Maria Zaharova oferă Chișinăului lecții de ,,democrație”, după ce SIS-ul a blocat două site-uri rusești de propagandă

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, a venit cu o reacție în adresa Chișinăului, după ce SIS-ul a blocat două site-uri cu conținut rusesc.

Val de AMENINȚĂRI de la Moscova! Maria Zaharova: Radiația nu are pașaport.  Ea nu are nevoie de o viză să treacă granițele

„Îndemnăm Chișinăul să se abțină să facă pași care nu au nimic în comun cu adevărata libertate și cu democrația și să ridice interdicțiile discriminatorii asupra difuzării mass-media ruse și a celor în limba rusă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, transmite bani.md.

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a ordonat joi blocarea a două website-uri de știri ruse: Eadayli.com și Bloknot.ru. Această decizie constituie un nou pas către „expulzarea conținutului și a mass-media în limba rusă din spațiul informațional” al Republicii Moldova, a remarcat Zaharova.

Ea a amintit că, din luna februarie 2022, când a început campania militară rusă în Ucraina, autoritățile de la Chișinău au interzis o serie de emisiuni cu programe în limba rusă și au revocat licențele a șase posturi de televiziune care emiteau exclusiv în limba rusă.

„Toate acestea se fac pe fundalul unei activități deschis antirusești în țară (în Republica Moldova – n. red.) din partea mass-media ucrainene și occidentale”, a mai menţionat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Potrivit Moscovei, măsurile împotriva presei ruse sunt o încălcare a drepturilor minorităților naționale în Republica Moldova, țară care a impus starea de urgență după declanșarea războiului în Ucraina.

Un cuplu din Capitală a decis să facă un gest frumos la botezul copilului lor! În loc de cumetrie, au făcut o masă de milostenie pentru săraci

Un cuplu din Capitală a făcut un gest extrem de frumos chiar în ziua botezului fiicei lor. În loc să facă o cumetrie, așa cum fac mulți moldoveni, cei doi părinți au decis să facă o mare milostenie în cinstea încreștinării micuței lor, Tatiana.

Astfel, părinței tatianei au decis, cu ajutorul Casei Milosteniei, de pe lângă Mitropolia Moldovei, să organizeze o masă pentru săraci. Astfel au marcat acest eveniment important din viața lor.

Gestul lor a fost apreciat, iar toți cei care s-au bucurat de acest prânz le-au adus cuvinte de mulțumire.

”Cumătria Tatianei!🥧Colaci, friptura, mămăligă și dulciuri pentru botezata Tatiana.Așa au hotărât binecredincioșii săi părinți să facă cumătria fetiței. ✨Sa le fie sănătoasă odorașul. Îngerul păzitor primit prin sfântul botez să o călăuzească mereu pe calea mântuirii. Mulțumirea sărmanilor să mijlocească spre milostivirea Tatălui ceresc! Întru mulți și binecuvântați ani!❗️Aceste mese de milostenie sunt pregătite zilnic de 7 ani in scuarul Memorial.

📍Despre cum poți hrăni și tu o zi săracii, poți afla la numărul de telefon 079018301 – monahinea Arhelaia, Casa de Milostenie Sf. Cneaghina Elizaveta”, scrie Casa Milosteniei pe pagina sa de Facebook.

Moldovenii preferă automobile noi! Câte mașini s-au vândut anul trecut și ce gusturi au avut

În pofida crizei financiare generate de război, vânzările de maşini noi au crescut cu aproape 15 procente anul trecut faţă de 2021. Au fost comercializate 7425 de automobile, cu aproape o mie mai multe, scrie publika.md.

Cele mai multe sunt Dacia – 1072. În top urmează Toyota, care a vândut 1067 de maşini, dar şi Skoda, model care a fost cumpărat în număr de 953 de unităţi. În topul vânzărilor se mai regăsesc maşinile Kia şi Suzuki.

Totodată, la capitolul vehiculelor de clasa premium, anul trecut, în ţara noastră au fost vândute 249 de BMW-uri, 231 de Mercedesuri, 84 de Porsche-uri şi 46 de automobile de model Lexus.

Din totalul maşinilor noi cumpărate, 6009 au fost produse în 2022 şi 1416 – cu anul de fabricaţie 2021. Dealerii auto susţin că la criteriile de alegere a unei maşini noi clienţii pun accent pe consumul mic de combustibil.

„Clienţii solicită automobile hybrid datorită fiabilităţii şi costurilor de întreţinere şi a consumului de combustibil. În mare parte preferă SUV-uri subcompacte, compacte şi fiecare producător a încercat să introducă în aceste segmente automobile mai mici respectiv asta şi a dus la mai multe vânzări de automobile noi, oferta a fost mai mare şi interesantă. Cu 10 -20 la sută partea de hybrid creşte în fiecare an”, afirmă Sergiu Stoiciu, reprezentant dealer auto.

„Maşina nouă e maşină nouă, cum spuneau pe timpurile sovietice şi Zaparojetul nou e mai bun decât o maşină veche, siguranţă şi economie”.

„Nu am ales hybrid că nu am bani. Am ales o maşină simplă numai ca să fiu sigură că unde mă pornesc ajung”.

Experţii auto cred că vânzările de maşini noi în 2022 au crescut din mai multe motive, cu toate că preţurile s-au majorat.

„Este problema cu semiconductoarele şi cumva oamenii înţeleg că nu la toţi ar ajunge acum o maşină nouă, în al doilea rând anul trecut s-au lansat mai multe modele noi, interesante clienţilor locali, asta a fost un imbold şi poate că lumea îşi doreşte să aibă o maşină bună acum în aceste timpuri incerte”, spune Constantin Mihalache, expert auto.

De cealaltă parte, criza semiconductorilor a dus la creşterea preţurilor şi pentru automobilele de mâna a doua.

„Cei care le vând au înţeles că nu sunt maşini noi şi le-au crescut preţurile ăstora rulate, acum preţul lor e atât de mare, că lumea oricum se duce la astea noi”.

În acest an vânzările de maşini noi vor continua să crească, susţin experţii auto. Criza semiconductorilor se va rezolva spre mijlocul anului şi vor putea fi produse mai multe automobile. În plus, importatorii de maşini noi din ţară îşi propun să vândă mai mult decât 2022 şi vin cu oferte variate.

În total, potrivit ASP, la 1 ianuarie erau înregistrate aproape 1,2 milioane de unităţi de transport, cu 45 098 mai multe decât în urmă cu 1 an.

Imagini rupte din rai! Cât de spectaculoasă este vila scoasă la vânzare de Jennifer Lopez și suma fabuloasă cerută pe această bijuterie fabuloasă. FOTO

Jennifer Lopez își vinde spectaculoasa vilă din Bel Air. Ce sumă fabuloasă cere pe această bijuterie imobiliară. Diva vrea să o dea contra sumei de aproape 43 milioane de dolari.

Jennifer Lopez își vinde spectaculoasa vilă din Bel Air. Proprietatea este o bijuterie pe care vrea 43 milioane de dolari.

Cât de spectaculoasă este vila scoasă la vânzare de Jennifer Lopez

Conacul din Bel Air al superbei artiste Jennifer Lopez se vinde cu 42,5 milioane de dolari. Ea a cumpărat maiestuoasa proprietate în 2016, cu 28 milioane de dolari. Superbul domeniu se întinde pe 33.000 metri pătrați, casa este construită pe 1200 metri pătrați, are 9 dormitoare și 13 băi.

Cât de spectaculoasă este vila scoasă la vânzare de Jennifer Lopez!

„Aveam nevoie de talentele voastre criminale”, le-a spus Prigojin pușcăriașilor care au luptat în Ucraina și au încheiat contractul
Articolul anterior
O cometă verde a fost fotografiată în timp ce se apropie de Pământ
Articolul următor