Maestrul Gheorghe Urschi a fost omagiat aseară la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”

Pe 1 aprilie, de Ziua Umorului, după șapte ani de absență pe marea scenă, Maestrul Gheorghe Urschi și-a întâlnit publicul drag în cadrul unui Concert aniversar organizat la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”. Aproape o sută de artişti au făcut aseară un adevărat spectacol la Palatul Naţional. Interpreţii şi actorii au pus în scenă operele semnate de Regele umorului.

separator

Îmbrăcat la patru ace, Gheorghe Urschi a urmărit cu lacrimi în ochi concertul dedicat celei de-a 70-a aniversări ale sale.

Majoritatea artiştilor care au evoluat pe scenă sunt prietenii apropiaţi ai lui Gheorghe Urschi.
Invitatul special al evenimentului a fost actorul român Alexandru Arşinel, care spera că va ajunge la Chişinău împreună cu actrița Stela Popescu. „Chiar în ziua în care a murit o sunasem să o întreb ce materiale să facem pentru Basarabia. Şi mi-a spus lasă-mă până după amiază că sunt înnebunită sunt foarte ocupată”, a spus actorul din România, Alexandru Arşineş.
Sala Palatului Naţional a fost arhiplină. Admiratorii regelui umorului au venit chiar şi de la 300 de kilometri distanţă de Capitală. Aproape o sută de localnici din satul Cotiujeni, raionul Briceni, localitatea de baştină a lui Gheorghe Urschi, au venit la Chişinău special pentru acest concert.

Spectatorii îşi doresc ca la următoarea aniversare, regele umorului să fie pe scenă. La final, actorii şi interpreţii au urcat pe scenă şi împreună cu publicul l-au aplaudat pe marele maestru minute în şir.

Gheorghe Urschi a părăsit scena în 2011, după ce a suferit un atac cerebral când se întoarcea dintr-un turneu din România. În 40 de ani de activitate, artistul a scris numeroase piese şi scenete. Totodată a montat zeci de spectacole, a realizat emisiuni TV şi a produs trei filme.

sursa: www.publika.md

Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Mare
Articolul anterior
Familia Regală britanică a sărbătorit Paștele. Imagini inedite
Articolul următor
Alte articole interesante