Moldoveanul care l-a întâlnit pe Brad Pitt la Londra, și-a inaugurat cea de-a 10-a expoziție de artă!

Lucrările pictorului moldovean Constantin Botezat sunt tot mai apreciate peste hotarele țării. Recent, la Londra, a fost inaugurată cea de-a 10-a expoziție de pictură a tânărului artist din Republica Moldova.

separator
Constantin are 24 de ani. În Marea Britanie, a ajuns prin intermediul programului Erasmus, cel mai celebru program educational din Uniunea Europeana. În prezent, tânărul își desfășoară două internship-uri în calitate de Designer/ Creative Strategist pentru o revistă britanică și un post de radio, iar, în paralel, Constantin își organizează propriile expozitii de artă.

Săptămâna aceasta, tânarul și-a expus cea de-a 10-a expoziție organizată la Londra, timp de un
an de zile, care s-a desfășurat la Capital Art Gallery. Potrivit artistului, expoziția reprezintă un eveniment important pentru criticii de artă, confirmând scopul galeriei de a dezvolta un dialog strâns cu tinerii artiști internaționali. Astfel, evenimentul este un pas important pentru publicul interesat de asemenea artiști tineri, iar unul din aceștia este pictorul născut în Moldova. Expoziția îi oferă lui Constantin o motivație enormă pentru a creea cât mai multre lucruri interesante în continuare. Multe dintre lucrările artistului expun locuri pitorești din Republica Moldova și România, care contribuie la perpetuarea tradițiilor culturale ale neamului nostru.Pe parcusul acestui an, Constantin a reusit să-și organizeze propriile expozitii la Espacio
Gallery, Husk Creative Space, Capital Art Gallery, Liberte Gallery, Banca Europeană din Londra cu sustinerea Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie. Expozitia a fost parte a evenimentului organizat de către programul cultural BERD și Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie. Pe parcusul serii au fost prezentate publicului trei scurt metraje, iar în urma lor a urmat o scurtă discutie, o serie de întrebări cu regizorii autohtoni, degustatie de vin și vernisajul expozitiei ,,Spiritul Peisajului Basarabean”. În cadrul acestor expoziții și evenimente, artistul mereu prezintă lucrări care pun în evidență tradițiile și cultura poporului român, scopul cărora este de a aduce la cunostința publicului britanic imaginea Republicii Moldova.

Marea Britanie este cea de a 6-a țara în care artistul basarabean își desfășoară activitățile artistice. Constantin și-a făcut studiile în Transilvania, a călătorit și a studiat prin intermediul programului Erasmus în Italia, Portugalia, Marea Britanie. A locuit și în SUA unde a ajuns prin intermediul altui program educațional. Pe parcusul acestor ani, a reușit să organizeze în jur de 40 de evenimente și expoziții de artă în New York, Hollywood, Los Angeles, Salt Lake City, Lisabona, Bari, Cluj-Napoca si multe alte orase din Europa.

În această vară, Constantin a fost prezent pe covorul roșu la premiera filmului ,,Once Upon a Time in Hollywood”. Aici l-a salutat pe actorul Brad Pitt. Fiecare întâlnire cu oamenii de artă este o motiv de inspirație pentru talentatul pictor moldovean.

,,A fost un eveniment special în care am avut ocazia să-i cunosc pe Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie și Quentin Tarantino! Categoric aceste evenimente mă motivează și mă inspiră să creez mai multă artă și să îmi urmez visele!”, spune Constantin Botezat.
    

Cum au sărbătorit vedetele Hramul Chișinăului. Foto!
Articolul anterior
Un moldovean din Telenești a fost desemnat cel mai bun designer florist din Portugalia
Articolul următor
Alte articole interesante