Locuitorii din Tel Aviv stau la cozi pentru a cumpăra fructe și legume

La Azrieli Mall din centrul Tel Avivului, cumpărătorii fac coadă pentru a cumpăra fructe și legume cultivate de fermierii din sudul Israelului.

Fermele din sudul Israelului se află acum într-o zonă militară închisă, iar altele au fost nevoite să evacueze muncitorii.

La coadă, Shula Gezovitc, în vârstă de 71 de ani, a declarat pentru NBC News că copiii ei au călătorit în sud pentru a ridica unele dintre produsele aflate la vânzare, relatează protv.ro.

„Este o muncă grea”, a spus ea.

Al cincilea convoi de ajutor s-a îndreptat spre Gaza

Un alt convoi de ajutor a intrat în trecerea Rafah, o zonă în care sunt ținute camioane înainte de a intra oficial în Gaza din Egipt.

Convoiul este format din 12 camioane, conform organizației umanitare Semiluna Roșie Palestiniană.

Apă, alimente, medicamente si materiale medicale se află la bordul camioanelor, au spus ei.
Dacă ar intra în Gaza, convoiul ar aduce numărul total de camioane primite la 74.

Dar aceasta este încă cu mult sub cele 100 de camioane pe zi pe care le estimează ONU că ar fi necesare pentru a satisface doar nevoile esențiale ale civililor din Gaza.

Israelul supraveghează o blocare completă a Gazei, spunând că va continua să facă acest lucru până când Hamas va elibera ostaticii. Granița cu Egiptul este, așadar, singura cale de intrare și ieșire din Gaza.

Un bărbat a murit la volanul mașinii, după un stop cardiac. Automobilul s-a oprit într-un copac, la intrarea în Susleni

Astăzi, în jurul orei 09:00, poliția din Orhei a fost sesizată despre producerea unui accident rutier pe traseul G-68, la intrarea în satul Susleni, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Bărbatul de 57 de ani, aflat la volanul unui Volkswagen, a pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un copac.

Medicii au stabilit, preliminar, că decesul șoferului ar fi survenit în urma stop cardiac.

Inspectoratul de Poliție Orhei a inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele care au dus la producerea accidentului.

Accident grav la Căușeni provocat de un angajat al MAI: O femeie a ajuns la spital

O femeie a ajuns al spital, după ce malina cu care se deplasa a fost implicată într-un accident. Cazul a avut loc sâmbătă, 4 ianuarie, în jurul orei 10:50, pe traseul R-30 din raionul Căușeni, iar la volan se afla un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, scrie PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, este vorba despre un polițist de frontieră în vârstă de 23 de ani, care se afla în afara orelor de serviciu și se deplasa la volanul unui automobil de marca Renault Scenic.

Din motive încă nestabilite de anchetă, acesta ar fi pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat e pe traseu și s-a răsturnat pe acostament.

În urma accidentului, o femeie în vârstă de 56 de ani, care se afla în automobil în calitate de pasageră, s-a ales cu mai multe traumatisme și a fost transportată la spital pentru a-i se acorda ajutorul medical necesar.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Escrocheriile bancare iau amploare în perioada sărbătorilor: Poliția îndeamnă la prudență maximă!

Escrocheriile bancare iau amploare în timpul sărbătorilor. Poliția atenționează cetățenii să dea dovadă de prudență maximă, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pentru a nu cădea în capcana infractorilor, respectați următoarele măsuri de protecție, simple, dar efective:

# Fiți precauți cu mesajele suspecte: Nu răspundeți niciodată la mesaje sau e-mailuri care solicită informații sensibile (cum ar fi parolele, numerele de cont sau PIN-ul).

Instituțiile financiare NU solicită astfel de date prin telefon, mesaje sau e-mail.

# Verificați sursa: Înainte de a oferi informații personale sau bancare, asigurați-vă că sunteți în contact cu un reprezentant autentic al băncii sau al unui alt serviciu financiar. Apelați numărul oficial al băncii sau organizației respective.

Pentru a spori credibilitatea schemelor infracționale, escrocii folosesc logo-urile instituțiilor bancare.

# Nu răspundeți la apeluri telefonice suspecte: Dacă cineva vă solicită informații bancare sau personale telefonic, nu furnizați nimic. Apelați banca sau instituția respectivă folosind un număr oficial și verificați dacă este o solicitare legitimă.

# Verificați activitatea contului: Monitorizați regulat conturile bancare pentru a detecta orice tranzacție neautorizată.

# Evitați ofertele prea bune pentru a fi adevărate: Escrocii pot propune oferte atractive, cum ar fi premii mari, împrumuturi ușoare sau reduceri semnificative. Fiți sceptici și verificați sursa oricărei oferte dubioase.

# Informați-vă constat și educați-i pe cei din jur: Dacă aveți prieteni sau membri ai familiei care nu sunt familiarizați cu pericolele internetului, informați-i despre riscurile escrocheriilor și cum să se protejeze.

Prin respectarea acestor recomandări, cetățenii își pot reduce semnificativ riscul de a deveni victime ale escrocheriilor bancare.

Important! În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția la 112 și unitatea bancară.

Medic, profesor universitar: ,,Singurătatea este mai rea decât săracia. Când trece trenul prin fața ta, e bine să urci în el”
Articolul anterior
UE alocă 45 de milioane de euro pentru îmbunătățirea transportului dintre Republica Moldova şi România. Drumurile în care se va investi
Articolul următor