Moldova, poziționată pe locul 4 într-un clasament al criminalității în rândul țărilor europene

Moldova ocupă locul patru în clasamentul criminalității în rândul țărilor europene. Republica Moldova a crescut cu o poziție în clasamentul dat, anul trecut ocupând locul 5. Datele sunt raportate în cadrul cercetărilor efectuate de portalul Numbeo.

separator

Indicele infracțiunii în Moldova a fost de 46,03, iar indicele de securitate de 53,97. Sondajul portal include date pentru prima jumătate a anului 2020.

Potrivit acestuia, Ucraina conduce ratingul infracționalității cu o rată de 48,84%. Indicele de securitate al statului vecin a fost de 51,16%. Suedia ocupă locul doi, cu un indice de criminalitate de 47,43%, Franța se află pe locul trei – 47,37%.

Un număr de 41 de țări europene participă la clasament. România se află pe locul 29, Rusia pe 12, Belarus pe 34. Slovenia, Insula Man și Elveția se află în topul celor mai sigure țări.

De remarcat că anul trecut Moldova a ocupat locul cinci în acest rating cu indicatorul 45,70.

Numbeo este cea mai mare bază de date din lume, care permite utilizatorilor să partajeze și să compare informații despre costul vieții, trafic, poluare și criminalitate din mai mult de 130 de țări.

Cei de la Numbeo susțin că „indicele criminalității este o estimare a nivelului general al criminalității dintr-un anumit oraș sau dintr-o țară”, considerând că un nivel al infracțiunilor aflat sub 20 de puncte este foarte scăzut și mai mare de 80 ca foarte mare, cu alte trei intervale de puncte între ele: scăzut (20-40); moderat (40-60); și mare (60-80).

La nivel mondial, țara cea mai periculoasă este Venezuela și cea mai sigură este Qatar, conform datelor prezentate de cei de la Numbeo – mai multe detalii Aici.

Alarmant! Moldova are cele mai poluate râuri din Europa
Articolul anterior
Accident în Capitală: o femeie însărcinată a ajuns la spital din cauza unui șofer beat
Articolul următor
Alte articole interesante