Noul Ambasador al Marii Britanii în Moldova face sport în parcul Valea Morilor. Video!

Noul Ambasador Britanic în Republica Moldova, Steven Fisher a publicat un video de salut. Oficialul a ajuns în Moldova la începutul lunii septembrie și spune că deja este îndrăgostit de țărișoara noastră. Mai mult, acesta a îndrăgit și limba română.

separator

Ambasadorul apare în haine sport, în parcul Valea Morilor. Spune că vine aici cu regularitate pentru a face mișcare.

„Am ajuns în Moldova la începutul lunii septembrie. De atunci am descoperit multe lucruri frumoase, printre care și acest parc minunat, unde îmi place foarte mult să alerg. Abia aștept să cunosc lucrurile faimoase din Moldova: mâncarea, vinul și peisajele frumoase”, a spus Steven Fisher într-un video filmat la Valea Morilor.

Fisher a menționat că „a început mandatul de ambsador într-o perioadă foarte importantă, atât în Moldova, cât și în Marea Britanie. Turbulențele politice din ultimele luni nu au lăsat indiferent pe nimeni, iar eu am urmărit cu mare interes ceea ce se întâmplă la Chișinău”.

Ambasadorul a mai spus că va alerga duminică la maratonul din Chișinău.

Atacatorul de la Aeroport a decedat pe patul de spital

Inspectoratul General al Poliției anunță că persoana bănuită de dublul omor de la Aeroportul Internațional Chișinău a decedat astăzi, 3 iulie, în jurul orei 22.20, pe patul de spital.

Atacul de pe Aeroportul din Chişinău ar putea fi terorist

Amintim că un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au fost uciși vineri seara, 30 iunie, la Aeroport, când un individ, cetățean din Tadjikistan, căruia s-a interzis intrarea în Republica Moldova, a luat arma de la primul și a tras mai multe gloanțe.

Agresorul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale.

Acesta era căutat de autoritățile din țara natală pentru participarea la răpirea, în seara zilei de 23 iunie 2023, a prim-vicepreședintelui unei bănci.

Procuratura a intentat dosar penal pe cauză de omor cu circumstanțe agravante, specificând că nu este inițiat dosar pe cauza infracțiunii de terorism. Atacatorul urma să fie judecat în R. Moldova.

Oficial german, în vizită la Chișinău, pentru negocieri în domeniul cooperării tehnice și financiare moldo-germane

Șefa statului s-a întâlnit astăzi cu Niels Annen, Secretarul de stat parlamentar de la Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Oficialul german a venit la Chișinău cu prilejul negocierilor privind cooperarea tehnică și financiară moldo-germană, pentru 2023-2024.

Provocările cu care se confruntă Moldova, discutate la Președinție

Interlocutorii au discutat despre provocările cu care se confruntă cetățenii noștri și agenda de reforme a guvernului. Președinta Maia Sandu a apreciat parteneriatul strâns pe care îl are țara noastră cu autoritățile din Germania și cooperarea bilaterală eficientă pentru dezvoltarea și modernizarea țării de care beneficiem prin programele Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). De peste trei decenii, Germania sprijină eforturile de transformare a Republicii Moldova finanțând proiecte ce țin de buna guvernare, dezvoltarea regională, agricultură, eficiență energetică, dar și în sfera de apărare și ordine publică. În 2022, Guvernul federal ne-a acordat sprijin bugetar ca să gestionăm criza energetică în valoare de 40 de milioane euro, bani care au mers pentru compensarea facturilor cetățenilor.

Șefa statului a subliniat că războiului Rusiei contra Ucrainei are consecințe grave asupra economiei țării și asupra societății noastre. Ca autoritățile de la Chișinău să poată spori reziliența economiei în fața provocărilor, mizăm și mai departe pe ajutorul Germaniei. Negocierile moldo-germane au loc o dată la doi ani, în cadrul cărora se formalizează propunerile de proiecte și angajamentele financiare ale părții germane pentru următoarea perioadă. Germania ne va oferi asistență în următoarele domenii: dezvoltare economică durabilă, formarea și ocuparea forței de muncă, dezvoltarea capacităților afacerilor mici și mijlocii, domeniul climă și energie, dar și alte sectoare importante. 

Prigojin a revenit cu un mesaj audio, în care anticipează ,,noi victorii ale rușilor pe front”

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, care a dispărut din spaţiul public din data de 24 iunie, când a declanșat o rebeliune armată eşuată în Rusia, a publicat luni un mesaj audio în care anticipează noi victorii ale rușilor pe front. „Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front”, spune Prigojin.

Prigojin: Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front

„Astăzi avem nevoie de sprijinul dumneavoastră mai mult ca oricând. Şi vă mulţumesc pentru asta”, declară Prigojin în mesajul difuzat de canalul Telegram „Grey Zone”, apropiat de Grupul Wagner, transmite digi24.ro.

Potrivit lui Evgheni Prigojin, „Marşul dreptăţii”, care a durat 24 de ore, în cursul cărora mercenarii Wagner au străbătut circa 800 de kilometri şi aproape că au ajuns la Moscova, a avut ca obiectiv „lupta împotriva trădătorilor” şi „mobilizarea” societăţii.

„Cred că am realizat multe din toate aceste lucruri”, susţine liderul Wagner.

În acelaşi timp, Prigojin s-a declarat convins că ruşii vor obţine în curând noi victorii. „Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front. Vă mulţumesc, băieţi”, concluzionează el, fără să ofere mai multe detalii.

Acesta este al doilea mesaj audio din partea lui Prigojin de la revolta eşuată a grupului Wagner din 24 iunie şi de la plecarea sa anunţată în Belarus, unde omul de afaceri nu a fost văzut încă.

Preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, a declarat – duminică – că mulţi dintre mercenarii grupului Wagner vor continua să servească Rusia.

În acelaşi timp, duminică, Wagner a anunţat că ‘suspendă temporar’ activitatea centrelor sale de recrutare pentru o perioadă de o lună din cauza „neparticipării temporare la campania militară (din Ucraina) şi a relocării în Belarus”.

Coarnele, fructele care ajută la buna funcționare a glandei tiroide și sistemului limfatic
Articolul anterior
Un pahar de borș pe zi ține la distanță anemia și bolile de ficat
Articolul următor