Mesajul unui pacient ajuns în stare gravă din cauza COVID-19: „Faceți-mi și zece vaccinuri, numai să mă fac bine”

România a înregistrat 209 decese COVID în ultimele 24 ore, dintre care doar 16 erau persoane vaccinate anti-COVID. În acest context, şefa secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta din București, medicul Genoveva Cadar, a declarat că pacienţii ajung deja în stare critică la spital.

„Vin târziu, pentru că nu cred în boală. Cred că e o simplă răceală. Stau acasă până se agravează foarte tare și atunci vin târziu”, spune Genoveva Cadar, şefa secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta din București, citată de Libertatea.

„Pe de altă parte, fac și forme severe pentru că nu sunt vaccinați. Sunt forme severe, cu evoluții destul de rapide față de valurile anterioare. În valul ăsta am primit pacienți pe care i-am intubat în primele ore de la admisie, unii chiar la admisie și cu evoluție rapid nefavorabilă. Nu știu dacă este caracteristica tulpinii Delta sau este urmare a faptului că au stat într-adevăr până târziu acasă. Nu știu dacă ar fi venit mai devreme ar fi fost vreo schimbare. Mi-e greu să spun treaba asta. La noi ajung în formă deja critică”, adaugă Genoveva Cadar.

Potrivit acesteia, pacienţii ajung şi cu saturaţii de oxigen de 30%-40%. Şefa secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta din Capitală spune: „Pacienții care sunt în situația în care sunt, cu forme, severe, dependenți de oxigen, regretă că nu au crezut în boală, că nu au crezut în vaccin”.

„Pacienții care sunt în situația în care sunt, cu forme, severe, dependenți de oxigen, regretă că nu au crezut în boală, că nu au crezut în vaccin. Deunăzi, un domn mai în vârstă se exprima ceva de genul „faceți-mi și zece vaccinuri, numai să mă fac bine”. E cam târziu acum, când e la terapie intensivă și ventilat non-invaziv. Ei nu înțeleg că nu pot întâi să zică nu și după aia, dacă se îmbolnăvesc să zică da și se rezolvă. Nu realizează gravitatea situației. Le pare rău acum că nu s-au vaccinat. Dacă pot, ar sfătui pe toată lumea să se vaccineze, dar, din păcate, acum sunt într-o situație în care e greu ca până și mesajul lor să mai ajungă în exterior. Ei sunt la terapie intensivă”, a relatat Genoveva Cadar.

Până lunii, 11 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.365.788 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.945 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.177.704 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.148 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 183 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 650 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

sursa: www.digi24.ro

Tragedie aviatică în California! Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit chiar lângă un liceu
Articolul anterior
Peste patru mii de persoane fizice care ofereau chirie ilegal, depistate de Fisc
Articolul următor