Maestrul Gheorghe Urschi a fost omagiat aseară la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”

Pe 1 aprilie, de Ziua Umorului, după șapte ani de absență pe marea scenă, Maestrul Gheorghe Urschi și-a întâlnit publicul drag în cadrul unui Concert aniversar organizat la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”. Aproape o sută de artişti au făcut aseară un adevărat spectacol la Palatul Naţional. Interpreţii şi actorii au pus în scenă operele semnate de Regele umorului.

separator

Îmbrăcat la patru ace, Gheorghe Urschi a urmărit cu lacrimi în ochi concertul dedicat celei de-a 70-a aniversări ale sale.

Majoritatea artiştilor care au evoluat pe scenă sunt prietenii apropiaţi ai lui Gheorghe Urschi.
Invitatul special al evenimentului a fost actorul român Alexandru Arşinel, care spera că va ajunge la Chişinău împreună cu actrița Stela Popescu. „Chiar în ziua în care a murit o sunasem să o întreb ce materiale să facem pentru Basarabia. Şi mi-a spus lasă-mă până după amiază că sunt înnebunită sunt foarte ocupată”, a spus actorul din România, Alexandru Arşineş.
Sala Palatului Naţional a fost arhiplină. Admiratorii regelui umorului au venit chiar şi de la 300 de kilometri distanţă de Capitală. Aproape o sută de localnici din satul Cotiujeni, raionul Briceni, localitatea de baştină a lui Gheorghe Urschi, au venit la Chişinău special pentru acest concert.

Spectatorii îşi doresc ca la următoarea aniversare, regele umorului să fie pe scenă. La final, actorii şi interpreţii au urcat pe scenă şi împreună cu publicul l-au aplaudat pe marele maestru minute în şir.

Gheorghe Urschi a părăsit scena în 2011, după ce a suferit un atac cerebral când se întoarcea dintr-un turneu din România. În 40 de ani de activitate, artistul a scris numeroase piese şi scenete. Totodată a montat zeci de spectacole, a realizat emisiuni TV şi a produs trei filme.

sursa: www.publika.md

Era naturală și frumoasă, iar acum nu se mai suportă! Incredibil cum arată un fost model care și-a mărit sânii de 16 ori

Operațiile estetice sunt foarte celebre în rândul femeilor, dar unele dintre ele exagerează și abuzează de ele. La fel a făcut și un fost model celebru, care și-a operat sânii de 16 ori. A ajuns să aibă un bust exagerat de mare și acum se consideră urâtă, motiv pentru care vrea să renunțe la intervenții, scrie redactia.ro.

Katie Price și-a mărit sânii de 16 ori

Katie Price este un nume celebru în Marea Britanie. Femeia a încercat de toate în viață: a fost model, a cochetat cu televiziunea, s-a lansat și în muzică și, cel mai dureros, și-a făcut numeroase operații estetice. În urmă cu câțiva ani era o fată normală, naturală, dar timpul a schimbat-o radical și a transformat-o într-o păpușă siliconată.

Era naturală și frumoasă, dar a simțit nevoia de mai mult și a început să se opereze. Dacă la 17 ani era deja un model apreciat, cu forme naturale, bucle proeminente și un zâmbet frumos, peste ani și ani a început să fie arătată cu degetul de toată lumea. Aceasta a ajuns să se opereze la nivelul feței de nenumărate ore, are buze mari și un nas mic, de păpușă, dar și un posterior mare, și el injectat.

Totuși, cel mai tare șochează cu sânii exagerat de mari, aflați deja la operația cu numărul 16. Are o mărime uriașă și deja nu îi mai poate ascunde. În plus, au devenit foarte incomozi și îi provoacă dureri de spate. Katie ia în calcul să scoată implanturile, dar nu este complet sigură că vrea să facă acest pas.

Vedeta nu se mai suportă și spune că, uneori, nu se mai poate privi în oglindă. I se pare că deja a exagerat și efectul nu este deloc unul plăcut. Din contră, se simte o femeie urâtă și vrea să pună punct circului în care spune că a intrat din prea multă curiozitate. Nu le încurajează pe tinerele din ziua de azi să apeleze la medicul estetician, ci le învață să iubească naturalețea.

Când eram în camera de machiaj, m-am uitat în oglindă și am spus: „Sunt atât de urâtă!” Acum mă gândesc „Nu mai mult pe față”, pentru că știi când ai aspectul de operație? Am asta acum. Nu e vorba că mă deranjează, pentru că mi-am făcut-o singură, dar uneori trebuie să te retragi puțin.”, a explicat vedeta.

Militarii moldoveni se vor antrena, alături de colegi din patru țări, în cadrul unui exercițiu

Militarii Armatei Naționale se vor antrena alături de colegii lor din România, Statele Unite ale Americii și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la exerciţiul multinațional „JCET-2023” (Joint Combined Exchange Training), anunță Ministerul Apărării.

Exercițiul se va desfășura la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 27 martie-7 aprilie curent și are ca scop antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale moldoveneşti, române, americane, britanice, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

Conform scenariului, militarii din cele patru țări vor executa trageri de luptă avansate, paraşutări, exerciţii de antrenament în teren cu misiuni specifice.

„Joint Combined Exchange Training” se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023.

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.

NOTĂ: Informăm cetățenii că, în contextul desfășurării exercițiului „JCET 2023”, tehnica militară urmează să se deplaseze din unități la centrele de instruire ale Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente. În acest sens, rugăm cetățenii să nu speculeze pe seama exercițiului și deplasării planificate a tehnicii militare.

Consultații stomatologice gratuite pentru copiii din Sângerei și Telenești. Echipele mobile de medici îi așteaptă începând de azi

În perioada 27-31 martie, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite copiilor din raioanele Sângerei și Telenești, transmite moldpres.md.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, în perioada menționată vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice unor copii din raioanele Sângerei și Telenești. Astfel, pe 27-31 martie medicii vor activa în Prepelița, raionul Sângerei; pe 27 martie – în Pistruieni, raionul Telenești; pe 28-31 martie – în Târșiței, raionul Telenești.

Conform programului aprobat de CNAM, în perioada de 27-31 martie nu sunt prevăzute servicii de screening pulmonar.

Săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite 840 de persoane, dintre care 481 – screening pulmonar și 359 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Mare
Articolul anterior
Familia Regală britanică a sărbătorit Paștele. Imagini inedite
Articolul următor