Maria Zaharova, atac dur la adresa Maiei Sandu: „E o rușine și un pericol pentru moldoveni”

Portavocea Kremlinului a acuzat guvernarea de la Chișinău că „încearcă să distragă atenția de la propriile eșecuri” prin „exagerarea amenințării rusești”, iar pe Maia Sandu a atacat-o, după ce președinta țării vecine a spus că Rusia încearcă să cumpere alegători la alegerile locale din 5 noiembrie, scrie adevarul.ro.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Rusia, țară care a invadat anul trecut Ucraina, și-a permis să ofere lecții de democrație Chișinăului, afirmând că încalcă drepturile cetățenilor, declarații făcute în contextul în care Republica Moldova a blocat recent mai multe site-uri ruse și posturi TV deținute de oligarhi moldoveni fugari din motiv că promovează propaganda rusă.

,,Principalul slogan promovat de autoritățile moldovenești este teza despre pericolul rusesc, care e inexistent și este folosit pentru a distrage atenția de la propria incapacitate de a guverna. CSE și SIS continuă curățarea țării de orice păreri diferite de ale lor și de oponenții politici. Aceste represii politice au ajuns, după părerea mea, până la punctul final. Pe 30 octombrie, autoritățile au suspendat licența pentru șase posturi TV pentru că, citez, acestea promovează interese străine. Vă rog să mă scuzați, dar președintele Republicii Moldova este cetățean al României, iar canalele rusești promovează interese străine. Sunteți siguri că totul e în regulă cu logica? Cetățeana României, fiind conducătorul țării, a redenumit limba moldovenească în română. Și voi mai considerați că posturile rusești promovează interese străine? Așa ceva nu poate fi, oamenii nu pot să fie atât de siguri că orice fake poate să treacă”, a declarat reprezentanta Kremlinului. 

Atacul la adresa Maiei Sandu

Totodată, ea susține că moldovenii sunt discriminați din cauza naționalității sau a etniei, iar Maia Sandu reprezintă un pericol pentru poporul său.

,,S-a ajuns la discriminarea pe bază de naționalitate, etnie și ideologie. Rusofobia Chișinăului a crescut exponențial după ce a primit statutul de țară candidată la aderarea la UE. De ce? Pentru că Bruxelles-ul nu are nevoie în componența sa de oameni care au o atitudine bună față de Rusia. E încă o temă pe acasă care i-a fost oferită Maiei Sandu. Nu există rusofobie în Republica Moldova și niciodată nu a existat. Este creată artificial pentru a hrăni interesele naționaliste ale conducerii actuale din Republica Moldova. Majoritatea cetățenilor Republica Moldova niciodată nu au împărtășit aceste sentiment de rusofobie. Maia Sandu este rușinea țării și un pericol pentru poporul moldovenesc”, a punctat Maria Zaharova. 

Zaharova mai afirmă că Moscova a monitorizat situaţia din preajma alegerilor locale din data de 5 noiembrie din Republica Moldova, acuzând Guvernul Recean că încearcă să folosească ameninţarea „exagerată” din partea Kremlinului pentru a distrage atenţia de la „propriile sale deficienţe considerabile”.

Rusia a alocat bani pentru destabilizarea Chișinăului

Potrivit directorului SIS de la Chișinău, Kremlinul a alocat peste un miliard de lei moldovenești pentru a destabiliza Republica Moldova, punând la cale un scenariu care este executat prin diverse metode de „grupul criminal” creat și condus de oligarhul fugar, Ilan Șor, iar banii respectiv sunt prevăzuți, inclusiv pentru coruperea alegătorilor.

Oligarhul fugar a reacționat ironic la declarațiile șefului SIS, privind faptul că primește bani din Rusia pentru a destabiliza țara sa. 

„Șeful SIS are dreptate în parte: există bani și mult mai mulți decât am indicat noi. Dar nu pentru destabilizare, ci pentru dezvoltarea Moldovei. Și nu din Rusia, ci din afacerea mea. În ceea ce privește finanțarea partidelor – da, o facem, inclusiv a partidului de guvernare. Dar ce să faci, așa sunt vremurile”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Două medalii de bronz și o mențiune de onoare pentru Republica Moldova la Olimpiada Balcanică de Informatică
Articolul anterior
#stilunic – Valeria Țurcan și Maxim Cerbadji:”Noi azi cu Valeria nu prea ne împăcăm”!
Articolul următor