Nouă copii orfani şi-au petrecut vacanţa de iarnă în Italia

Nouă copii rămaşi fără ocrotire părintească din serviciile de plasament ale Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului din Chișinău şi-au petrecut vacanţa de iarnă în familiile de italieni din Italia.

separator
Deja a devenit o tradiţie ca copiii din evidenţa DMPDC să sărbătorească Crăciunul şi Revelionul în Italia, unde beneficiază de atenţie, dragoste şi afecţiune, având posibilitatea să se plimbe pe străzile din Roma, să colecţioneze amintiri şi emoţii unice.

Potrivit unui comunicat emis de direcţie, copiii împreună cu familiile de italieni au vizitat una din cele 7 minuni ale lumii antice – Amfiteatrul Flavian numit şi Colosseum, monument istoric, care era utilizat ca arenă pentru evenimentele publice sau spectacolele de teatru.

Beneficiarii au rămas impresionaţi şi de monumentul istoric – Columna lui Traian, în viziunea acestora columna reprezintă o operă de artă excepţională ce va rămâne mult timp în memoriile lor.  La fel, copiii au fost serviţi cu delicii culinare şi bucate tradiţionale italiene, precum: pizza şi spaghete, au mers în ospeţie la rudele familiilor italiene, unde au sărbătorit Crăciunul, dar şi ziua de naştere a unui beneficiar.

Copiii au avut oportunitatea să se familiarizeze cu tradiţiile şi obiceiurile italienilor, să viziteze magazinele din Roma, să primească cadouri şi să petreacă câteva zile la locul de muncă a membrilor familiilor. Vacanţa s-a finalizat cu multă distracţie şi emoţii pozitive, copiii revenind acasă cu un amalgam de impresii frumoase.

sursa: www.tvrmoldova.md

Tânăra care a sfârșit tragic în accidentul de la Hîncești, era jucătoare a echipei de volei feminin USM
Articolul anterior
Imagini cu găurile din fuzelajul avionului, produse de intervenția unei rachete în Iran
Articolul următor
Alte articole interesante