Medicii din Arad, strigăt de disperare: nu avem nimic, ni se dă o mască pe toată tura

Situație complicată în sistemul medical din România, în condițiile extinderii epidemiei de Covid-19. Medicii Spitalului din Arad, acolo unde un pacient a fost depistat pozitiv cu coronavirus după ce a murit, sunt panicați și îngrijorați că în orice clipă s-ar putea îmbolnăvi.

separator
Cadrele medicale susțin că nu au echipamente de protecție și că li s-a dat o mască pentru o tură întreagă. „Cum aș putea să folosesc zece ore o mască de unică folosință, care se ține maximum o oră?”, se întreabă o asistentă.

Bărbatul în vârstă de 64 de ani a fost depistat pozitiv luni și tot în aceeași zi a murit. Acesta a fost internat în stare gravă pe data de 20 martie, ulterior fiind intubat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Rezultatul testului pentru Covid-19 a fost primit de medici după ce pacientul a decedat.

„Nu avem nimic. Avem niște **** de măști subțiri. Măștile astea pe care ni le-au dat ei nu au efect. Virusul ăsta are nu știu câți microni, iar dacă nu ai o mască ce are un filtru bun, orice altă mască e inutilă”,spune unul dintre medici, în vreme ce un alt coleg declară că „ni se dă o mască pe tură. Cum să folosesc o mască pe o tură întreagă? O mască de-aia trebuie folosită o oră, poate două, dar nu o tură întreagă. Și ei le spun oamenilor că avem de toate. Avem, pe naiba”, a mai spus un cadru medical din Arad.

Medicii din Arad se plâng că nu au primit niciun echipament de protecție care să-i ferească de o posibilă infectare cu Covid-19. La Serviciul Județean de Ambulanță s-ar fi dat niște măști de „cea mai proastă calitate posibilă. Vă trimit poze cu măștile primite de noi zilele trecute. O să vă cruciți. Unde mai pui că uneori nici săpun să ne spălăm pe mâini n-avem. Și gândiți-vă că noi suntem primii care luăm contact cu oamenii”, a spus un alt medic, potrivit a1.ro.

Muntele Athos este închis pentru pelerini, dar în rugăciune pentru lume
Articolul anterior
România: Începe testarea în masă. Mâine ajung primele 200.000 de teste Covid-19 din Coreea
Articolul următor
Alte articole interesante