Sharon Stone a fost la un pas de a-și pierde viața în anul 2001, când a petrecut nouă zile în comă. Actrița a făcut dezvăluiri incredibile din perioada când a avut mari probleme de sănătate.
Actrița a suferit un anevrism cerebral, ce a început cu o durere îngrozitoare de cap. Aceasta a început să intre și să iasă constant din comă, iar atunci medicii și-au dat seama că are rupturi la nivelul arterei vertebrale. Atunci, Sharon pierduse mult sânge, precum și 18% din masa corporală.
Timp de nouă zile a fost în comă, însă a reușit să se recupereze complet. Acest eveniment a fost unul traumatizant pentru frumoasa actriță, care a vorbit despre teribilele momente prin care a trecut într-un interviu acordat prezentatoarei Oprah Winfrey.
„Am sunat-o pe mama de la Urgențe și i-am spus că am hemoragie cerebrală. Mi-a zis: vin spre tine, te iubesc, și a închis”, a povestit Sharon Stone. „La un moment dat eram dusă pe targă, m-am trezit și am întrebat ce mi se întâmplă. Un rezident foarte tânăr mi-a spus că mă duce în operație. Am întrebat ce operație și mi-a răspuns că mă vor opera pe creier, că trebuie să îmi deschidă craniul ca să vadă ce se întâmplă”, și-a amintit ea. Ca alternativă i s-a oferit angiografia. Astfel, actrița a acceptat să i se introducă o cameră în cap pentru a vedea cât de afectat îi era creierul. „Au descoperit că artera vertebrală se rupsese, că aveam hemoragie la spate, la față și cap, la coloană. Creierul era împins, iar artera afectată stătea să se rupă complet”, a mai spus vedeta.
Medicii au fixat artera cu fire de platină, însă această operație nu a fost fără efecte adverse. Actrița a fost nevoită să învețe din nou să meargă, să audă, să scrie, să vorbească, să își amintească. O lungă perioadă de timp după externare, ea a trăit cu teama că va muri. „De atunci pentru mine totul este mai intens. Am luat-o de la capăt. Orice moarte e o renaștere”, a explicat Sharon Stone, care susține că a renăscut ca o pasăre Phoenix.
Motivul pentru care trebuie să mănânci piper! Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei trei boabe de piper dimineața, pe stomacul gol
Nu este doar un condiment oarecare, ci și un remediu natural împotriva mai multor afecțiuni. Piperul negru este un excelent antioxidant și antibacterian, susținând sănătatea sistemului digestiv. Stimulează pofta de mâncare și descompune celulele grase, menținându-vă în formă.
Piperul negru stimulează papilele gustative care trimit o comanda stomacului să crească secrțtia de acid clorhidric, îmbunătățind astfel digestia, scrie sfatulmedicului.ro.
Acidul clorhidric este util pentru digestia proteinelor și a altor componente alimentare din stomac. Atunci când în organism producția de acid clorhidric este insuficientă, produsele alimentare pot rămâne o perioadă mai lunga în stomac, ceea ce determină apariția de arsuri sau indigestii sau pot ajunge în stomac unde servesc ca hrana pentru bacteriile intestinale nocive, ale căror activități produc gaze, iritații, diaree ori constipație.
De asemenea, piperul negru vă ajută să obțineți mai multe beneficii din alimente și chiar stimulează distrugerea celulelor de grăsime, permițându-va să vă păstrați greutatea dorita în timp ce vă oferă energie pentru a arde grăsimile.
Cum incluzi piperul în alimentația ta pentru a slăbi
Înghite câte 3-4 boabe de piper înainte de fiecare masă sau bea 3-4 căni cu infuzie de piper pe zi. Prepara infuzia de piper astfel: toarnă o ceașcă de apă clocotită peste 3-4 g de boabe de piper. Lasă-le la infuzat 15-20 de minute, acoperind vasul cu un capac, apoi strecoară.
Cinci motive să consumi piper
Îmbunătăţeşte digestia. Piperul începe prin a separa unii compuşi din alimentele pe care le-am consumat pentru a le face mai uşor de asimilat de organism şi ne protejează dinţii reducând aciditatea din mediul bucal. Chavicina, o răşină picantă prezentă în piper, posedă proprietatea de a creşte producţia de salivă. De unde şi acţiunea sa pozitivă asupra procesului digestiv.
Tratează bronşita şi gripa. Piperul facilitează eliminarea mucozităţilor şi posedă o acţiune dezinfectantă locală. De aceea, este ideal împotriva afecţiunilor specifice iernii: bronşită, laringită sau gripă.
Stimulează libidoul. Piperul are o acţiune afrodiziacă, această acţiune datorându-se proprietăţilor tonifiante şi acţiunii vasodilatatoare.
Luptă împotriva gastritei. Piperul este un antibiotic şi un antiparazitar intestinal care permite reducerea fermentării.
Este un bun diuretic. Piperul ajută organismul să elimine toxinele deoarece posedă proprietăţi diuretice. Provoacă dilatarea arterei renale, ceea ce înseamnă că sporeşte producţia de urină. Această proprietate detoxifiantă este amplificată de un alt proces. Piperul sporeşte calibrul vaselor sanguine de la suprafaţa pielii, ceea ce are un efect diaforic. Pe scurt, facilitează transpiraţia.
Orice problemă medicală aveţi, în primul rând cereţi ajutorul unui medic.
Câte scaune pe zi trebuie să avem? De ce avem dimineața?
De ce avem scaun dimineața. Potrivit experților, regimul ideal al tranzitului intestinal este într-adevăr o dată pe zi, dimineața. Acestea fiind spuse, consistența – ca și frecvența, nu textura – contează mai mult decât orice altceva când vine vorba de scaun,scrie dcmedical.ro.
Dar pentru mulți oameni, a avea scaun în fiecare dimineață sau chiar de două ori în fiecare dimineață este normal, și asta pentru un motiv întemeiat. Corpul uman este cel mai bine echipat pentru a elimina materiile fecale în orele dimineții, spun experții medicali.
De ce avem scaun dimineața
“Dimineața, când ne trezim pentru prima dată, un ceas de alarmă intern se declanșează în colonul nostru, iar colonul începe să se contracte mai viguros. De fapt, colonul se contractă și se strânge de trei ori mai tare în prima oră în care suntem treji comparativ cu cea în care dormim”, spune medicul gastroenterolog Sarina Pasricha, M.D.
Ceea ce se întâmplă în timpul somnului este un motiv important pentru care corpul tău este, de obicei, pregătit pentru tranzitul de dimineață. În timp ce dormiți, intestinul subțire și colonul lucrează pentru a procesa toată mâncarea rămasă din timpul zilei. După ce te trezești, durează de obicei în jur de 30 de minute pentru ca nevoia de a elimina materiile fecale să se instaleze.
Rutina care ajută la declanșarea tranzitului intestinal
Rutinele de dimineață, cum ar fi întinderea, consumul de apă și, bineînțeles, consumul de cafea, toate ajută la mișcarea digestiei și la declanșarea tranzitului intestinal.
Aproximativ 30% dintre oameni raportează nevoia avea scaun după o ceașcă fierbinte de cafea.
”Consumul de cafea dimineața devreme funcționează sinergic cu motilitatea intestinală pentru a crea mișcări intestinale sănătoase”, spune Pasricha.
Un alt truc eficient este un pahar de apă caldă cu sare (cu puțină lămâie pentru a îmbunătăți gustul). Deși nu vă va “detoxifia” organismul, așa cum pretind unii, cu siguranță ajută la punerea în mișcare a intestinelor.
Cât de des ar trebui să ai scaun
Dacă nu aveți scaun în fiecare dimineață, nu vă faceți griji. Nu toată lumea ar trebui să aibă scaun în fiecare dimineață și nu există un număr fix de ori pe zi de câte ori ar trebui să elimini materiile fecale.
De fapt, nu contează de câte ori ai scaun pe zi, ci mai mult consecvența. Fii atent la schimbările bruște în ceea ce privește frecvența cu care ai scaun, dar să știi că este normal ca abaterile să apară în timpul menstruației sau în timpul călătoriilor (se estimează că 40% dintre oameni se confruntă cu constipația în timpul vacanțelor).
Diareea ocazională de dimineață este normală, dar dacă se întâmplă în fiecare zi, ar trebui să consultați un medic, deoarece ar putea semnala o problemă precum sindromul colonului iritabil. Chiar dacă nu evoluează spre ceva mai grav, să începi ziua cu diaree cu siguranță nu este amuzant.
Ce poți face pentru a avea un tranzit intestinal regulat
Dieta și exercițiile fizice fac cea mai mare diferență între tranzitul intestinal săptămânal și cel zilnic. Somnul regulat joacă, de asemenea, un rol în frecvența cu care aveți scaun.
”Tulburările de somn alterează peristaltismul natural al colonului. Oamenii pot avea mișcări intestinale neregulate. Somnul profund neîntrerupt este important în menținerea unui comportament sănătos”, avertizează Pasricha.
Ce înseamnă dacă nu au scaun dimineața
“Este posibil ca unele persoane să nu aibă scaune dimineața, iar acest lucru nu înseamnă neapărat că există probleme. Este în regulă să nu ai mișcări intestinale de dimineață, atâta timp cât oamenii au mișcări intestinale zilnice regulate”, spune ea.
Câte mișcări intestinale pe zi sunt normale?
Frecvența mișcărilor intestinale este un marker important pentru sănătate. O rutină zilnică sănătoasă ar trebui să includă:
– Aproximativ un scaun pe zi
– Dacă aveți scaune mult mai mult de două ori pe zi, ar trebui să vă consultați medicul. De trei ori pe săptămână până la trei ori pe zi este considerat un interval normal.
– A avea scaun la aproximativ 30 de minute după ce v-ați trezit este normal.
– Cafeaua sau chiar un pahar de apă sărată vă poate ajuta să vă mențineți regularitatea.
– Dacă aveți diaree în fiecare dimineață, consultați-vă medicul, deoarece acesta este un semn comun al sindromului colonului iritabil, sau IBS (Irritable Bowel Syndrome).
Sexul de dimineață arde mai multe calorii și întinerește corpul cu până la 7 ani
Se știe că dacă începi ziua cu un antrenament, acesta va stimula metabolismul, va arde calorii, iar corpul va fi mai pregătit pentru o zi plină. Oamenii de știință britanici au descoperit că acest efect poate fi obținut dacă se mizează pe sexul regulat dimineața. Sexul de dimineață întinerește corpul cu până la 7 ani, scrie alephnews.ro.
Cel mai eficient mod de a avea un aspect proaspăt este să mențineți o viață sexuală activă dis-de-dimineață. Influența întineritoare a sexului de dimineață este influențată și de nivelul semnificativ mai ridicat de testosteron din timpul orelor de dimineață ale zilei. Experții notează, totuși, că sexul la primele ore este benefic doar dacă organismul a avut în prealabil cantitatea necesară de somn odihnitor.
Potrivit unui studiu realizat de sexologul Dr. David Weeks, bărbații și femeile mai în vârstă cu o viață amoroasă activă par cu cinci până la șapte ani mai tineri decât vârsta lor reală. Cuplurile care se răsfață în îmbrățișări pasionale la trezire de cel puțin trei ori pe săptămână arată cu până la șapte ani mai tineri decât persoanele mai puțin sexuale. Secretul tinereții, spune el, este mult mai ușor de găsit decât respectarea unor regimuri alimentare stricte și a unor produse cosmetice scumpe.
Toxine
În timpul sexului, se eliberează endorfine, cunoscute ca fiind hormonul care contribuie la buna dispoziție și la refacerea pielii. Actul sexual în sine îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce aduce mai mult oxigen la nivelul pielii și elimină mai repede toxinele acumulate și stimulează sinteza colagenului. Aceste influențe conferă pielii un aspect mai proaspăt și mai radiant și reduc formarea ridurilor. În timpul sexului se eliberează, de asemenea, hormoni de creștere, ceea ce previne apariția ridurilor.
Promovează elasticitatea pielii
Activitatea sexuală regulată este asociată cu niveluri mai ridicate de estrogen, care este esențial pentru menținerea sănătății pielii prin creșterea producției de colagen și a conținutului de acid hialuronic, care este un hidratant natural. Îmbunătățirea hidratării și a conținutului de colagen ajută la îmbunătățirea elasticității pielii.
Păr
Crește sănătatea părului. Nivelurile de estrogen sunt asociate cu un păr mai gros și mai des. Prin creșterea nivelului de estrogen, sexul poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea părului. Stimulează încrederea – atunci când ai o viață sexuală sănătoasă, aceasta îți poate stimula încrederea și stima de sine. Este posibil să te simți mai motivat să rămâi în formă, urmând o dietă sănătoasă și făcând exerciții fizice în mod regulat, toate acestea te pot face să te simți mai tânăr. Nu există limite în ceea ce privește numărul de ori de câte ori trebuie să faceți sex pentru a vedea rezultate. Cu toate acestea, sexul are multe beneficii dincolo de frumusețe. Pe lângă consolidarea intimității cu partenerul tău, poate ajuta, de asemenea, la creșterea ritmului cardiac și la creșterea masei musculare.
În cea de-a treia vârstă, sexul întinereste la rândul său inima.
Un alt studiu realizat de sexologii olandezi dovedește că seniorii activi din punct de vedere sexual au o memorie mai bună, iar funcțiile creierului lor sunt mai rapide.
Sexul de dimineață la adulți stimulează creșterea de noi celule în creier.