Moldindconbank a lansat programul de transformare bancară – MICB4YOU

Moldindconbank a lansat programul de transformare  – MICB4YOU, care va alinia banca la cele mai bune practici bancare internaționale. Prin urmare, clienții băncii vor beneficia de produse și servicii complete, atât digital, cât și în orice oficiu Moldindconbank, mai rapid, mai simplu și mai comod.

Programul presupune migrarea la un nou sistem informațional bancar, revizuirea modelului de deservire la nivel de sucursală, remodelarea proceselor de vânzări, centralizarea funcției de finanțare, centralizarea activităților de back office, optimizarea proceselor, precum și implementarea altor soluții financiare moderne, care vor crește eficiența și capacitățile digitale ale Moldindconbank.

Soluția tehnică a fost furnizată de către  o companie specializată de peste hotare, care deține o experiență vastă în implementarea sistemelor informaționale bancare și dispune de o echipă calificată în domeniu. 

Alexander Picker, Președintele Moldindconbank:

Sunt mândru de lansarea programului MICB4YOU, asupra căruia echipa noastră a muncit enorm. Optimizarea modelului operațional va crește semnificativ performanța și eficiența, iar implementarea noilor soluții IT va permite avansarea la un alt nivel în banking. Totodată, colegii noștri din sucursale vor fi scutiți de munca pur administrativă, deoarece multe procese vor fi automatizate. Acest lucru ne va permite să acordăm și mai mult timp clienților, să le oferim și mai multă comoditate, siguranță, produse și servicii competitive. Procesul de transformare nu va fi ușor, fiind unul complex, care necesită timp și efort din partea tuturor. Totuși, sunt convins că rezultatele vor fi apreciate atât de clienți, cât și de angajați”.

Programul MICB4YOU face parte din strategia băncii de a investi în tehnologii digitale și de a rămâne deschisă către inovație. 

Moldindconbank este o bancă sistemică, care deține cea mai vastă rețea de unități bancare din Republica Moldova – 70 de sucursale, 88 de agenții și 262 de ATM-uri. Banca rămâne lider incontestabil pe piața cardurilor și pe segmentul creditelor imobiliare. 

Moldindconbank – mereu alături!

Atletul moldovean Andrian Mardare a obținut argintul la turneul de la Berlin

Atletul din Republica Moldova, Andrian Mardare a obținut argintul la turneul de Ranking World Athltetics Continental Tour, care s-a desfășurat la Berlin, Germania. Despre acest lucru a anunțat Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

Andrian Mardare a ocupat locul doi la turneul de Ranking World Athltetics Continental Tour de la Berlin, transmite Știri.md

Atletul a înregistrat rezultatul 81.37 metri. Acesta a fost întrecut de germanul Julian Weber, cu rezultatul 84.09 metri.

O moldoveancă a moștenit 1 milion de euro de la italianul bogat pe care l-a îngrijit în ultimii ani de viață. Reacția familiei

O femeie de 27 de ani a moștenit un milion de euro după moartea italianului bogat și bătrân pe care l-a îngrijit în ultimii ani de viață. Familia acestuia, însă, este convinsă că la mijloc a fost vorba de o înșelăciune și a depus pe numele tinerei din Moldova o plângere penală. Tatiana Crihan, o moldoveancă de 27 de ani, l-a îngrijit în ultimii ani de viață pe Guido Carlo Corni, un stomatolog bogat din Genova, scrie Digi24.ro

Acesta a murit în 2015, la vârsta de 91 de ani, lăsându-i femeii o moștenire de un milion de euro, relatează presa locală.

Când a aflat că principala beneficiară a averii bătrânului este fosta îngrijitoare, familia a depus plângere la autorități împotriva acesteia, acuzând-o de înșelăciune.

Rudele spun că bătrânul nu era în deplinătatea facultăților mintale în ultima perioadă a vieții, iar femeia care-l îngrijea a profitat de acest lucru și l-a determinat să semneze două polițe de asigurare de viață pentru suma de un milion de euro pe care era trecută ea drept beneficiară.

În cursul cercetărilor, anchetatorii au descoperit că, inițial, în acele polițe a fost trecut drept beneficiar un nepot al bătrânului, însă după numai două zile s-a răzgândit și a schimbat numele cu cel al îngrijitoarei.

Însă anchetatorii nu au găsit nicio probă care să susțină acuzațiile familiei, așa că dosarul a fost închis la începutul acestui an. Dar nepotul bătrânului a decedat luna aceasta, iar acum soția lui este cea care a înaintat în justiție o nouă acțiune împotriva femeii care a moștenit milionul de euro.

Avocații au cerut o despăgubire și de la instituția care a încheiat polițele, acuzând-o că nu a verificat starea de sănătate mintală a bătrânului la momentul emiterii documentelor.

Alertă cu bombă în două școli din Bălți. Au intervenit mai multe echipaje de poliție, pompieri și ambulanțe

O informație falsă a pus pe jar poliția din Bălți. Oamenii legii au fost informați că două instituții de învățământ din oraș au fost minate. Imediat, la fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție, pompieri și ambulanțe, scrie nordnews.md.

Alerta s-a dovedit a fi falsă. Din fericire, elevii liceului „Alexandr Pușkin” și a gimnaziului nr.14  nu se mai aflau la ore.

Oamenii legii continuă investigațiile pentru a depista autorul alertei cu bombă.

„La fața locului au intervenit de urgență poliția împreună cu toate serviciile specializate. În urma acțiunilor întreprinse careva obiecte explozibile nu au fost depistate”, a declarat Ina Banari, ofițer de presă IP Bălți.

Amintim că, în luna mai, elevii liceului „Alexandr Pușkin” din Bălți au fost evacuați după ce o profesoară a fost anunțată că în instituție a fost adusă o bombă. S-a întâmplat în timpul unei ore de limba rusă, când profesoara a primit un mesaj pe telefon.

Atletul moldovean Andrian Mardare a obținut argintul la turneul de la Berlin
Articolul anterior