Mihaela Tatu a vorbit despre drama vieţii ei care a făcut-o să renunţe la televiziune

Mihaela Tatu, despre drama vieții sale. De ce s-a retras din televiziune.

Mihaela Tatu este una dintre cele mai cunoscute și iubite femei din România. Fosta prezentatoare TV a făcut furori cu emisiunile pe care le-a prezentat, dar a dispărut din lumina reflectoarelor ca un fulger. Viața de după nu a fost deloc ușoară și a supus-o pe vedetă la multe încercări grele, pe care le-a depășit și a demonstrat că este cu adevărat “De 3x femeie”, scrie www.fresh24.ro.

Mihaela Tatu, luptă grea cu bolile

Mihaela Tatu este bine acum și s-a reprofilat. Ea este acum speaker motivațional, se implică mult în domeniul comunicării, are o mulțime de proiecte și este mulțumită de tot ce a realizat în noua etapă a vieții sale. Totuși, nu poate uita cât de greu i-a fost o bună perioadă de timp.

A fost diagnosticată cu fibrom uterin cu o mărime de 11 cm și acesta a fost momentul în care a decis să se retragă. Pe lângă faptul că a avut nevoie de liniște, nu se mai simțea nici bine la TV și avea dureri.  A decis să se ocupe numai de propria persoană, urmând un regim strict pentru a ține sub control boala.

Ulterior, s-a operat și la genunchi și atunci chiar a fost nevoită să ia o pauză de la tot, să se vindece complet și să se recupereze. Nu mai putea iese din casă și avea mereu nevoie de ajutor.

„Mi-am schimbat obiectivele. Lucru pe care îl fac constant. Să-ți găsești și să-ți definești sensul vieții, schimbându-l în raport cu ceea ce trăiești și în funcție de cum evoluează societatea. Și am mai avut momente de cumpănă, de confuzie sau de tristețe. Însă așa e în viață. Astea sunt situațiile care călesc, transforma, te fac să mergi înainte. Cred că e bine să trecem prin probleme, și nu peste ele.”, a mărturisit Mihaela Tatu.

Mai mult, ea s-a confruntat și cu depresia. Viața ei s-a schimbat complet după operații și a renunțat la multe lucruri care o făceau fericită. Mihaela Tatu a mărturisi că obiceiurile ei s-au schimbat și multe activități au dispărut complet don rutina ei, lucru ce a făcut-o să nu se simtă deloc bine și să clacheze în unele momente. Credința în Dumnezeu și ambiția au salvat-o pe prezentatoare.

Când revine Mihaela Tatu la TV

De când a dispărut de la TV, Mihaela Tatu nu a fost uitată deloc de către cei care au iubit-o și admirat-o pentru tot ce a făcut de-a lungul carierei sale. Toți fanii se întreabă de ce a dispărut atât de repede din lumea publică și speră că revenirea va avea loc curând, pentru că îi duc dorul.

Mihaela Tatu a dezvăluit pentru Ciao că a primit propuneri de la multe posturi de televiziune, dar nu a simțit că merită să le accepte. Spune că va refuza orice ofertă până în momentul în care va găsi un format care să îi placă și care să o reprezinte, pentru că nu poate să se implice în activități care nu o fac să se regăsească.

 “Anul trecut am primit propuneri din partea a trei posturi de televiziune. Însă unele le-am refuzat pentru că nu mi-au plăcut formatele şi tematica. Iar cu altele nu am rezonat din alte considerente. Ar trebui sa fie un format care să mă împlinească, să ştiu că las ceva în urmă, să fac ceva util. Fie pe social, fie divertisment. Pentru că e o activitate pe care am făcut-o cu pasiune, bucurie şi loialitate. Altfel, de ce-aş face-o?! Aşa că… cine ştie? Portiţa îmi e deschisă. Vom vedea cine mai intră, cine rămâne şi cine e doar în trecere”, a mărturisit Tatu pentru Ciao.ro.

R. Moldova trimite echipe de pompieri în Grecia, la stingerea incendiilor

Echipa pompierilor IGSU al MAI din Republica Moldova va participa în cadrul Programul European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI (GFFFv-MD) se pregătește de deplasare pentru participarea în cadrul misiunii de pre-poziționare în cadrul Programul European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă regiunea NEA Makri. Programul este organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Pompierii IGSU vor participa în Programul European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă cot la cot cu alte echipe de intervenție din 12 țări: România, Bulgaria, Malta, Polonia, Slovacia, Italia, Slovenia, Grecia, Austria, Franța, Spania și Republica Moldova, cu efectiv în număr total de peste 500 pompieri.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, iar o parte de cheltuieli va fi suportată de Republica Moldova. Programul este gestionat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO), având ca obiectiv principal îmbunătățirea capacității de răspuns și interoperabilitatea între echipamentele și echipele de intervenție din diferite țări europene.

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale. După cum informează INFOTAG, Parlamentul a ratificat joi un acord cu UE privind participarea Republicii Moldova la componenta „Ocuparea forței de muncă și inovații sociale” (EaSI) a Fondului Social European Plus (FSE+), informează Infotag.


Componenta Fondului, la care va participa Moldova, se referă la crearea unui număr maxim de locuri de muncă, asigurarea protecției sociale, combaterea excluziunii sociale și a sărăciei și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Bugetul prevăzut pentru această componentă se ridică la 762 milioane de euro și este prevăzut pentru perioada 2021-2027. Astfel, persoanele juridice din Republica Moldova vor putea depune proiecte pentru finanțare, care vor fi convenite în cadrul negocierilor directe cu Comisia Europeană.

Fondul Social European Plus este instrumentul UE pentru investiții în capitalul uman pentru perioada 2021-2027. Acesta are un buget total de 99,3 miliarde de euro. Moldova participă și la alte instrumente europene de finanțare – Vama, FISCALIS, LIFE.

Guvernul Coreei a donat trei milioane de dolari pentru sprijinirea programelor UNICEF dedicate copiiilor moldoveni și ucraineni

Guvernul Coreei a oferit trei milioane de dolari Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a îmbunătăți accesul la servicii de protecție, educație și sănătate pentru copiii și familiile aflate în situații de dificultate în Moldova, inclusiv refugiații ucraineni, informează unica.md cu referire la un comunicat al UNICEF Moldova.

„UNICEF mulțumește poporului coreean pentru contribuția semnificativă în crearea unui viitor mai bun pentru copiii moldoveni și ucraineni, care se confruntă cu urmările războiului, crizei refugiaților și pandemiei, cum ar fi violența, strămutarea și sărăcia extremă. Acest sprijin financiar va permite UNICEF să continue intervențiile sale în promovarea coeziunii sociale și îmbunătățirea vieții copiilor în comunitățile lor”, a spus Maha Damaj, Reprezentanta UNICEF în Republica Moldova.

Contribuția Coreei va ajuta UNICEF să continue programele privind asigurarea serviciilor medicale gratuite, precum și serviciile de intervenție timpurie pentru copiii și îngrijitorii lor, care au fugit din calea războiului din Ucraina. De asemenea, aceste servicii vor fi îmbunătățite și pentru copiii moldoveni afectați de sărăcie sau dizabilități. Mai mult, UNICEF își va intensifica eforturile pentru identificarea copiilor refugiați neînsoțiți și separați de familiile lor, dar și pentru a-i proteja de violență și abuz, inclusiv violența bazată pe gen. Intervenția de protecție a copilului se va concentra și pe prevenirea separării copiilor, sprijinirea familiilor vulnerabile, copiilor cu dizabilități și celor în conflict cu legea. O altă prioritate a programelor în protecția copilului este de a consolida capacitățile asistenților sociali și de protecție a copilului pentru a oferi servicii esențiale atât refugiaților, cât și copiilor moldoveni. În domeniul educației, UNICEF va canaliza sprijinul Coreei pentru a oferi instruire în domeniul STEAM tinerilor moldoveni și refugiați. Acest program are scopul de a echipa tinerii cu abilitățile necesare pentru a urma cariere sau dezvolta afaceri sociale în domeniile STEAM.

Excelența Sa Kim Hyung-Tae, Ambasadorul Republicii Coreea în Ucraina și Republica Moldova, a subliniat importanța protejării copiilor de consecințele negative ale războiului și a spus: „În niciun caz copiii nu trebuie lăsați fără protecție și privați de copilăria lor. Suntem încrezători că oferind acest sprijin partenerului nostru de lungă durată, UNICEF, vom contribui la furnizarea de sprijin esențial și protecție copiilor refugiați ucraineni și copiilor moldoveni, care se află într-o situație vulnerabilă, făcându-i mai rezilienți în fața provocărilor continue”.

De la începutul războiului, aproximativ 120 000 de ucraineni au găsit siguranță în Moldova, inclusiv mai mult de 52 000 de copii. Din 2022, specialiștii în protecția copilului, sprijiniți de UNICEF, au identificat mai mult de 900 de copii neînsoțiți sau separați la graniță, asigurându-se că aceștia au acces la servicii de protecție, sănătate și educație. Mai mult, UNICEF a sprijinit sistemul de sănătate din Moldova pentru a oferi servicii medicale gratuite pentru mamele refugiate și copiii lor.

O artistă celebră din România, alcoolică la doar 18 ani. Bea până devenea inconștientă
Articolul anterior
Anunț bombă de la Antena 1!
Articolul următor