Mărturiile unei moldovence, stabilită cu familia în China

Postul de televiziune TVC a reușit să ia legătura cu o tânără din Moldova care, împreună cu familia, s-a stabilit de mai mulți ani în Suzhou, oraș situat la peste 400 de kilometri de Wuhan, focarul coronavirusului. Cum a aflat femeia despre virusul mortal, care este atmosfera în orașele și provinciile chineze?

separator

Eugenia Curdiucova a descoperit această țară relativ recent. Locuri noi, mentalitate nouă și… coronavirus! Din fericire, familia sa nu a avut de suferit, dar bolnavi care au contaminat virusul ucigaș au fost foarte aproape.

– Ce-a fost întreprins?

– Din spusele locuitorilor de acolo – dezinfecție și atât. Au început cu locuința respectivă, apoi au lucrat prin terenurile de joacă pentru copii. Asta pentru că fiecare complex locativ presupune zeci de case și terenuri pentru copii și toate astea se dezinfectează zilnic.”

Autoritățile chineze, spune Eugenia, fac eforturi colosale: balustradele, mâinerele de la ușă și butoanele ascensoarelor sunt dezinfectare zilnică. Oamenii sunt îndemnați să nu iasă din case, dacă nu au o urgență. Vă întrebați, desigur, cum își fac proviziile de mâncare? Fără prea mare dificultate. În China, livrarea la domiciliu este populară – iată și soluția. Mai mult, oamenii sunt amendați dacă nu poartă măști de protecție.

”De fapt, secvențele video în care oamenii sunt amendați pentru lipsa măștilor nu sunt faik, e adevărat, pentru asta se pun amenzi. Iar dacă refuzați să vi se măsoare febra, înseamnă că împiedicați să fie aplicate măsurile luate de autorități.”

Eugenia nu a intrat în panică din cauza situației, după părerea sa, epidemia a apărut din cauza migrației masive a cetățenilor chinezi. Și ea a avut tangență cu izbucnirea virusului. În perioada vacanței dedicate sărbătorilor de iarnă, familia sa planificase o vizită în Tailanda. Spre Wuhan, unde este epicentrul virusului mortal, se îndreptau exact în ziua când orașul a fost blocat.

sursa: www.tvc.md

În atenţia persoanelor care solicită programarea la examenul de obţinere a permisului de conducere
Articolul anterior
Tragedie. Un bărbat a sărit de la etajul 10, cu fetiţa de câteva luni în braţe
Articolul următor
Alte articole interesante