Noi oportunități de dezvoltare lansate de Artcor. Un hackathon dedicat marketingului digital va avea loc săptămâna viitoare

Freelancerii interesați de marketingul digital și domeniile conexe pot investi în dezvoltarea lor profesională și pot obține mai multe cunoștințe practice în domeniu. Centru de dezvoltare a industriilor creative Artcor – singura platformă dedicată industriilor serviciilor creative din țară – anunță desfășurarea unui hackathon, cu tema  „E-Hack Digital Marketing”.

separator

Programul se va desfășura online, în perioada 23-26 iulie, iar beneficiarii vor avea ocazia să interacționeze și să fie ghidați de experți și practicieni ai domeniului din Republica Moldova, România și Ucraina.

Mai mult, unul dintre punctele forte ale evenimentului va fi și faptul că pe lângă cunoștințele teoretice acumulate, participanții vor avea ocazia să implementeze în practică cele învățate prin crearea campaniilor de promovare pentru afacerile locale, beneficiari ai programului GoOnline www.goonline.md

Programul hackathonului „E-Hack Digital Marketing”

Astfel, maratonul de 4 zile va fi compus din:

1. Cursuri și traininguri deschise publicului larg, pe diferite teme:

Digital Marketing;

Elaborarea unui brief pentru un client;

Plan de comunicare și campanii creative de comunicare (inclusiv Video & Design);

Copywriting pentru campaniile de Digital Marketing;

Campanii pe Facebook / Ads (Google Analytics);

Campanii pe Instagram / Ads (inclusiv campanii pe Tik Tok);

Pregătirea Pitch-ului.

Trainingurile vor fi accesibile pentru toți doritorii pe pagina de facebook a Artcor

2. Workshopuri, studii de caz și sesiuni de mentorat doar pentru participanții hackathonului. Astfel, participanții vor avea ocazia să lucreze în echipe pentru crearea și lansarea unor campanii reale de promovare a afacerilor locale.

Accesul pentru aceste workshopuri va fi limitat și va fi disponibil doar pentru cei selectați să participe la hackathon.

Mentorii și experții hackathonului „E-Hack Digital Marketing”

Printre mentorii hackathonului se numără experți cu renume în crearea, promovarea și setarea campaniilor de marketing digital pentru afacerile autohtone, printre care:

  • • Alexandr Kanțler, „Insta.tools”, „DIEZ Digital Agency” (Ucraina);
  • • Vadim Cușnir, „Agenție vie” (România);
  • • Olga Radu, „Casa Imago”;
  • • Eugen Boico, Agenția Creativă „Publicis”;
  • • Anton Pahotin, Agenția „Go Social”
  • • Elena Știubei,  „Agenție vie”

Condițiile de înscriere și criteriile de eligibilitate la hackathonul „E-Hack Digital Marketing”

La hackathon, freelancerii se pot înregistra individual sau cu echipa, formată din unul sau mai mulți specialiști în domeniul tehnic, creativ (Design + Copywriting) ori strategic. Participanții vor putea să-și dezvolte abilitățile profesionale implementând campanii de digital marketing pentru entități juridice reale – beneficiari ai proiectului proiectul GoOnline – fiind ghidați de experți din domeniu.

Pentru a participa la hackathon te poți înscrie aici. Aplicările sunt deschise până pe 20 iulie.

Mai multe detalii găsești la evenimentul creat pe Facebook.

Pe perioada hackathonului, participanții vor avea acces gratuit la spațiul de coworking de la Artcor, iar ulterior vor avea acces la o rețea largă de networking, după ce vor fi incluși în baza de date a Centrului pentru a fi recomandați partenerilor.

Antreprenoriatul – motor de dezvoltare a industriilor creative

Hackathonul în marketing digital  „E-Hack Digital Marketing” este organizat ca parte a componentei de antreprenoriat în industriile creative. Acesta este unul dintre cei 3 piloni strategici ai Artcor, pe lângă școală și comunitate.

Printre programele de antreprenoriat dezvoltate de Artcor se numără GoOnline, Bridge2Global Market, Yep!Moldova.

În primul an de la fondare, Artcor a fost gazda a 600 de oameni de afaceri și tineri care doresc o carieră în business, oferind în cadrul programelor de dezvoltare antreprenorială și a startup-urilor peste 150 de ore de mentorat, susținute de experți locali și internaționali. Pe de altă parte, în primele 3 luni de implementare a programului GoOnline au fost digitalizate cca 60 întreprinderi mici și mijlocii, pentru care au fost dezvoltate instrumente de e-commerce.

În Moldova, peste 13.000 de persoane sunt angajate în sectorul industriilor creative, majoritatea fiind tineri.

Artcor este administrat de Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR) și susținut de partenerul strategic Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid.

Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi a ocupat locul 3 la Cupa Mondială de la Szeged

Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi s-a clasat pe locul 3 pe distanța 500 metri la prima etapă a Cupei Mondiale de la Szeged, Ungaria, care este și de calificare către Jocurile Olimpice de la Paris, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Ei au înregistrat rezultatul 1:40.05, fiind întrecuți de Alexey Korovashkov – Ivan Shtyl (Sportivi neutri individuali – 1:37.57) și Alexander Kitewski – Arsen Sliwinski (Polonia – 1:37.94).

Astăzi, Elena Glizan a obținut rezultatul 48.67 pe distanța 200 metri și va evolua mâine în semifinale.

Mai mulți climatologi din lume se aşteaptă ca încălzirea globală să depăşească ţinta de 1,5°C

Aproape 80% dintre respondenţi, toţi din cadrul Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), prevăd o încălzire globală de cel puţin 2,5 grade Celsius, în timp ce aproape jumătate dintre ei anticipează cel puţin 3 grade Celsius (5,4 F). Doar 6% dintre respondenţi consideră că va fi respectată limita de 1,5 grade Celsius (2,7 F) convenită la nivel internaţional.

Mulţi dintre oamenii de ştiinţă au în vedere un viitor „semidistopic”, cu foamete, conflicte şi migraţie în masă, provocate de valuri de căldură, incendii, inundaţii şi furtuni de o intensitate şi o frecvenţă cu mult peste cele care au lovit deja.

Numeroşi experţi au declarat că au rămas fără speranţă, furioşi şi speriaţi de eşecul guvernelor de a acţiona, în ciuda dovezilor ştiinţifice clare furnizate.

„Cred că ne îndreptăm spre o perturbare majoră a societăţii în următorii cinci ani”, a declarat Gretta Pecl, de la Universitatea din Tasmania.

„Autorităţile vor fi copleşite de evenimente extreme după evenimente extreme, producţia de alimente va fi perturbată. Nu aş putea simţi o mai mare disperare în privinţa viitorului”.

Fiecare fracțiune de grad evitată ar reduce suferința umană

Dar mulţi au spus că lupta pentru climă trebuie să continue, indiferent cât de mare ar fi creşterea temperaturii globale, deoarece fiecare fracţiune de grad evitată ar reduce suferinţa umană.

Peter Cox, de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, a declarat: „Schimbările climatice nu vor deveni brusc periculoase la 1,5 grade C – ele sunt deja periculoase. Şi nu va fi sfârşitul jocului dacă trecem de două grade C, ceea ce s-ar putea să se întâmple”.

The Guardian a contactat fiecare autor principal sau editor al rapoartelor IPCC din 2018. Aproape jumătate au răspuns, 380 din 843. Rapoartele IPCC sunt evaluările standard ale schimbărilor climatice, aprobate de toate guvernele şi realizate de experţi în ştiinţe fizice şi sociale. Rezultatele arată că mulţi dintre cel mai bine informaţi oameni de pe planetă se aşteaptă ca haosul climatic să se desfăşoare în următoarele decenii.

Criza climatică provoacă deja daune profunde vieţii şi mijloacelor de trai din întreaga lume, cu o încălzire globală de numai 1,2 grade C (2,16 F) în medie în ultimii patru ani. Jesse Keenan, de la Universitatea Tulane din SUA, a declarat: „Acesta este doar începutul: puneţi-vă centurile de siguranţă”.

Nathalie Hilmi, de la Centrul Ştiinţific din Monaco, care se aşteaptă la o creştere de 3 grade C, a fost de acord: „Nu putem rămâne sub 1,5 grade C”.

Experţii au declarat că pregătirile masive pentru a proteja oamenii de cele mai grave dezastre climatice care vor urma sunt acum esenţiale. Leticia Cotrim da Cunha, de la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro, a declarat: „Sunt extrem de îngrijorată de costurile în vieţi omeneşti”.

Florin Piersic se află în stare gravă. Medicii spun că are septicemie

Florin Piersic se află în stare gravă, au transmis reprezentanții Spitalului Foișor din București, acolo unde actorul a fost transferat joi dimineață. Marele actor are septicemie, iar medicii spun că infecția pleacă de la proteza de genunchi, scrie digi24.ro.

„În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă. Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică”, transmit reprezentanții spitalului.

Florin Piersic a fost transferat, în această dimineaţă, de la Institutul Matei Balş la o clinică privată pentru o analiză complexă (PET CT), iar ulterior a ajuns la Spitalul Foişor.

Actorul are nevoie de o nouă operație pentru a i se scoate proteza de genunchi, operație „absolut necesară” pentru îndepărtarea sursei de infecţie, spun medicii. Intervenţia nu este lipsită de riscuri, precizează reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din București.

Septicemia, cunoscută și sub numele de sepsis, reprezintă o complicație care pune viața în pericol și care poate să apară atunci când bacteriile, dintr-o altă infecție, intră în fluxul sanguin și se răspândesc în tot organismul.

Automobile Renault electrice, oferite gratuit în Germania și Franța grație subvenţiilor de stat
Articolul anterior
659.886 beneficiari de pensii și alocații sociale de stat vor primi un suport financiar unic de 700 lei din partea statului
Articolul următor