Modelul Nastasia Urbano, care câștiga un milion de dolari pe an, a ajuns cerșetoare în Barcelona

Un fost model care a apărut pe coperta Vogue și care câștiga un milion de dolari pe an trăiește acum pe stradă, la Barcelona. În anii ’80 era o femeie superbă, plătită regește pentru frumusețea ei. A lucrat alături de nume mari din modelling, precum Linda Evangelista, a fost imaginea parfumului emblematic al casei Yves Saint Lauren, Opium, și a luat masa cu Jack Nicholson și Andy Warhol, în anii ’80. Și totuși, steaua ei a apus, iar acum, la 57 de ani, Nastasia Urbano trăiște pe străzi.

separator
„Am apărut în toate revistele, eram iubită de toți. Luam un milion de dolari pe an pentru doar 20 de zile lucrate și am dus-o așa cam doi sau trei ani. Luam masa cu Jack Nicholson, a doua zi cu Andy Warhol sau chiar cu Roman Polanski. Am fost la petreceri cu Melanie Griffith, Don Johnson, și Simon and Garfunkel. Trebuia să merg la nunta Madonnei cu Sean Penn, fiindcă David Keith era invitat și noi aveam o relație atunci, dar în acea zi eram mahmuri și nu ne-am putut trezi. Aveam tot, trăiam ca o regină”, a povestit Nastasia Urbano, potrivit Daily Mail. Nastasia Urbano spune că viața ei s-a schimbat când l-a cunoscut pe bărbatul care i-a devenit soț și tatăl copiilor ei. Ea susține că a plătit singură toate cheltuielile și în cele din urmă soțul a părăsit-o, lăsând-o doar cu hainele de pe ea: „Singurul lucru bun din acea relație au fost copiii, restul a fost oribil. El a plătit tot cu banii mei. La doar două zile după ce l-am cunoscut, mi-a cerut să-i cumpăr un BMW, iar eu, ca proasta, am semnat cecul. Eram îndrăgostită…”.

Fostul model suferă acum de depresie. A fost evacuată din multe case deoarece nu a mai putut plăti chiria și acum trăiește sub cerul liber, în Barcelona. Uneori doarme pe la prieteni, alteori în spațiile pentru bancomate cu uși automate din sediile băncilor.

„Vreau să trăiesc, nu doar să supraviețuiesc. Am obosit să supraviețuiesc și să cerșesc. Oamenii din jurul meu m-au părăsit, toți au plecat și nu sunt surprinsă. Vreau să vadă copiii că sunt bine. Vreau să mă reclădesc ca persoană și să fiu OK, ca să fie mândri de mine”, a spus Nastasia.După ce au auzit despre situația ei, câțiva foști colegi au decis să facă tot ce le stă în putință pentru a o ajuta să-și revină. „Am fost șocată. Nimeni nu se aștepta la asta. Eram la nivelul unor prințese, dar ea era o zeiță”, a spus fostul model Ruth Schuler, care a lucrat cu Nastasia. „Îmi amintesc că era o persoană introvertită, foarte frumoasă și foarte generoasă cu ceilalți. Cunoșteam multă lume. Primul lucru pe care o să-l fac e să vorbesc cu ea, să văd cum e și ce îi trebuie”, a promis Ruth.

Un alt fost model, Hernando Herrera, vrea să o ajute pe Nastasia: „Are multe lucruri de oferit lumii modei. Poate face multe lucruri, nu doar să fie model, ci să țină conferințe, discursuri și alte activități. Sunt pregătită să o învăț și să vorbesc cu fotografii și cu agențiile pentru ca ea să lucreze din nou.”

sursa

”Clasă de detenție”, introdusă în școlile din România pentru elevii care deranjează orele

Ministerul Educației din România a propus o nouă măsură disciplinară pentru elevii care perturbă orele: aceștia ar putea fi reținuți într-o sală specială sub supravegherea unui profesor, unde vor trebui să citească sau să rezolve fișe de lucru, scrie presa română.

Propunerea este inclusă în proiectul de Statut al Elevului 2024, publicat pentru consultare publică miercuri seară, 12 iunie, informează edupedu.ro.

Conform acestui proiect, profesorii vor avea posibilitatea de a trimite elevii deranjanți într-o sală dedicată, chiar în timpul orei respective. Acolo, activitățile pe care elevii le vor desfășura, precum „lectura suplimentară” și „completarea de fișe de lucru”, vor fi stabilite de profesorul sau cadrul didactic auxiliar responsabil de supravegherea lor. Încă nu este clar dacă elevilor reținuți li se va consemna absență.

Propunerea acestei măsuri a fost inițiată pe 11 aprilie 2023 de sindicatele angajaților din Învățământ. La acel moment, cu o lună înainte de marea grevă a profesorilor, FSE „Spiru Haret” a sugerat și reintroducerea exmatriculării elevilor, amenzi pentru părinți, și includerea notei la purtare în calculul pentru admiterea la liceu sau la Bacalaureat.

Reprezentanții FSE „Spiru Haret” au explicat anul trecut că această formă de detenție ar presupune ca elevii să petreacă timp într-o sală după ore, sub supravegherea unui cadru didactic, pentru a reflecta asupra comportamentului lor.

Ministerul Educației a invitat publicul să își exprime opiniile și sugestiile cu privire la proiectul de Statut al Elevului 2024, subliniind importanța participării comunității la procesul de îmbunătățire a sistemului educațional.

UPDATE

Ministerul Educației a emis următoarea precizare, după ce Edupedu.ro a scris că aceasta sală ar fi de detenție:

„Având în vedere folosirea eronată, în spațiul public, a sintagmei „sală de detenție”, cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului, vă comunicăm că sintagma respectivă nu se regăsește în cuprinsul documentului și este o asociere cu un concept care, în proiectul propus de Ministerul Educației, are alt scop.

sursa

O companie aeriană de la noi a inaugurat cursa directă spre Praga

Data de 17 iunie 2024 este marcată de un eveniment important pentru Republica Moldova și Cehia. În această zi a fost inaugurată cursa directă Chișinău – Praga, operată de către compania aeriană Flyone, scrie unimedia.md.

Ambasadorul Republicii Moldova în Cehia, Alexandru Codreanu, care a participat la evenimentul de lansare a cursei aeriene directe Chișinău-Praga, a salutat inaugurarea cursei aeriene directe Chișinău – Praga, subliniind că noile oportunități de călătorie vor spori contactele inter-umane și de afaceri între statele noastre, contribuind astfel la consolidarea cooperării bilaterale moldo-cehe în domeniile comercial-economic și turism și facilitând călătoriile cetățenilor Republicii Moldova, iar țara noastră urmând a fi mai accesibilă și mai atractivă pentru turiștii și oamenii de afaceri din Cehia.

Directorul General FLYONE, Mircea Maleca, a declarat: “De acum ne putem mândri de faptul că solicitările oamenilor au fost îndeplinite și am reușit să lansăm zboruri directe. În viitor, intenționăm să lansăm și alte destinații atractive, consolidând astfel rețeaua noastră de zboruri și oferindu-le pasagerilor opțiuni potrivite pentru a conecta cele mai importante orașe din Europa.”

La bordul aeronavei, pasagerii au fost avut parte de o serie de surprize și cadouri speciale, într-o atmosferă festivă. Echipajul de cabină a fost pregătită să ofere o experiență de neuitat, iar la aterizarea în Aeroportul din Praga, aeronava a fost întâmpinată cu turnuri de apă.

Cu o frecvență de 2 ori pe săptămână, orarul va fi organizat astfel:

Luni:

Chișinău (RMO) 13:40 – Praga (PRG) 14:40

Praga (PRG) 15:40 – Chișinău (RMO) 18:30

Vineri:

Chișinău (RMO) 07:10 – Praga (PRG) 08:10

Praga (PRG) 09:10 – Chișinău (RMO) 12:10

Pentru mai multe informații despre orarul zborurilor și rezervări, accesați flyone.eu sau în aplicația mobilă FLYONE.

O maşină a luat foc într-o benzinărie din sectorul Buiucani. Automobilul era staționat

Un automobil care staționa într-o stație peco a fost cuprins de flăcări. La fața locului au intervenit 2 echipaje de pompieri și ambulanța. Totul s-a întâmplat în sectorul Buiucani al Capitalei, scrie stiripesurse.md.

Potrivit Lilianei Pușcașu, ofițerul de presă al IGSU, a ars secțiunea motorului a autovehicului, din acest motiv s-a declanșat incendiul.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Cum arată drumurile din Germania după o iarnă îndelungată
Articolul anterior
Sharon Stone, la un pas de moarte. Actrița a făcut dezvăluiri dramatice
Articolul următor