Localnicii unui oraș din România au strâns 90.000 euro și au redeschis spitalul din localitate, închis de 10 ani

Un exemplu remarcabil de mobilizare a unei comunități vine din Victoria, județul Brașov. Prin propriile puteri oamenii au reușit să redeschidă spitalul orășenesc, care fusese închis în urmă cu 10 ani. Cu entuziasm, localnicii au pus, mână de la mână și au strâns bani, au convins mai multe companii să-i sponsorizeze, apoi au trudit împreună la amenajări. Susținuți și de Primărie, au reușit să inaugureze un spital modern, ca-n Occident.

Nu există om din Victoria care să nu fi dat bani pentru spital: 20 de lei a fost cea mai mică suma donată. Localnicii și-au mobilizat inclusiv rudele din străinătate și au adunat astfel în total 90 de mii de euro. Primăria și Consiliul Local au venit cu alte 150 de mii. 

Antreprenorii locali au ajutat și ei cu materiale de construcție, mobilă, aparatură electrocasnică sau lenjerii.

Spitalul va avea 50 de paturi și va acoperi toate specializările esențiale: chirurgie, interne, cardiologie, pediatrie, ginecologie.

„Am reușit să identificăm o parte din personal, avem promisiuni pentru specialități care sunt deficitare în întreaga țară, cardiologie și gastroenterologie”, a transmis managerul spitalului. De luni, la spitalul din Victoria vor începe consultațiile și internările.

sursa

Fotografii umitoare făcute în spațiu! Fenomenul descoperit nu poate fi văzut de pe Pământ
Articolul anterior
Natalia Morari a dat în judecată postul de televiziune TV8
Articolul următor
Alte articole interesante