nu a mai ieşit pe scenă din 2011, când a suferit un atac cerebral. În 2012, actorului i-a conferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație și merite în dezvoltarea genului satiric.

Doi ani ani mai târziu, de ziua sa de naștere, artistul a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău. De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte. De asemenea, a scris scenariile pentru trei filme, pe care și le-a regizat: „Cine arvonește, acela plătește”, „Văleu, văleu, nu turna!” și „Fenta”.

Gheorghe Urschi este membru al Uniunii Teatrale și Uniunii Scriitorilor din Moldova. Pentru activitatea sa, artistul a fost supranumit „regele umorului”.

sursa: www.publika.md

Tradiții și superstiții de Bobotează. Ce nu ai voie să faci în ajunul acestei zile
Articolul anterior
Dianna Rotaru, naturală și nemachiată! Vedeta a acceptat provocarea prezentatorilor de la Antena Stars București
Articolul următor
Alte articole interesante