Mesajul Mitropolitului Vladimir la un an de război: ,,Rugați-vă neîncetat, până va amuți și ultima armă”

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de compasiune și solidaritate pentru poporul ucrainean, la un an de la declanșarea războiului în Ucraina.

Imagini inedite cu Mitropolitul Vladimir, care împlinește 70 de ani -  Stiri.md

„Iubiți întru Hristos frați și surori din Ucraina,

Deja de un an de zile, țara voastră și inimile noastre ale tuturor sunt răvășite de un război crunt și nedrept, în care au fost pierdute nenumărate vieți omenești și au fost distruse fără milă atâtea și atâtea orașe și sate.

Încă din prima zi și de la întâiul glonț tras, Biserica Ortodoxă din Moldova, în toată plinătatea ei – slujitori și credincioși, a început să se roage pentru pace și liniște pe pământul Ucrainei și pentru înțelepciunea și discernământul tuturor celor de care depinde încheierea acestui sângeros conflict. Iar odată cu rugăciunile către Domnul, mănăstirile, bisericile și casele noastre, s-au deschis larg pentru cei care au lăsat totul în urmă, fugind din calea războiului și căutând adăpost și mângâiere în țara noastră.

A fost un an în care am văzut atâta suferință și atâta nedreptate, încât ar mișca și pietrele, dar mai ales inima și conștiința oricărui om care se consideră creștin. Și cu atât mai mult am rămas profund impresionați de jertfelnicia Bisericii Ortodoxe din Ucraina, care în frunte cu dragul nostru confrate, Preafericitul ei Întâistătător, Părintele Mitropolit Onufrie, își înfăptuiește cu deplină bărbăție și patriotism lucrarea de păstorire a poporului ucrainean, în pofida tuturor încercărilor, nedreptăților și hulei prin care trece în această cumplită vreme.

Dragii noștri, oricât de grea ar fi încercarea războiului, oricât de puternici și de feroce ar părea cei care vin cu sabie, să nu cădem pradă disperării și să luăm aminte că nimeni și nimic nu este mai presus decât voia și mila Bunului Dumnezeu! Așadar „Rugați-vă neîncetat” (I Tesaloniceni, 5:17), uniți-vă în jurul Sfintei voastre Biserici Ortodoxe și a vrednicului ei Arhipăstor și cereți cu smerenie și nădejde Domnului să dăruiască din nou pace și liniște pământului și caselor voastre, tot așa cum și noi vom cere necontenit aceleași neprețuite binecuvântări de la Mântuitorul, până nu va amuți și ultima armă.

Dumnezeu să-i ierte pe cei căzuți și să-i întărească și să-i lumineze pe cei vii!”, se arată în mesaj. 

Astăzi, 24 februarie 2023, se împlinește un an de la războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Fostul ministru Andrei Spînu a împrăștiat ziare prin piața de la Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni

Fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a vizitat astăzi piața de la Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Acesta nu s-a dus cu mâinile goale la târg. A luat cu el ziare pe care le-a împrăștiat oamenilor.

”Am discutat cu oamenii în piața de la Dubăsarii Vechi, r. Criuleni. Mi-au zis despre problemele și greutățile pe care le au. M-am bucurat să văd susținerea oamenilor, dar și să ascult despre lucrurile care trebuie să le facem mai bine. Mulțumesc oameni buni!”, scrie Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

El a postat mai multe fotografii.

Andrei Spînu s-a născut și a copilărit în raionul Criuleni, mai exact, în satul Ratuș.

Dublă tragedie! Un bărbat și băiețelul său de un an, găsiți spânzurați într-un apartament din Alba Iulia după un schimb de mesaje cu fosta parteneră

​Un bărbat şi fiul său, în vârstă de un an, au fost găsiţi spânzuraţi într-un apartament din Alba Iulia. Poliţiştii anchetează o posibilă crimă, urmată de o sinucidere, scrie hotnews.ro.

Sâmbătă noapte, în jurul orei 01:00, o femeie de 25 de ani din Alba Iulia a sunat la 112, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu fiul său, în vârstă de un an, pe care îl lăsase în grija fostului său partener, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Alba Iulia, scrie Alba24.ro, citând Poliția.

Femeia şi bărbatul ar fi avut un schimb de mesaje, fără ca din acestea să rezulte în mod explicit că viaţa copilului ar fi în pericol.

Potrivit informaţiilor obţinute de Alba24, bărbatul ar fi fost chiar tatăl copilului.

Iniţial, bărbatul a răspuns la telefon şi a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-şi disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află, iar ulterior nu a răspuns la telefon şi nici la uşa apartamentului în care locuia cu chirie.

În urma intervenţiei poliţiştilor, în apartament au fost găsiţi decedaţi, spânzuraţi, bărbatul şi copilul.

Haos în Franța! Sute de protestatari înarmați cu macete, topoare și bombe cu benzină, implicați în lupte violente

Poliția franceză și activiștii de mediu au dus sâmbătă lupte violente în jurul unui uriaș rezervor de irigații agricole din vestul rural al Franței, scrie timpul.md.

Ministrul de interne a raportat peste 30 de persoane rănite și a declarat că poliția a detonat peste 4.000 de grenade de dispersie neletale în timp ce respingea sute de protestatari, unii înarmați cu macete, topoare și bombe cu benzină.

Confruntările din jurul rezervorului care se construiește în comunitatea rurală Sainte-Soline au evidențiat presiunea tot mai mare asupra resurselor prețioase de apă în contextul schimbărilor climatice.

Autoritățile franceze susțin că rezervoarele gigantice de irigații sunt necesare pentru a le permite fermierilor să continue să cultive produse alimentare în condițiile în care secetele sunt tot mai frecvente. Criticii spun că rezervoarele susțin tipuri de agricultură industrială nesustenabile din punct de vedere ecologic și captează apa care, altfel, ar iriga în mod natural solurile și ar alimenta râurile și fluviile.

#usideschise- Radu Cheltuială:lansarea iTicket în România, cum să dai mită acasă, vânzarea bunurilor
Articolul anterior
20 de ambulanțe noi, repartizate echipelor de asistență medicală urgentă din țară
Articolul următor