La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost inaugurată o expoziție unică de păpuși japoneze

Muzeul Național de Artă al Moldovei în parteneriat cu Fundația Japoneză și Ambasada Japoniei la Chișinău a inaugurat o expoziție unică pentru țara noastră- Expoziția de păpuși japoneze. Expoziția prezintă 67 de păpuși repartizate în grupuri tematice. Fiecare exponat este o adevărată operă de artă cu istoria și semnificația ei.

separator
Sunteți așteptat cu drag să vizitați această expoziție până în data de 10 martie curent.

Păpușa ocupă un loc aparte în cultura Japoniei. Fiecare păpușă are o semnificație distinctă și un scop bine definit, care sunt strâns legate de viața cotidiană.

Tradițiile vechi japoneze, cum ar fi Hina Matsuri (Festivalul fetelor), au format această cultură unică de păpuși. Această pasiune tradițională pentru păpuși a dus la convingerea că păpușile nu sunt doar jucării pentru copii, ci și opere de artă care trebuie expuse și admirate. Plus la toate, teme specifice spectacolelor Noh și Kabuki au fost întroduse în cultura păpușilor, creând, astfel, stiluri nelimitate.În prezent, meseriașii, care folosesc metode vechi, creează păpuși tradiționale japoneze, înalt apreciate de către cei pasionați de arta decorativă. De-a lungul timpului, mulți artiști au creat păpuși japoneze unice pentru lumea artei decorative.

Păpușile japoneze se caracterizează prin expresivitatea lor facială. Acestă expresivitate se obține prin sculptarea cu atenție a stratului exterior al cochiliei pulverizate, care acoperă fețele păpușilor. O altă caracteristică importantă o reprezintă cromatica deosebit de frumoasă a păpușilor care demonstrează bogăția costumului vechi și a spectacolului.

Expoziția prezintă modele variate de păpuși, unice în felul lor.

Exerciții eficiente pentru picioare sexy și un abdomen ferm
Articolul anterior
La mulți ani, Dan Bălan! Artistul împlinește astăzi 40 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante